جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 01:31:36 GMT
کد خبر : 77331       تاریخ : 1401/06/23 21:33
تشکیل کمیته آسیب‌شناسی فعالیت‌های قرآنی در وزارت علوم
جعفرپور خبر داد:

تشکیل کمیته آسیب‌شناسی فعالیت‌های قرآنی در وزارت علوم

قائم‌مقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به آغاز فعالیت‌های اجرایی سی‌وهفتمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور تا نیمه‌های مهرماه، از تشکیل کمیته‌ای در اداره کل فرهنگی و اجتماعی این وزارتخانه برای آسیب‌شناسی فعالیت‌های قرآنی وزارت علوم خبر داد.

به گزارش مبشرین، رشید جعفرپور، قائم‌مقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، در مورد فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، گفت: در مجموعه وزارت علوم اداره‌ای با عنوان اداره‌ فعالیت‌های دینی و قرآنی ذیل معاونت فرهنگی و اجتماعی فعالیت می‌کند که در آن تمامی فعالیت‌های حوزه دین و قرآن در دانشگاه‌ها سیاستگذاری می‌شود.

وی به برخی فعالیت‌هایی که در این اداره سیاستگذاری می‌شود اشاره کرد و افزود: یکی از فعالیت‌های این اداره، برنامه‌ریزی در زمینه اربعین است. در حال حاضر ستاد ملی اربعین دانشگاهیان در وزارت علوم تشکیل شده است که ریاست آن را وزیر علوم و دبیری آن را سازمان بسیج دانشجویی بر عهده گرفته است. در این ستاد همه معاونان فرهنگی دستگاه‌های دانشگاهی از وزارت علوم و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تا جهاددانشگاهی و وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علمی‌ ـ کاربردی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای، دانشگاه فرهنگیان و ... عضویت دارند و فعالیت‌های حوزه اربعین، از برنامه‌ریزی تا اعزام را راهبری می‌کنند.

جعفرپور یکی دیگر از فعالیت‌های اداره فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم را برنامه‌ریزی در حوزه راهیان نور عنوان و تصریح کرد: این موضوع نیز یک ستاد با عنوان ستاد ملی راهیان نور دانشگاهیان کشور را زیر نظر قرارگاه شهید علم‌الهدی دارد. اعضای این ستاد هم همان اعضای ستاد ملی اربعین است.

وی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های جدی که هر ساله از سوی وزارت علوم برگزار می‌شود جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور است، گفت: دبیرخانه اصلی این جشنواره در بالاترین سطح که سطح ملی آن است در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها مستقر است و هر سال برگزاری جشنواره ملی را به یک دستگاه دانشگاهی واگذار می‌کند که میزبان دوره جدید آن نیز براساس تصمیم اخیر دبیرخانه، دانشگاه فرهنگیان است.

جعفرپور با تأکید بر اینکه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان مراحل مختلفی دارد اظهار کرد: یکی از مراحل این جشنواره، مرحله دستگاهی است که در آن هر کدام از دستگاه‌های دانشگاهی(وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علوم و معارف،‌دانشگاه علمی ـ کاربردی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای) اقدام به برگزاری جشنواره داخلی خود می‌کنند. مسابقات دستگاهی نیز هر کدام مراحل مختلفی دارد که از دانشگاهی تا استانی و کشوری را شامل می‌شود.

آغاز برنامه‌ریزی دور جدید جشنواره قرآنی دانشجویان 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به دنبال برنامه‌ریزی برای برگزاری دوره سی و هفتم جشنواره قرآن و عترت دانشجویان وزارت علوم هستیم، بیان کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به دانشگاه‌های سراسر کشور نامه‌ای ابلاغ کرده است تا بر اساس آن دانشگاه‌های وزارت علوم ظرفیت‌ها و امکانات خود برای میزبانی از جشنواره را اعلام کنند. در حال حاضر ۱۰ دانشگاه درخواست خود برای میزبانی را اعلام کرده است و در حال ارزیابی وضعیت این دانشگاه‌ها هستیم تا پس از آن میزبان دور جدید معرفی شود. با توجه به بررسی‌های به عمل آمده پیش‌بینی‌ می‌شود تا زمان ابلاغ آیین‌نامه جشنواره، میزبان مرحله کشوری نیز معرفی شود.

قائم مقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به بررسی آیین‌نامه دور جدید جشنواره‌های قرآنی دانشجویان در مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها، تصریح کرد: با پایان یافتن بررسی آیین‌نامه، کار ابلاغ آن به دانشگاه‌های سراسر کشور آغاز می‌شود و در ادامه شاهد ثبت‌نام علاقه‌مندان خواهیم بود. پیش‌بینی می‌شود زمان شروع از نیمه‌های مهرماه سال جاری رقم بخورد.

تغییرات جزئی آئین‌نامه

وی در مورد تغییرات آیین‌نامه دوره جدید جشنواره گفت: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته شاهد تغییرات جدی در آیین‌نامه بوده‌ایم پیش‌بینی می‌شود در دوره جدید تغییرات بسیار جزئی باشد.

جعفرپور در پاسخ به سوالی در مورد تمهیدات در نظر گرفته شده برای جذب بیشتر دانشجویان به جشنواره قرآن و عترت وزارت علوم با توجه به حضوری شدن دانشگاه‌ها، گفت: افزایش میزان حضور دانشجویان در دانشگاه پس از شرایط کرونا و همچنین استقرار دولت جدید و تحولاتی که در حوزه فرهنگی ایجاد کرده است می‌تواند باعث جذب بیشتر دانشجویان در جشنواره شود. ضمن اینکه بحث اطلاع‌رسانی در فضای مجازی نیز بهتر از گذشته صورت خواهد گرفت.

وی در پایان به شکل‌گیری کمیته‌ای متشکل از استادان و فعالان قرآنی کشور در اداره کل فرهنگی وزارت علوم اشاره و اظهار کرد: این کمیته که تاکنون چند جلسه آن برگزار شده است به ارزیابی و آسیب‌شناسی فعالیت‌های قرآنی صورت گرفته در وزارت علوم می‌پردازد تا به برداشت واقعی‌تری نسبت به اثربخشی آن فعالیت‌ها و نقاط ضعف و قوت برنامه‌های قرآنی برسیم. در این کمیته‌ کارهای خوبی در دست بررسی است و پیش‌بینی می‌شود خروجی‌های این کمیته در نهایت منجر به حضور بیشتر دانشجویان در جشنواره شود.

 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=77331

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402