جمعه 31 فروردین سال 1403 Fri, 19 Apr 2024 06:38:56 GMT
کد خبر : 68754       تاریخ : 1400/02/10 25:5
«وکینگ» نخستین و قدیمی ترین مسجد در بریتانیا +تصاویر

«وکینگ» نخستین و قدیمی ترین مسجد در بریتانیا +تصاویر

مسجد «شاه جهان» یا «وکینگ» نخستین و قدیمی ترین مسجد بریتانیا است که در ساخت این مسجد از سنگ های گرانیت استفاده شده است.

به گزارش مبشرین به نقل از شبستان، در 50 کیلومتری جنوب غرب لندن، مسجد «شاه جهان» قرار دارد که قدیمی ترین و نخستین مسجدی است که در بریتانیا بنا شده استو برخی آن را دومین مسجد در انگلیس می دانند. این مسجد در سال 1889 در شهر وکینگ به عنوان مکان اقامه نماز مسلمانان بنا شده است و مسجد «وکینگ» نیز نامیده می شود.

 

این مسجد به شاه جهان، امیر هندی منسوب است و در سرمایه گذاری ساخت این مسجد نقش داشته است. وی در قرن نوزدهم حاکم منطقه بهوبا در کشور خود بوده است.

 

برخی می گویند که نخستین بار «لایتنر» شرق شناس بریتانیایی زمین مسجد شاه جهان را خریداری کرده و موسسه ترویج ادبیات شرقی را در محوطه مسجد تاسیس کرده است.

 

 

در آن زمان مسجد تنها محل رسمی عبادت اسلامی در بریتانیا بوده است و با مرگ لایتنر این مسجد بسته شده است.

 

پس از مرگ لایتنر پسر او سعی داشت مسجد را بفروشد، اما خواجه کمال الدین یکی از وزرای برجسته کشمیری و بنیانگذار دفتر کاری مسلمانان در وکینگ از دست او به دادگاه شکایت کرد و در نهایت موفق شد با قیمتی کم شاه جهان را از پسر لایتنر بخرد پس از آن خواجه شروع به بازسازی  تعمیر و احیای مسجد کرد و پس از آن درهای  مسجد شاه جهان در سال 1913 به روی عموم مردم بازگشایی شد.

 

مسجد شاه جهان توسط «اسحاق چمبرز» معمار مشهور آن زمان طراحی شده است، در ساخت این مسجد از سنگ های گرانیت استفاده شده و همچنین بنای ساختمان مسجد شامل گنبد ، مناره و حیاط است . سبک ساخت این مسجد ازجمله برجسته ترین سبک های ساخت در آن زمان است.

 

این مسجد پس از رفت و آمد مقامات سلطنتی به عنوان مرکز اسلامی مشهور در بریتانیا شناخته شد. همچنین در زمان جنگ جهانی اول مقامات بریتانیایی با درخواست تبدیل زمین مجاور آن به قبرستان سربازان مسلمان هندی موافقت کردند.

 

از فعالیت های این مسجد می توان به چاپ کتاب های اسلامی و ترجمه های قرآن کریم به زبان انگلیسی اشاره کرد.

 


 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=68754

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402