دوشنبه 10 دی سال 1403 Mon, 30 Dec 2024 21:27:31 GMT
کد خبر : 68559       تاریخ : 1400/02/02 20:10
اتحادیه کشوری مؤسسات در سال گذشته آمادگی پذیرش مأموریت‌ها را داشت/ همراهی و مساعدتی که رخ نداد
انجم‌شعاع:

اتحادیه کشوری مؤسسات در سال گذشته آمادگی پذیرش مأموریت‌ها را داشت/ همراهی و مساعدتی که رخ نداد

مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآنی با تأکید بر اینکه، این موضوع که اتحادیه در سال گذشته آمادگی پذیرش مأموریت‌ها را نداشته است، کاملاً غیرواقعی است، گفت: اتحادیه به دلیل شروع کار خود در ساختار جدید و پس از ادغام، نیازمند مساعدت و همراهی مدیران قرآنی دستگاه‌ها بود که در سال ۹۹ این اتفاق رخ نداد.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، صد و سیزدهمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی که دهه سوم فروردین‌ماه برگزار شد، با گلایه از بخش مردمی و مؤسسات قرآن و عدم برآورده شدن انتظارات، عدم گزارش شفاف بودجه هزینه شده از سوی اتحادیه به کمیته تخصیص همراه بود.

همچنین طی این جلسه اشاره شد «دو ماه پیش حسب مصوبه کمیسیون به مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی پیشنهاد شد اجرایی‌سازی سند قرآن و فضای مجازی به اتحادیه واگذار شود و به صورت مکتوب هم درخواست مطرح شد، اما با وجود این موضوع به آن نامه پاسخی داده نشد». لذا به منظور شفاف‌سازی و ابهام‌زدایی از این مسئله به گفت‌وگو با محمد انجم‌شعاع، مدیرعامل اتحادیه کشور مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت نشستیم؛

ایکنا _ با وجود مصوب شدن واگذاری اجرایی سازی سند قرآن و فضای مجازی در آخرین جلسه کمیسیون و تبلیغ و نامه‌نگاری در این راستا، گویا اتحادیه اقداماتی نکرده است و یا حتی پاسخگوی نامه نبوده است؟!

درباره برنامه جامع قرآن و فضای مجازی، سوء تفاهمی پیش آمده بود و مکاتبه‌ای که دوستان در ایام تعطیلات نوروزی داشتند به اتحادیه نرسیده بود؛ بلافاصله پس از وصول نامه، آمادگی اتحادیه برای اجرای کامل آن اعلام شد.

ایکنا ـ درباره اینکه اتحادیه و به طور کلی بخش مردمی چگونه می‌تواند نقش پررنگی در کارگروه قرآن و فضای مجازی داشته باشد، بگویید.

بله، علاوه بر اعلام آمادگی اتحادیه برای اجرای صددرصدی برنامه جامع قرآن در فضای مجازی با توجه به مصوبه اخیر کمیته تخصیص اعتبارات برای امسال، ۱۰ برنامه از برنامه جامع انتخاب و به کمیسیون ابلاغ شده بود. مجدداً طی نامه دیگری آمادگی اتحادیه برای اجرای صددرصدی این ۱۰ برنامه نیز اعلام شد و هم اکنون کارشناسان فنی اتحادیه و کمیسیون تبلیغ و ترویج، مشغول مذاکرات تخصصی و اجرایی هستند تا پس از انعقاد تفاهم‌نامه و واگذاری اعتبارات تعیین شده از سوی کمیته تخصیص اعتبارات این کارها در سال ۱۴۰۰ مطابق آنگونه که در طرحنامه کمیسیون تبلیغ و ترویج مورد انتظار است، اجرایی شود.

ایکنا ـ چرا باید در مجمع مشورتی چنین تعبیر شود که گویا اتحادیه در سکون فرو رفته و با وجود نشان دادن چراغ سبز اما اتحادیه آماده همکاری نیست؟

در مورد برداشتی که در مجمع مشورتی مبنی بر عدم آمادگی اتحادیه با توجه به عدم حضور مدیرعامل در این جلسه براساس ساختار مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به وجود آمد و با توجه به اینکه نمایندگان اتحادیه در این جلسه حضور داشتند اما اطلاعات مکفی نداشتند، لذا اسناد را در اختیار دبیر مجمع مشورتی قرار دادم.

ایکنا ـ می‌توانید در این مجال به بخشی از اسناد و گزارش یاد شده اشاره کنید.

همانطور که در آن اسناد نیز آمده است، اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت در آبان و آذرماه سال گذشته به سه دستگاه اصلی کشور؛ سازمان دارالقرآن الکریم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه اعلام کرد، آمادگی دارد ۲۲ برنامه را در حوزه آموزش، پژوهش، مسابقات، محافل و ارتقای سرمایه‌های انسانی اقدام کند. اما اینکه مسئولان سه دستگاه اصلی در سال ۹۹ مشکلاتی داشتند و تشخیصشان این بود که برنامه‌ها را به اتحادیه کشوری واگذار نکنند، به اتحادیه مربوط نمی‌شود. اتحادیه موظف بوده است ظرفیت سه هزار مؤسسه قرآنی را به محضر دوستان مدیر و مسئول در دستگاه اعلام کند که این کار انجام شد.

تنها موضوعی که از سوی دستگاه‌های کلان ملی واگذار شد، اعتباراتی بود که از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در اسفندماه سال ۹۹ به اتحادیه واگذار شد که براساس آن، ۹ برنامه مورد توافق واقع شد که بخشی از این برنامه‌ها به صورت متمرکز و بخشی غیرمتمرکز انجام شود و به یاری خداوند اعتبارات و برنامه‌های آن در پایان سال ۹۹ به ۳۱ اتحادیه استانی و متعاقب آن به مؤسسات ابلاغ شد و در چارچوب آن کار را شروع کردیم. بنابراین بیان این موضوع که اتحادیه مؤسسات در سال گذشته آمادگی پذیرش مأموریت‌ها را نداشته است، کاملاً غیرواقعی است.

 اتحادیه مؤسسات قرآنی به دلیل شروع کار خود در ساختار جدید و پس از ادغام، نیازمند مساعدت و همراهی مدیران محترم قرآنی دستگاه‌ها بود که در سال ۹۹ این اتفاق رخ نداد و تنها اعتباری که توانستیم از یکی از این دستگاه‌ها در سال گذشته اخذ شود، ۱۴ میلیون تومان برای برنامه خاصی، آن هم برای ایام خاص بود که در همان سال گذشته به یکی از استان‌ها اختصاص پیدا کرد.

ایکنا ـ چه میزان سعی کرده‌اید که دستگاه‌های اجرایی، تصدی‌گری در حوزه قرآنی را به بخش مردمی واگذار کنند.

تا امروز به ضرس قاطع اعلام می‌کنیم که این ساختار مردمی، مدعی است مجموعه کارهای اجرایی کشور باید از دستگاه‌ها به بخش مردمی منتقل شود و تصدی‌گری از دستگاه‌های حاکمیتی درحوزه قرآنی به بخش مردمی واگذار شود واعتقاد جدی ما اینست که دستگاه‌های حاکمیتی، خصوصاً دستگاه‌هایی که وظیفه ذاتی در موضوع قرآن دارند، ضرورت دارد که به سیاست گذاری‌های کلان، نظارت، هماهنگی و حمایت و پشتیبانی بپردازند و از ورود به بحث اجرا، پرهیز کنند تا بتوانیم در این تقسیم کار ملی، کار بزرگی که طی تدابیر سنواتی مقام معظم رهبری روی زمین مانده است و اجرایی نشده است، اجرایی شود.

ایکنا ـ صحبت پایانی.

مطالبی که در مجمع مشورتی از سوی هر یک از دوستان، دلسوزانه و مشفقانه مطرح شد، فتح بابی شد برای اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور که در پی این سؤال، دستگاه‌ها مکلف شوند تا در سال ۱۴۰۰ ، رویکرد خود را در واگذاری برنامه‌ها به صورت جدی به اتحادیه مورد نظر، قرار دهند.

همچنین، از مدیران شرکت کننده در مجمع مشورتی دبیر و رئیس مجمع و همه عزیزانی که اعتقادشان این است که کار در بستر مردمی با سرعت، کم هزینه‌تر و مقبول‎‌تر انجام می‌شود، تشکر می‌کنم.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=68559

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402