به گزارش مبشرین، سید علی یزدیخواه، نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایکنا درباره میزان اهتمام دولت به حوزه فرهنگ به ویژه فعالیتهای دینی و قرآنی در لایحه بودجه ۱۴۰۴، گفت: دولت با محدودیتهایی در ارائه لایحه بودجه روبرو بود اما طبق مفاد برنامه توسعه هفتم که اختصاص یک درصد از بودجههای هزینهای بانکها و شرکتهای دولتی باید برای موضوعات فرهنگی هزینه شود امیدواریم از این یک درصد کمک مناسبی به توسعه فرهنگ دینی و قرآنی باشد.
وی ادامه داد: تلاشهای بسیاری برای ارتقای لایحه دولت در بخشهای فرهنگ دینی و قرآنی انجام شد تا مواد و تبصرههایی در بودجه تصویب شود که کمک مؤثری به توسعه فرهنگ قرآنی در کشور بکند. درنظر گرفتن شرایط روانتر برای فعالیت جامعه قرآنی
نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم تصریح کرد: همچنین فعالیت مؤسسات قرآنی از حیث مسائل مالیاتی، بیمهای و سایر موارد تسهیل شد. امیدوارم با مجموعه این اقدامات، شرایط برای فعالیت جامعه قرآنی، روانتر شده و از حمایتهای قانونی بیشتری برخوردار شوند.
وی در پاسخ به این سؤال که در سالهای اخیر به دلیل شرایط اقتصادی، شاهد مظلومیت بخش فرهنگی در بودجه بودیم، در این شرایط صرفا توجه به بخش فرهنگ باید منوط به بودجه باشد یا از طریق غیر بودجهای نیز میتوان به تقویت این بخش پرداخت؟ گفت: در هیچ دورهای فعالیتهای دینی و قرآنی وابسته به حکومتها نبوده بلکه مردم عزیز، فرهنگ دوست و قرآنی کشورمان بعضاً در قالب وقف و کمکهای موردی، تلاشهایی در این عرصه انجام میدادند و عمدتاً این حوزه توسط خود سوی مردم اداره میشد.
کمکهای دولت به فعالیتهای دینی و قرآنی
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: البته دولتها به فراخور فراز و فرودهایی که داشتند کمکهای محدودی را به عرصههای دینی و قرآنی انجام میدادند.
وی با تأکید بر اینکه به طور کلی بخش فرهنگی در بودجه دولتها از مظلومیت برخوردار است، تصریح کرد: سهم بخش فرهنگی در بودجه عمومی کل کشور در حد یک تا یک و نیم درصد بود که با تلاشهای مجلس یازدهم و دوازدهم توانستیم بودجه این عرصه را به بالای سه درصد بودجههای عمومی کشور برسانیم.
یزدیخواه در پایان با ابراز امیدواری از اینکه در سالهای آتی، بودجه فرهنگی وضعیت بهتری پیدا کند، گفت: فرهنگ جزء مسائل زیربنایی کشور است. به طور مثال اکنون که بحث ناترازی انرژی در حوزه برق، آب، گاز و امثالهم مطرح است، عدم آشنایی با فرهنگ صحیح مصرف یکی از معضلاتی است که موجب شده خانوارها و مصرفکنندگان بیپروا و بدون ملاحظه انرژی را مصرف کنند در حالی که مصرفکنندگان با اقدامات کوچک و درست میتوانند مقادیر زیادی از این ناترازیهای را جبران کنند و اگر پیش از این به مسئله فرهنگ توجه بیشتری می شد و از کودکی فرهنگ مصرف بهینه آموزش داده می شد شاید امروز با مشکل ناترازی انرژی در این سطح مواجه نبودیم ولذا نگاه زیربنایی به فرهنگ و توجه ویژه دولت و مجلس به فرهنگ آثار مثبت خود را چندین سال بعد نشان خواهد داد.
گفتوگو از سمیرا انصاری
منبع:
مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
لینک مستقیم :
http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=79473