پنج شنبه 13 دی سال 1403 Thu, 02 Jan 2025 19:15:34 GMT
کد خبر : 77387       تاریخ : 1401/06/22 11:48:15
ابلاغ منشور مدیران ستاد اقامه نماز کشور

ابلاغ منشور مدیران ستاد اقامه نماز کشور

حجت الاسلام والمسلمین استاد قرائتی ، منشور مدیران و دبیران ستاد در استانها و شهرستانها و شورای اقامه نماز دستگاه های اجرایی کشور را عنوان کرد و خواستار اقدام در جهت تحقق مفاد این منشور شد.

به گزارش مبشرین به نقل از شبستان، حجت الاسلام والمسلمین استاد قرائتی در اجلاس مدیران ستاد اقامه نماز در ۱۴ شهریور ۱۴۰۱، بر اساس تجارب نیم قرن مجاهدت علمی و کار معلمی، نکات مدیریتی، کارآمد و سازنده ای را پیرامون وظایف مدیران ستاد بیان کرد.

 

وی مقرر کرد که مطالب ویرایش شده و به صورت مدون و مکتوب در دسترس خادمان نماز قرار گیرد و با توجه به اینکه در سی واندی سال گذشته تحقیقات و تالیفات متنوع و آموزنده ای در گستره معارف نماز داشته اند، مطالعه آنها برای مروجین فرهنگ نماز و مشتاقان امور دینی و اجتماعی ضروری بیان کرد.

 

این منشور بر مبنای سخنرانی مذکور تدوین و تنظیم شده است و در مواردی بر اساس رهنمودهای استاد کاهش و افزایشی در آن لحاظ گردیده است به این امید که ان شاءالله سرمشق مدیران و کارشناسان نماز در ستاد و دستگاه های اجرایی واقع شود.

 

از مدیران و دبیران ستاد در استانها و شهرستانها و شورای اقامه نماز دستگاه های اجرایی کشور انتظار دارد در جهت تحقق مفاد این منشور اقدام کنند.

 

اقامه نماز رسالت مشترک همه انبیاء و مصلحان و مسلمانان جهان است. مهمترین وظیفه حکومت اسلامی اقامه نماز است. الَّذینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاهَ وَ آتَوُا الزَّکاهَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَهُ الْأُمُورِ(سوره حج آیه ۴۱) مقام معظم رهبری در سه دهه اخیر پیام های پرمغز وحکیمانه ای برای اجلاس سراسری نماز صادر فرموده اند توجه به مفاد آنها راهگشا و سازنده است این پیام ها را مکرر بخوانید و برای تحقق آنها همفکری و برنامه ریزی کنید.

 

افزون بر آن شما مدیران ستاد و همه خادمان نماز لازم است به موارد ذیل عنایت کنید:

۱/از نماز خودتان غافل نشوید. نماز را در اول وقت و در مسجد و به جماعت اقامه کنید. نماز را با خشوع به جای آورید انها وَ اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاهِ وَ إِنَّها لَکَبیرَهٌ إِلاَّ عَلَی الْخاشِعینَ(سوره بقره آیه ۴۵) . به اسرار و معارف و آداب آن توجه کنید.

۲/ باصدای رسا اذان بگویید .در آخرالزمان برخی از اذان گفتن شرمسار می شوند. در جامعه اسلامی بانگ مسلمانی باید فضای زندگی را باطراوت کند.

 

۳/ همسر و فرزندان وخانواده خودرا به اقامه نما ز فرا بخوانید خداوند می فرماید وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاهِ(سوره طه آیه ۱۳۲) و همچنین وَ کانَ یَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلاهِ وَ الزَّکاهِ وَ کانَ عِنْدَ رَبِّهِ مَرْضِیًّا(سوره مریم آیه ۵۵) و نیز لقمان به فرزندش خطاب می کند یا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلاهَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ اصْبِرْ عَلی‏ ما أَصابَکَ إِنَّ ذلِکَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ(سوره لقمان آیه ۱۷)

 

۴/ با الهام از سبک مدیریت امام راحل و مقام معظم رهبری جهادی کار کنید و گرفتار اخلاق اداری و تشریفات زائد و سکون نشوید.عالم دین و مدیر مکتبی فراتر از کارمند است.

 

۵/ برنامه های دفتر مرکزی را درست مطالعه و اجرا کنید. هم از دستگاهها گزارش بگیرید و هم به ستاد گزارش کار بدهید و به صورت میدانی بر اقامه نماز در اماکن عمومی و مدارس و دانشگاهها و ادارات نظارت کنید. نو آوری و ابتکار عمل هم داشته باشید. از کمک مدیران و صاحبنظران استان در کار ارزیابی استفاده کنید. اهل برنامه ریزی و نظارت واقدام باشید.

 

۶/ قدر ومنزلت کار خود را بدانید و همانند ابراهیم خلیل مهیای ایثار و فداکاری در راه نماز و احیای ذکر الهی باشید. ابراهیم فرمود رَبَّنا إِنِّی أَسْکَنْتُ مِنْ ذُرِّیَّتی‏ بِوادٍ غَیْرِ ذی زَرْعٍ عِنْدَ بَیْتِکَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنا لِیُقیمُوا الصَّلاهَ فَاجْعَلْ أَفْئِدَهً مِنَ النَّاسِ تَهْوی إِلَیْهِمْ وَ ارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَراتِ لَعَلَّهُمْ یَشْکُرُونَ(سوره ابراهیم آیه ۳۷) پا گذاشتن به جای پای ابراهیم همت می طلبد.

 

۷/ از خدا توفیق بخواهید وَ ما تَوْفیقی‏ إِلاَّ بِاللَّهِ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَ إِلَیْهِ أُنیبُ(سوره هود آیه ۸۸) ابراهیم خلیل با استعانت از خدا در مسیر اقامه نماز حرکت می کرد و فرمود رَبِّ اجْعَلْنی‏ مُقیمَ الصَّلاهِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی‏ رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاءِ(سوره ابراهیم آیه ۴۰) نماز منبع لایزال امدادالهی است یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاهِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرینَ(سوره بقره آیه )

 

۸/ مدرسه و آموزش و پرورش را در اولویت قرار دهید و توان خود را صرف پرورش عبادی نسل نو کنید. فضلای خوش فکر و متخلق را به مدارس برای اقامه نماز جماعت بفرستید و پیوند خانه و مدرسه و مسجد را برقرار کنید. کتاب نماز در دسترس آینده سازان قرار دهید و به مدارس سر بزنید و در کنار دانش آموزان و معلمان در نماز جماعت شرکت کنید. فلسفه نماز را به زبان ساده بگویید و بزرگان استان را هم به حضور در نماز مدارس و تکریم دانش آموزان نمازگزار تشویق کنید. امامت جماعت در مدارس خالص ترین کار برای اهل معرفت است.

 

۹/ از تمکن نظام و امکانات مردم برای ترویج معارف نماز استفاده کنید مشارکت پذیر و مردمدار باشید و با حسن خلق و برقراری ارتباط اسباب دریافت کمکهای دولت و نهادهای انقلابی و نیکوکاران و موسسات خیریه را فراهم کنید. در محل کار متوقف نشوید. حرکت کنید و دیگران برانگیزید.

 

۱۰/ با عالمان دین و طلاب و فضلای حوزه های علمیه و استادان دانشگاه و نویسندگان و محققان و امامان جمعه و جماعت و مرکز تخصصی نماز و فارغ التحصیلان آن در تعامل باشید و از توان علمی و نفوذ اجتماعی آنان برای اقامه نماز و ترویج معارف آن بهره بگیرید. پیوند با نخبگان و متفکران راهگشاست.

 

۱۱/ هم شما بدانید و هم دیگر مدیران کشور یاید بدانند که با اقامه نماز مشکلات حل می شوند. خداوند این راه را به ما نشان داده است و می فرماید أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاهِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرینَ(سوره بقره آیه ۱۵۳) نماز هم حلال مشکلات است و هم از بروز و ارتکاب منکرات نهی می کند اتْلُ ما أُوحِیَ إِلَیْکَ مِنَ الْکِتابِ وَ أَقِمِ الصَّلاهَ إِنَّ الصَّلاهَ تَنْهی‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ وَ لَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ ما تَصْنَعُونَ(سوره عنکبوت آیه ۴۵) یعنی نماز هم پیشگیری و هم درمان می کند.نقطه مقابل اعراض از ذکر خداست که بحران آفرین است و ضنک معیشت ببار می آورد. خدای حکیم می فرماید وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْری فَإِنَّ لَهُ مَعیشَهً ضَنْکاً وَ نَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیامَهِ أَعْمی(سوره طه آیه ۱۲۴)

 

۱۲/ عصرکنونی دوران تهاجم فرهنگی است و استکبار با همه قوا برای مسخ عقاید دینی به میدان آمده است و از تمام حربه ها و امکانات استفاده می کند. در چنین شرایطی اهتمام و برنامه ریزی و اثر گذاری ما باید دو چندان شود.ظرفیت ها را شناسایی کنید و در مسیر اقامه نماز به کار بگیرید. اسوه ما امام و رهبری هستند. رهبرعزیز ما از بام تا شام کار می کند. ماهم باید مضاعف کار کنیم.

 

۱۳/ از فعالان نماز قدردانی کنید. تجلیل با حضور مقامات استان از چهره های کوشای نماز باعث به میدان آمدن دیگران هم می شود. از بازاریان و دانشگاهیان و دانش آموزان و فرهنگیان و صنعتگران و کارکنان فعال در اقامه نماز در جلسات رسمی تقدیر و تکریم کنید و اخبار آن منتشر شود. گاهی اوقات با یک تلفن می توانید اسباب دلگرمی کسی را فراهم کنید.

 

۱۴/از ظرفیت صدا وسیما برای ترویج فرهنگ و معارف نماز استفاده کنید. صحنه هایی از اقامه نماز نسل نو از رسانه ملی پخش شود. صدا وسیما باید به نماز اهمیت بدهد و به پخش اذان و مقدمات آن بسنده نکند.

 

۱۵/عوامل دلسرد کننده از مسیر کار را حذف کنید و نشاط و تحرک در محیط را افزایش دهید. نماز خیر العمل است و باید با دلگرمی و اشتیاق به اقامه آن روی بیاورید.

 

۱۶/ در آموزش نماز بر این نکته تاکید کنید که هیچ حادثه ای اقامه نماز را ساقط نمی کند. ایستاده یا نشسته و حتی خوابیده باید متناسب با توانایی نماز را بجای آورد. زیرا ارزش همه کارنامه حیات و اعمال ما بستگی به پذیرش نماز دارد وَ اعْلمْ أنّ کُلّ شی‌ءٍ مِنْ عملک تَبَعٌ لِصلاتِکَ(نامه ۱۵ : ۲۷ نهج البلاغه معجم المفهرس) مرحوم ابوترابی در اسارت بعد از شکنجه عارفانه نماز اقامه می کرد.

 

۱۷/نماز در راس رسالت انبیاء عظام قرار داشته است و اصلی ترین کار اولیای الهی به شمار می آید. شماهم آنرا بر هر کاری مقدم بشمارید. در زیارت نامه ها می خوانیم اشهد انک قد اقمت الصلوه که نشانه عظمت نماز است.

 

۱۸/ نماز چهره ایمان شماست است. وَجْهُ دِینِکُمُ الصَّلَاهُ . ترک نماز انسان را به سراشیبی انحطاط سوق می دهد. جامعه توحیدی با نماز وجاهت می یابد و باید سیمای امت را با اقامه نماز زیبا و باشکوه نشان دهید.

 

۱۹/ از همکاران قدیمی و افراد داوطلب برای همکاری در اجرای برنامه ها استفاده کنید. مثلا برای بازرسی از نمازخانه ها و مساجد بین راهی و سرکشی به ادارات و پیگیری امور از آنان استمداد کنید.همچنین از آنان بخواهید به منزله اتاق فکر کار شما را نقد کنند و راه کارهای نو نشان دهند.

 

۲۰/ نماز را از کودکی به نونهالان تعلیم دهید . از خانه و پیش دبستانی و مدرسه انس با نماز راآغاز کنید.ابزار این کار را فراهم کنید.

 

۲۱/ در آموزش فرهنگ نمازو تفسیر قرآن مجید و معارف مهدویت از طلاب مستقر و مهاجر یاری بطلبید.در آموزش معارف نماز به نیازهای اقشار گوناگون جامعه توجه کنید.به دانش افزایی و رشد علمی امامان جماعت اهمیت بدهید.

۲۲/ به آموزش معارف نماز اعم از قرائت وآداب و آثار آن به کارکنان ستاد و خانواده آنان و امریه ها و سربازان عنایت کنید.

 

۲۳/تا می توانید کتاب مطالعه کنید. کتب اخلاقی و دینی مثل مفاتیح الحیات و شیوه های دعوت به نماز را به اتفاق افراد خانواده بخوانید و بر دانش خود بیفزایید.

 

۲۴/از شاعران و نویسندگان و هنرمندان و متخصصان و نخبگان دعوت به همکاری کنید. از آثار برتر آنان تجلیل به عمل آورید. استفاده از هنر وادبیات و فناوری های نو در آموزش نماز به کودکان و نوجوانان کاری لازم و مفید است.

 

۲۵/ با احساس و پرتحرک و گرم پای کار نماز بایستید و از تمام توان و تمکن خود برای ترویج نماز استفاده کنید. در میدان عمل مثل شهید رجایی و نواب صفوی بدرخشید.پشت میز ننشینید و حرکت کنید و اسباب حرکت دیگران را فراهم کنید.با ملاطفت با مردم برخورد کنید و حافظ وحدت وهمبستگی باشید.

 

۲۶/ هنگام دعوت نسل نو به نماز نعمتهای خدا را احصاء کنید وبه یاد آورید. اگر مردم در شگفتی های آفرینش بیندیشند و به نعمت های الهی واقف شوند حس قدرشناسی و شکرگزاری پیدا می کنند.تفکر در آیات الهی به انسان وسعت نظر می دهد وراه هدایت را هموار می کند. از آیات قرآن و نکات بدیع مندرج در تفاسیر در معرفی نعمت ها استفاده کنید.

 

۲۷/ تفسیر آیات نماز در قرآن وروایات اهل بیت را منتشر کنید. در تبلیغ دین متکی به قرآن و عترت باشید.

 

۲۸/ تالیف ۱۴جلد کتاب تحت عنوان نماز در سیره و سخن معصومین علیهم السلام کار ارزنده ای است وباید در نشر این کتب آموزنده همت گمارید

 

۲۹/ بر نمازخانه های بین راهی و مستقر در راههای مواصلاتی به کمک استانداری ها و نهادهای دولتی و مردمی نظارت کنیدو در جهت تعمیر و تجهیز مساجد درمناطق متراکم و محروم برنامه ریزی کنید.

 

۳۰/ جلسات شورای اقامه نماز را باحضور استانداران و فرمانداران و نمایندگان ولی فقیه و امامان جمعه و مدیران دولتی و خیرین برگزار کنید و پیگیر مصوبات باشید.


 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=77387

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402