جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 04:19:38 GMT
کد خبر : 78334       تاریخ : 1401/06/28 11:50:11
ممنوعیت حجاب در هند به ترک تحصیل ۱۷۰۰۰ دانش‌آموز منجر شد

ممنوعیت حجاب در هند به ترک تحصیل ۱۷۰۰۰ دانش‌آموز منجر شد

یک وکیل هندی گفت: حکم دادگاه کارناتکا نه تنها حق آزادی مذهب و قانون آموزش را نقض کرده بلکه ماده ۱۵ قانون اساسی هند را نیز نقض کرده است که تبعیضی آشکارا است.

به گزارش مبشرین، جلسه مهمی در دیوان عالی کشور هند در خصوص موضوع ممنوعیت حجاب در مدارس دولتی ایالت کارناتکا هند، برگزار شد.

آدیتیا سوندی که به عنوان وکیل از طرف یکی از درخواست کنندگان در جلسه حاضر بود، گفت: من به یافته های گزارش کمیته عدالت ساچار اشاره می کنم که به این نتیجه رسیده است که زنان مسلمان بخاطر پوشش حجاب، با تبعیض مواجه هستند.

سوندی با اشاره به تصمیم دادگاه عالی نیجریه تاکید کرد: استفاده از حجاب در مدارس دولتی باید مجاز و دولت در تصمیم گیری حجاب بی طرف باشد. حکم دولت دادگاه کارناتکا نه تنها حق آزادی مذهب و قانون آموزش را نقض کرده بلکه ماده ۱۵ قانون اساسی هند را نیز نقض کرده است که تبعیضی آشکارا است. چگونه می توان از دانش آموزان دختر خواست که از بین حجاب یا ادامه تحصیل یکی را انتخاب کنند؟ ممنوعیت حجاب به معنای محرومیت آنها از حق اولیه تحصیل است.

حذیفه احمدی هم به نمایندگی از یکی از شاکیان گفت: بر اساس گزارش PULC از زمان تصمیم دادگاه عالی کارناتکا، ۱۷۰۰۰ دانش آموز دختر ترک تحصیل کرده اند و حتی نتوانستند در امتحان حاضر شوند. تاکید شده است که این ترک تحصیل پس از ممنوعیت حجاب اتفاق افتاده است.

احمدی همچنین تاکید کرد: بسیاری از دانش آموزان دختر به دلیل رای دیوان عالی کارناتکا امکان تحصیل خود را از دست داده اند. چگونه ممکن است حجاب یک نفر برای دیگری مانع باشد؟ نقش دولت تشویق تنوع است، نه محدود کردن. چرا انسان باید احساس کند که اعمال دینی مانعی بر سر راه آموزش است؟ اگر کسی با حجاب به مدرسه می‌رود، چرا دیگری فکر می‌کند به او توهین می‌شود؟ چرا دانش آموز دیگری به خاطر حجاب یک نفر مشکل دارد؟

حذیفه احمدی افزود: اگر این کار باعث عصبانیت می شود، باید به آن رسیدگی شود. دولت احتمالاً می خواهد این اتفاق در دانشگاه‌ها رخ دهد. اینکه یک نفر می گوید حجاب دیگری را قبول ندارم. این برخلاف مفهوم برادری مندرج در مقدمه قانون اساسی است. سیاست آموزشی ملی این ایده را در بر گرفته است که مدارس تنوع و تفکر انتقادی را دارا باشد.

لازم به ذکر است که دولت کارناتکا هند در سطح مدارس دولتی پوشش حجاب را منع کرده که نقض ماده ۱۵ قانون اساسی هند است که در آن گفته شده، دولت بر اساس جنسیت و مذهب علیه کسی تبعیض قائل نخواهد شد.

 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=78334

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402