جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 01:15:05 GMT
کد خبر : 67044       تاریخ : 1399/12/13 03
بخش ایده‌های قرآنی به جشنواره‌های دانشجویی اضافه می‌شود
با مسئولیت سازمان قرآنی دانشگاهیان؛

بخش ایده‌های قرآنی به جشنواره‌های دانشجویی اضافه می‌شود

در یکصد‌وسیزدهمین جلسه مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها که صبح امروز به میزبانی ایکنا برگزار شد، بر افزودن بخش ایده‌های قرآنی به جشنواره قرآن و عترت دانشجویان، تأکید و مقرر شد، کمیته فنی این بخش، با مسئولیت سازمان قرآنی دانشگاهیان، مقدمات آن را فراهم کند.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، یکصد‌وسیزدهمین جلسه مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها صبح امروز، ۱۳ اسفندماه به میزبانی ایکنا برگزار شد.

در بخشی از این جلسه کامیار محبوبیان، معاون مرکز رشد واحدهای فناور و هنرهای قرآنی سازمان قرآنی دانشگاهیان ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های مرکز، گفت: حول پنج حوزه، فعالیت در این مرکز برنامه‌ریزی شده است. حوزه اول «سرگرمی و سوغات فرهنگی»، در این بخش یک واحد فعال، مشغول فعالیت است. این واحد در حال طراحی پارچه بر اساس نقوش اماکن زیارتی است و بسته‌ها مربوط به حوزه نماز را تولید می‌کند. دومین حوزه «پوشاک با رویکرد اسلامی» است. در این حوزه نیز چهار واحد، مستقرند، شعار آنان نیز «زیبا بپوشیم» است.

معاون مرکز رشد واحدهای فناور و هنرهای قرآنی سازمان قرآنی دانشگاهیان اظهار کرد: حوزه سوم «اقتصاد سلامت» است، شعار این بخش نیز «از مزرعه تا سفره» است و غذای سالم را با رویکرد توجه به روایات اسلامی مد نظر قرار داده است، این بخش هم دارای دو واحد فعال است. چهارمین حوزه نیز «فلسفه و تولید محتوا» است. در این حوزه بیشتر به بحث تئوری کار توجه شده به نوعی تولید دانش قابل فروش را انجام می‌دهد به عنوان مثال کسب و کار اسلامی را تعریف می‌کند.

وی پنجمین حوزه فعالیت مرکز رشد و واحدهای آن را حوزه «انتقال محتوا» بیان کرد و افزود: از جمله فعالیت‌های صورت گرفته در این حوزه تولید نرم‌افزار است،‌ در همین راستا یک مرکز آموزش‌های بین‌المللی قرآن راه‌اندازی شده و بر روی کشورهای غیر اروپایی و آمریکایی تمرکز دارد.

بخش ایده‌های قرآنی به جشنواره‌های دانشجویی اضافه می‌شود

محبوبیان با تأکید بر اینکه مراکز رشد از شتاب‌دهنده‌ها جدا هستند، گفت: در بحث استارت‌آپ‌ها بحث ما رونق کسب و کارهایی است که منتج به ترویج فرهنگ قرآنی شود. مراکز رشد بیشتر نگاه حمایتی به واحدها دارند و نگاه درآمدی کم‌رنگ‌تر است.

معاون مرکز رشد واحدهای فناور و هنرهای قرآنی سازمان قرآنی دانشگاهیان به تفاوت‌های این مرکز با سایر مراکز رشد اشاره کرد و گفت: تفاوت و تمایز ما با سایر مراکز رشد صرفاً در محتواست. مرکز رشد سازمان قرآنی دانشگاهیان از سال ۹۵ راه‌اندازی شد و خروجی‌های خوبی نیز داشته که یکی از بهترین آنها فونت خط «واضح» بوده است.

به گزارش ایکنا، در بخش دیگری از این جلسه افزودن بخش استارت‌آپ‌ها یا ایده‌های قرآنی به جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور به بحث گذاشته شد. در این بخش ابتدا به برخی چالش‌ها که ممکن است افزودن چنین بخشی به همراه داشته باشد، اشاره و به چالش‌هایی همچون بحث مالکیت معنوی ایده‌ها و مبتنی بودن این بخش بر حضور فیزیکی دانشجویان پرداخته شد.

در ادامه محبوبیان، بر اضافه شدن بخش استارت‌آپ‌های قرآنی به جشنواره‌های دانشجویی تأکید کرد، اما این افزودن را نیازمند یکی سری ملاحظات دانست.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر خروجی رویدادهای استارت‌آپی کمتر از ۱۰ درصد است،‌ گفت: در اینکه باید این بخش به جشنواره اضافه شود، شکی نیست، اما این برگزاری باید با شکلی درست باشد. بحث استارت‌آپ‌ها معضلاتی دارد که اگر قبل از اضافه شدن این بخش به جشنواره مورد توجه قرار گیرد، نتایج بهتری به دست می‌دهد. برای این کار ابتدا باید یک سری اهداف تعریف شود، بعد بر اساس آن یک رویداد استارت‌آپی تعریف و برنامه‌ریزی‌های بعدی ‌صورت گیرد.

محبوبیان اظهار کرد: در حال حاضر دانشجوها به فکر داشتن شغل هستند نه خلق و ایجاد شغل، لذا برای اضافه شدن بخش استارت‌آپ‌ها به جشنواره می‌توانیم به چند صورت عمل کنیم. یکی از موارد این است که صرفاً ایده‌ها را به مسابقه بگذاریم. یعنی این ایده‌پردازی تمرینی باشد برای آنها که ایده‌پردازهای خوبی در ادامه داشته باشند. ایده وقتی ایده است که یک گام بعد از آن را بتوانیم تعریف کنیم. اگر همین هم در جشنواره به دانشجویان آموزش داده شود، اقدام مثبتی صورت گرفته است.

بخش ایده‌های قرآنی به جشنواره‌های دانشجویی اضافه می‌شود

معاون مرکز رشد واحدهای فناور و هنرهای قرآنی سازمان قرآنی دانشگاهیان بیان کرد: نکته دیگر این است که به شناسایی استعدادها بپردازیم، استعدادیابی هم می‌تواند از خروجی‌های جشنواره باشد. اگر بتوانیم چنین پروسه‌ای را در جشنواره پیاده‌سازی کنیم ما هم پای کار خواهیم آمد.

وی به ارائه دو پیشنهاد در مورد اضافه شدن بخش استارت‌آپ‌ها به جشنواه قرآن و عترت دانشجویان پرداخت و گفت: پیشنهاد اول این است که بخش ایده‌ها به مسابقه گذاشته شود و قانون داشته باشد، مثلاً بگوییم ایده در دو دقیقه شرح داده شود. برای این کار باید ابتدا فرم‌هایی ایجاد و یک سری آموزش‌های مقدماتی در این فرم‌ها ارائه شود تا بر اساس این فرمت، ایده‌ها ارائه شود. در ادامه ایده‌ها در دو بخش تخصصی و عام به داوری گذاشته شود.

محبوبیان افزود: پیشنهاد دیگر این است که نگاه مسئله‌محور را به جشنواره تزریق کنیم. این موضوع می‌تواند متخصص‌ها را پای کار بیاورد. به عنوان مثال بر اساس آماری که منتشر شده است،‌ بحث روخوانی قرآن در بین دانشجویان چندان مطلوب نیست، این یک مسئله است. ما می‌توانیم در قالب جشنواره برای این مسئله یک جایزه در نظر بگیریم و بگوییم هر ایده‌ای برای حل این مسئله به ما کمک کند، اجرایی خواهد شد با این کار یک مسئله قرآنی در فضای دانشگاهی احصاء شده و به دل جشنواره می‌آید.

بخش ایده‌های قرآنی به جشنواره‌های دانشجویی اضافه می‌شود

بر اساس گزارش ایکنا در نهایت مقرر شد جشنواره در دوره اول به صورت مستقیم به بحث استارت‌آپ‌ها ورود پیدا نکند و برای سال آینده صرفاً به ایده‌های قرآنی اکتفا شود.

همچنین مقرر شد کمیته فنی بخش ایده‌پردازی قرآنی با عضویت نمایندگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، ‌علمی - کاربردی با مسئولیت سازمان قرآنی دانشگاهیان تشکیل شود. از جمله وظایف این کمیته که هفته آینده اولین جلسه آن است، نگارش آیین‌نامه ایده‌های قرآنی است.

با توجه به محدودیت زمانی برای برگزاری جشنواره دانشجویی در دانشگاه‌ها مقرر شد این آئین‌نامه تا پایان فروردین‌ماه تدوین شود.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=67044

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402