پنج شنبه 9 فروردین سال 1403 Thu, 28 Mar 2024 22:02:02 GMT
کد خبر : 50770       تاریخ : 1399/03/11 12:12
«بقیع» را مدرسه معرفت بدانیم / کنگره بین‌المللی بقیع برگزار می‌شود
حجت‌الاسلام والمسلمین نواب:

«بقیع» را مدرسه معرفت بدانیم / کنگره بین‌المللی بقیع برگزار می‌شود

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در نشست هم‌اندیشی «بقیع؛ نگین تراث اسلامی» اظهار کرد: قبرستان بقیع که محل راز و نیاز پیامبر(ص)، استغفار ایشان برای امت و بیان درس‌های معاد بوده و پیکر شخصیت‌های مطرح جهان اسلام در آن دفن است، مدرسه معرفت محسوب می‌شود.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، امروز، دهم خردادماه در نشست هم‌اندیشی «بقیع؛ نگین تراث اسلامی» که در بستر فضای مجازی برگزار شد، اظهار کرد: در تاریخ می‌خوانیم که پیامبر اکرم(ص) به قبرستان بقیع توجه ویژه داشتند و به آن، صرفاً به عنوان قبرستان نگاه نمی‌کردند، بلکه آن را محلی برای حضور اصحاب، بیان درس‌هایی درباره معاد و عبرت‌گیری مردم از مرگ می‌دانستند.

وی افزود: پیامبر اکرم(ص) در روزهای آخر حیات، دست علی(ع) را گرفتند و به بقیع رفتند و گفتند من دستور الهی دارم تا در کنار قبور اصحابم برای مردم طلب استغفار کنم. ایشان هنگام ورود به اهل قبور سلام کردند و به مدت طولانی در کنار قبور بقیع، برای مدفونین بقیع و امت اسلامی، طلب استغفار کردند، چرا که یکی از رسوم پیامبر(ص) در بقیع، طلب استغفار بود.

نواب گفت: در سخن دیگری از «قتاده» و «جابر» نقل شده است که وقتی آیه «وَإِنَّ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ لَمَنْ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ» نازل شد، پیامبر افراد را در بقیع جمع کرد و به مردم فرمود: یکى از برادران شما در خارج از حجاز وفات یافته، حاضر شوید تا به پاس خدمات او برای او نماز بخوانیم. پرسیدند: او کیست؟ فرمود: نجاشى، پادشاه مسیحی حبشه که با مسلمانان به عدالت رفتار کرد. آنگاه مسلمانان به همراه رسول خدا به قبرستان بقیع رفتند. بعضی روایات گفته‌اند تخت نجاشی هم بر پیامبر(ص) آشکار شد و بر آن نماز خواندند. طلب استغفار برای همه کسانی که به اسلام خدمت کردند، پیام این اقدام بود که در بقیع آموزش داده شد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: در روایتی از یکی از همسران پیامبر(ص) آمده است که شبی متوجه شدم، پیامبر(ص) در خانه نیستند. گمان کردم به منزل یکی از همسران دیگر خود رفته‌اند، دنبال ایشان گشتم و فهمیدم پیامبر(ص) به بقیع رفته و در حال راز و نیاز با خدا هستند.

وی به ماجرایی دیگر در تاریخ اسلام اشاره کرد و گفت: روزی پیامبر(ص)، کنار بقیع با اصحاب ایستاده بودند که خانمی سوار بر مرکب از جلوی پیامبر(ص) و اصحاب می‌گذشت. پای این مرکب داخل چاله‌ای رفت و خانم از مرکب افتاد و لباس او کنار رفت. پیامبر روی خود را کنار گرفت. چون به خاطر گرمی هوا رسم نبود که بانوان زیر لباس بلند خود، شلوار کامل بپوشند، پیامبر روی گرداندند تا مبادا ساق پای خانم را ببینند که البته مشخص شد آن زن شلوار کامل به پا داشته است. آن جا بود که پیامبر(ص) دعای معروف خود را در حق کسانی که لباس کامل می‌پوشند، ایراد فرمودند.

نواب اظهار کرد: اولین کسی که بعد از پیامبر(ص) در بقیع حاضر شد، فاطمه زهرا(س) بود و حضرت علی(ع) برای ایشان اتاقکی در بقیع درست کردند. حضرت زهرا(س) صبحگاهان دو فرزند خود، حسن و حسین(ع) را پیش روی خود حرکت می‌داد و گریه‌کنان به سمت بقیع حرکت می‌کرد؛ هم به خاطر از دست دادن پدر بزرگوار و هم به دلیل ناملایماتی که از ناحیه بعضی افراد بر آن حضرت وارد شده بود.

وی افزود: ذره ذره خاک بقیع، محل دفن پیکر اصحاب پیامبر(ص)، ائمه(ع) و شهدای اسلام و یادآور زندگانی و مجاهدت‌های آنان است و باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین بزرگانی مثل عثمان بن مظعون، فاطمه بنت اسد که پیامبر(ص) شخصاً تدفین کرد، جناب ابراهیم فرزند پیامبر(ص)، ام‌البنین مادر حضرت عباس(ع) و صفیه، مادر زبیر که عمه پیامبر(ص) بود، از مدفونین بقیع هستند.

نماینده ولی فقیه در پایان اظهار کرد: باید بقیع را مورد بزرگداشت و توجه قرار دهیم و با این نگاه که بقیع مدرسه است، به آن نگاه کنیم، چراکه بقیع به واقع مدرسه معرفت بود، ان‌شاءالله کنگره بقیع به زودی برگزار می‌شود و برنامه‌ریزی‌های آن، در دست طراحی است.

نشست هم‌اندیشی «بقیع؛ نگین تراث اسلامی»، به همت پژوهشکده حج و زیارت و کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین و با حضور کارشناسانی از ایران و کشورهای مختلف جهان اسلام، در آستانه هشتم شوال، سالروز تخریب قبرستان بقیع به دست وهابیت، برگزار شد.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=50770

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402