سه شنبه 29 اسفند سال 1402 Tue, 19 Mar 2024 08:31:17 GMT
کد خبر : 44032       تاریخ : 1397/09/10 12:45:34
 ثروت و جایگاه عقل و نادانی از نگاه روایات
نماینده آیت الله العظمی سیستانی مطرح کرد :

ثروت و جایگاه عقل و نادانی از نگاه روایات

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد صافی نماینده آیت الله سیستانی در خطبه نماز جمعه به حدیث امام علی (ع) اشاره کرد که فرمود: «هیچ بی نیازیی همچون عقل، و هیچ فقری همچون نادانی، و هیچ میراثی همچون ادب و هیچ پیشتیبانی همچون مشورت نیست».

به گزارش مبشرین به نقل از حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید احمد صافی نماینده آیت الله سیستانی در خطبه نماز جمعه به حدیث امام علی (ع) اشاره کرد که فرمود: «هیچ بی نیازیی همچون عقل، و هیچ فقری همچون نادانی، و هیچ میراثی همچون ادب و هیچ پیشتیبانی همچون مشورت نیست».

وی با اشاره به اینکه خداوند متعال به انسان عقل داد تا در کنار شرع مقدس و قوانین دیگر رفتار انسان را کنترل و سامان دهد، گفت: انسان با سرشت و ذات خود می داند که چه کاری درست و چه کاری نادرست است.

نماینده آیت الله سیستانی تصریح کرد: انسان زمانی که در فضای عمومی قرار می گیرد، رفتارش را تغییر می دهد و این به خاطر تعارف، ترس یا تربیت نامناسب است.

وی اشاره کرد: حضرت امیرالمومنین (ع) در سخن خود تاکید دارند که انسان عاقل بی نیاز است و منظور ثروت ظاهری نیست؛ چرا که انسان نادان ارزشی ندارد.

سید صافی ادامه داد: عقل انسان را راهنمایی می کند که در راه درست قدم بردارد و رفتار درستی داشته باشد.

امام جمعه کربلا با بیان اینکه دشمن عاقل بهتر از دوست جاهل است؛ چرا که انسان می داند چگونه با دشمن عاقل رفتار کند، امّا نمی داند چگونه با دشمن نادان تعامل کند، افزود: فقر عیب نیست؛ بلکه عیب این است که انسان نادان باشد و خود را عالم بداند که  در این صورت هیچ راه نجاتی ندارد.

 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=44032

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402