سه شنبه 29 اسفند سال 1402 Tue, 19 Mar 2024 11:49:35 GMT
کد خبر : 44762       تاریخ : 1398/05/08 11:29:11
اسلام در آمریکا؛ رشد جمعیت مسلمانان همزمان با افزایش اسلام‌هراسی

اسلام در آمریکا؛ رشد جمعیت مسلمانان همزمان با افزایش اسلام‌هراسی

اسلام سومین دین بزرگ از نظر تعداد پیروان در آمریکاست که انتظار می‌رود با رشد جمعیت مسلمان این کشور، تعداد آنان در سال ۲۰۴۰ از یهودیان پیشی بگیرد و دومین دین پس از مسیحیت باشد.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا؛ اسلام در قاره آمریکا از قدمت زیادی برخوردار است. گفته می‌شود ورود مسلمانان به این قاره به زمان سفر ملوانان و تجار مسلمان عرب قبل از ورود کریستف کلمب(کاشف قاره آمریکا) برمی‌گردد.

در اوایل قرن هجدهم تا اواخر این قرن نیز جمعیت زیادی از بردگان آفریقایی به آمریکا برده شدند که تعداد زیادی از آنها مسلمان بودند. در دهه‌های اخیر نیز به دلیل ورود مهاجران مسلمان به آمریکا، درصد جمعیت مسلمان این کشور افزایش یافته است؛ به طوری که بر اساس برخی برآوردها، انتظار می‌رود که جمعیت مسلمانان در ۲۰ سال آینده جایگاه دین یهود را، که در مقام دوم قرار دارد، بگیرد.

مسلمانان در آمریکا حدود ۲ تا ۳ میلیون نفر جمعیت دارند که حدود یک درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهد. البته برخی منابع نیز آمارهای متفاوتی ارائه داده و تعداد مسلمانان آمریکا را  ۴ تا ۶ میلیون، ۵ تا ۷ میلیون و ۷ تا ۸ میلیون نفر برآورد کرده‌اند. باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق این کشور، در یک سخنرانی در سال ۲۰۰۹ این تعداد را هفت میلیون نفر ذکر کرد.

رشد چشمگیر جمعیت مسلمانان

در چند سال اخیر جمعیت مسلمانان آمریکا به علت مهاجرت افراد از کشورهای اسلامی رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است. طبق مطالعات مرکز تحقیقات «پیو» مستقر در واشنگتن، بیشتر مسلمانان آمریکا آسیایی‌تبار و آفریقایی‌تبار هستند. ۳۳ درصد آنان از نسل مسلمانان جنوب آسیا و ۳۰ درصد آفریقایی‌تبارند و ۲۵ درصد جمعیت کل مسلمانان را عرب‌ها تشکیل می‌دهند.

مسلمانان بیشتر در مناطق شهری آمریکا متمرکز هستند. ایالت‌های تگزاس، نیویورک، ایلی‌نوی، کالیفرنیا و فلوریدا به ترتیب بیشترین مسلمانان آمریکا را در خود جای داده‌اند و با بررسی نحوه توزیع جمعیت مسلمانان می‌توان به این نتیجه رسید که بیشتر آن‌ها در ایالت‌های شرقی متمرکز شده‌اند.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد محسوسی برخودار است  

براساس برآورد مرکز تحقیقاتی «پیو»، رشد جمعیت مسلمانان ایالات متحده بسیار سریع‌تر از جمعیت یهودیان این كشور بوده و پیش‌بینی می‌شود كه تا سال ۲۰۴۰ شمار مسلمانان بعد از مسیحیان در رده دوم به جای جمعیت یهودیان، كه درحال حاضر در رده دوم جمعیتی آمریكا هستند، قرار گیرد.

همچنین در پژوهش مركز پیو پیش‌بینی شده است كه تعداد مسلمانان در آمریكا تا سال ۲۰۵۰ به هشت میلیون و صد هزار نفر، یعنی ۲.۱ درصد كل جمعیت ایالات متحده برسد.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است   نماز عید فطر مسلمانان آمریکا در شهر بریدگیو در ایالت ایلی‌نوی

اولین مسلمانان آمریکا

تاریخ ورود اولین مسلمانان به آمریکا به طور دقیق مشخص نیست. بسیاری از مورخان ادعا می‌کنند که اولین مسلمانان در اوایل قرن چهاردهم از شمال آفریقا به آمریکا آمده‌اند. هنگامی که کریستف کلمب سفر خود را به ایالات متحده آغاز کرد، در میان کتب شخصی او نوشته‌هایی دیده شده که حاکی از سفر ملوانان مسلمان در قرن دوازدهم میلادی به جزایری بوده که به عقیده برخی جزایر دریای کارائیب است.

 برخی دیگر از نویسندگان، نخستین مسلمانان قاره آمریکا را دریانوردان عربی می‌دانند که پیش از دوره سفرهای کریستف کلمب پا به این سرزمین ناشناخته گذاشتند.

برخی دیگر از تاریخ‌نویسان ورود اولین مسلمانان آمریکا را سال ۱۵۸۷ دانسته‌اند و در مورد «مصطفی زموری» در قرن شانزدهم کتب زیادی نوشته شده که برخی وی را اولین مسلمانی دانسته‌اند که وارد آمریکا شد.

اولین گرونده شناخته شده به اسلام در آمریکا «الکساندر راسل وب» در سال ۱۸۸۸ بود و اولین مسجد آمریکا در سال ۱۹۱۵ تأسیس شد.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است   الکساندر راسل وب، اولین گرونده به اسلام در آمریکا

بسیاری از مردم مسلمان به بردگی از آفریقا به آمریکا منتقل شدند. برآورد می‌شود که از منطقه غالباً مسلمان در غرب آفریقا حدود ۵۰۰ هزار آفریقایی وارد ایالات متحده شده‌اند. مورخان تخمین می‌زنند که بین ۱۵ تا ۳۰ درصد از بردگان مرد آفریقایی و حدود ۱۵ درصد از بردگان زنان آفریقایی مسلمان بودند.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است  بردگان مسلمان آفریقایی در آمریکا

اسلام‌هراسی

پس از عملیات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و انجام عملیات تروریستی در غرب به‌ ویژه حمله تروریستی در پاریس در سال ۲۰۱۵، اسلام‌هراسی در آمریکا به‌طور چشم‌گیری افزایش یافته است.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است  

براساس پژوهش جدیدی که در مرکز تفاهم اسلامی و مسیحیت دانشگاه «جرج تاون» آمریکا انجام شده، وقوع جرم علیه مسلمانان در ایالات متحده از سال ۲۰۱۶ به‌ طور قابل ملاحظه‌ای بالا رفته است، به‌گونه‌ای که در این سال ۱۸۰ مورد جرم از جمله ۱۲ فقره قتل، ۳۴ مورد ضرب و شتم، ۴۹ مورد درگیری لفظی، ۵۶ مورد تخریب اموال و دارایی و ۹ مورد آتش‌سوزی عمدی علیه مسلمانان در این کشور انجام شده و این آمار مربوط به جرائمی است که به پلیس گزارش شده است. همچنین شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی که مدافع حقوق مسلمانان در آمریکاست، از افزایش ۵۸۴ درصدی جرایم علیه مسلمانان در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ در مقایسه با سال‌های قبل از آن خبر داده است.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است  تظاهرات ضد مسلمانان در منهتن آمریکا

در آغاز سال ۲۰۱۷ و با راه‌یابی «دونالد ترامپ» به کاخ سفید، نخستین بار رئیس‌جمهور آمریکا از عبارت «اسلام رادیکال تروریست» سخن گفت. سپس وی در هفته نخست ریاست جمهوری خود، فرمانی صادر کرد که براساس آن ورود اتباع هفت کشور اسلامی به آمریکا ممنوع شد. در ادامه، فرمان‌های دیگری نیز به امضای ترامپ رسید که محدودیتهای بیشتری علیه مسلمانان اعمال می‌کرد.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است  

                         

در نهایت ترامپ در اواخر سال ۲۰۱۷ با به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، یکی از خطوط قرمز اصلی مسلمانان را زیر پا گذاشت. این سیاست‌ها سبب شده جریان‌های اسلام‌ستیز با اطمینان از پشیبانی‌های دولتی، بیش از پیش بر حملات لفظی و فیزیکی خود علیه مسلمانان بیفزایند.

مساجد

بر اساس برخی منابع، احتمالاً اولین مسجد آمریکا در شهر «بیفورد» واقع در ایالت «مین» بوده که در سال ۱۹۱۵ بنیان نهاده شد و قبرستانی متعلق به مسلمانان هنوز در آنجا وجود دارد.

برخی منابع دیگر نیز می‌گویند افتتاح اولین مسجد آمریکا به نام «والی محمد» به احتمال زیاد در سال ۱۹۲۱ در شهر دیترویت ایالت میشیگان روی داده است. این مسجد را محمد کروب، که در امور املاک فعالیت داشت، بنیان گذاشت.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است  

بنا به گزارش برخی منابع نیز قدیمی‌ترین مسجدی که در حال حاضر در ایالات متحده قرار دارد مسجد «الصادق» است که در سال ۱۹۲۱ یا ۱۹۲۲ در منطقه «برنزویل» شیکاگو ساخته شد.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است  

مسجد جامعه مسلمانان آمریکا در شهر دیربورن ایالت میشیگان در سال ۱۹۳۸ افتتاح شد. این مسجد قدیمی‌ترین مسجد در ایالت میشیگان است که فعالیت خود را در ساختمانی کوچک آغاز کرد و حالا به عنوان مرکز جامعه مسلمانان آمریکا در ایالت میشیگان شناخته می‌شود.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است  

مسجد مریم (Mosque Maryam) در شهر شیکاگو واقع شده و در سال ۱۹۳۰ آن را مسلمانان آمریکاییِ آفریقایی‌تبار تأسیس کردند.  

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است  

                 

این مسجد در شهر لومبارد در ایالت ایلینوی قرار دارد که در سال ۲۰۱۳ تکمیل شده است. این مسجد نیز یک مرکز آموزشی دارالسلام را در اختیار دارد که هدف آن آموزش علوم اسلامی است.

اسلام در آمریکا با وجود فضای اسلام‌هراسی، از رشد قابل توجهی برخودار است  

 

در سال ۱۹۶۹ گروهی از مسلمانان نژادهای مختلف تصمیم گرفتند مرکز جامعه اسلامی (MCC) را در شیکاگو تأسیس کنند. یک سال پس از آن، این مرکز به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی در ایالات متحده به رسمیت شناخته شد، در حالی که این مرکز نخستین مسجدی نبود که در شهر شیکاگو تأسیس می‌شد، اما یکی از بزرگترین مساجد آمریکا و مرجعی معتبر برای دیگر مساجد و مسلمانان ایالات متحده به شمار می‌رود.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=44762

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402