شنبه 8 اردیبهشت سال 1403 Sat, 27 Apr 2024 06:38:53 GMT
کد خبر : 56699       تاریخ : 1399/07/02 09
مساجد، قربانی موج جدید خشونت ها علیه مسلمانان بوسنیایی در «مونته نگرو»

مساجد، قربانی موج جدید خشونت ها علیه مسلمانان بوسنیایی در «مونته نگرو»

انجام اقدامات اسلام هراسانه در آستانه و پس از برگزاری انتخابات مونته نگرو مسلمانان بوسنیایی این کشور را نگران آغاز موج جدید خشونت های فرهنگی و مذهبی علیه جامعه مسلمان کرده است.

به گزارش مبشیرن به نقل از شبستان، مسلمانان هدف اصلی در طول جنگ هایی بودند که یوگسلاوی سابق را در دهه 1990 نابود کردند و اگرچه سرنوشت مسلمانان بوسنی کشته شدن هفت هزار از مردان و پسران مسلمان به دست شبه نظامیان صرب در «سربرنیتسا» و تصرف «سارایوو» بود اما جوامع اسلامی در صربستان و مونته نگرو نیز قربانی خشونت های فرهنگی شدند.

 

شهروندان در «نوی پازار» واقع در «سنجاک» (منطقه‌ای تاریخی در شبه جزیره بالکان است که امروز مرزی میان دو کشور صربستان و مونته‌نگرو است) هنوز به خاطر دارند که تانک های صرب مستقر در تپه های اطراف شهر در طول جنگ نه به سمت بوسنی بلکه به سمت آنها می رفتند.

 

تعداد نامعلومی از مسلمانان صرب در طول جنگ کشته شدند و ده ها هزار نفر دیگر تبعیض را تجربه و تحمل کردند و این در حالی است که تعدادی از عاملان جنایت بعد از چندین دهه هنوز مجازات نشده اند.

 

«Semiha Kacar  » از کمیته حقوق بشر «سنجاک» در این باره می گوید:میراث خشونت و عدم تحقق عدالت همچنان منبع مهم درگیری بین جامعه مسلمانان و غیرمسلمان در صربستان است.

 

وی می افزاید: این مسئله زمانی دردناک تر می شود که می بینیم هنوز هیچ اقدامی نسبت به ظلمی که علیه ساکنان بوسنی و سنجاک واقع شده صورت نگرفته است.

 

در حقیقت مسلمانان در بسیاری از کشورهای عضو بالکان در دهه های گذشته مورد ظلم واقع  شده اند و هر بار که مسئله تازه ای پیش می آید مسلمانان صربستان نگران به وجود آمدن خشونت های تازه علیه خود می شوند.

 

قبلا این طور گفته می شد که اگرچه بوسنی و هرزگوین،صربستان،مونته نگرو و کوزوو کشورهای مختلف مشتکل از فرقه ها و آیین های مذهبی مختلف هستند اما یکدیگر را به خوبی درک می کنند چرا که جنگ های دهه 1990 شرایط را برای همه آنها یکسان کرده بود.

 

حالا مسلمانان صربستان نگران موج جدید خشونت های فرهنگی علیه خود در پی حملات پس از انتخابات مونته نگرو هستند.

 

جامعه کوچک مسلمان مونته نگرو پس از انتخابات 30 آگوست مورد حملات فرهنگی و مذهبی قرار گرفتند.

 

« Sead Biberovic» فعال حقوق بشر و ساکن «سنجاک: در این باره می گوید: همه مردم نگران این هستند که نسل کشی سربرنیتسا در این بافت اتفاق بیفتد و ما بسیار مایل هستیم به اینکه اعتماد کنیم مسائل دهه 90 دیگر در بالکان به وقوع نخواهد پیوست.

 

گفته های او منعکس کننده این حقیقت است که سهل انگاری در مجازات جنایتکاران جنگی که مرتکب خشونت علیه بوسنیایی های صربستان از دهه 1990 شدند همراه با عدم آموزش های کافی به مردم درباره اینکه اینکه چه کارهایی در طول جنگ انجام شد موجب افزایش تنش ها شده است.

 

« Sead Biberovic » افزود: کشور صربستان نفهمید که در دهه 90 چه کارهایی انجام داد . جنایتکاران جنگ تحت پیگرد قانونی قرار نگرفتند و حتی شهروندان عادی نیز از آنچه به اتمام رسیده اطلاع ندارند و این مشکلات حل نشده موجب از بین بدن تعادل می شود.

 

به همین دلیل است که انجام اقدامات اسلام هراسانه در آستانه و پس از برگزاری انتخابات مونته نگرو بار دیگر مسلمانان را نگران کرده است.

 

در آستانه انتخابات گروهی مهاجم ناشناس شبانه تصاویری از جنایتکاران جنگی که در نسل کشی مسلمانان نقش داشتند را بر روی دیوار خانه‌های مسلمانان بوسنیایی کشیدند و بعد از انتخابات هم مسجد «حسین پاشین» در منطقه «پلیولیا » مونته نگرو هدف حمله قرار گرفت.

 

«آلکس بچیچ» رئیس حزب دموکرات صرب ها گفت که وی و تمامی مقامات این حزب برای حفاظت از تمامی اماکن جامعه اسلامی در مونته نگرو آماده هستند.

 

این حزب با انتشار بیانیه ای ضمن حمایت همه جانبه از مسلمانان و حمایت از تمامی مساجد و اماکن جامعه اسلامی در مونته نگرو، گروخ های ناکام مانده در انتخابات پارلمانی اخیر را در رابطه با حمله به مسجد «حسین پاشین» مقصر دانست و هر گونه حمله به نمایندگان سیاسی و مذهبی را شدیدا محکوم کرد./شبستان


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=56699

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402