دومین نشست مدیران مؤسسات قرآنی بوشهر برگزار شد
دومین نشست مدیران مؤسسات قرآنی استان بوشهر با ارائه گزارش گفتمانی و برنامه‌ای از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد‌ اسلامی این استان در شهرستان‌‌های جَم و کنگان برگزار شد.
كدخبر: 78379
1401/09/11

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، دومین نشست مدیران مؤسسات قرآنی استان بوشهر با ارائه گزارش گفتمانی و برنامه‌ای از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد‌ اسلامی این استان طی اردوی یک روزه و در سه بخش، ۱۰ آذرماه در شهرستان‌‌های جَم و کنگان برگزار شد.

در بخش اول این برنامه با حضور وحید حیدری، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد‌ اسلامی بوشهر، حامد فکوری، دبیر شعبه بوشهر خبرگزاری ایکنا و فعالان جامعه قرآنی از مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت شهید محمدعلی حمزوی روستای بابامبارکی شهرستان جم بازدید به‌عمل آمد.

حیدری در جریان این بازدید با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: قرآن بهترین نسخه شفابخش برای رسیدن به آرامش الهی است، اظهار کرد: همه ما دغدغه دین و قرآن داریم، در این مدت با یک برنامه‌ریزی، تقریبا از تمامی مؤسسات در سایر مناطق و بخش‌های استان بوشهر بازدید به عمل آوردیم.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد‌ اسلامی بوشهر گفت: عملیاتی کردن فعالیت‌های قرآنی یکی از اهداف تشکیل این جلسات است که باید در راستای جریان‌سازی مؤثر به نفع اسلام و انقلاب با هدف رشد مردم جامعه شکل پذیرد.

محمدیان، مدیر آموزشی مؤسسه قرآنی شهید محمدعلی حمزوی روستای بابامبارکی شهرستان جم نیز در این بازدید به ارائه گزارشی از برنامه‌های فرهنگی این مجموعه آموزشی پرداخت و گفت: کلاس‌های روخوانی و روانخوانی، تجوید و حفظ و کلاس صوت و لحن به‌عنوان بخشی از کلاس‌های آموزشی این مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت است.

مدیر آموزشی مؤسسه قرآنی شهید محمدعلی حمزوی روستای بابامبارکی شهرستان جم در ادامه بیان کرد: این مؤسسه دارای خوابگاه قرآن‌آموزی است و ظرفیت پذیرش قرآن‌آموز جهت دوره‌های رشته‌های حفظ از سرتاسر استان بوشهر در این مجموعه مهیا و امکان‌پذیر است.

خداکرم یزدان‌پناه، مدیرمسئول مؤسسه پیامبر اعظم(ص) شهرستان دشتستان درباره برگزاری دوره‌های استانی تدبر و تفسیر قرآن در استان بوشهر گفت: ما در بخش تفسیر و تدبیر در میان اقشار و در بین مؤسسات بسیار ضعیف عمل کردیم. ما متولیان فعالیت‌های قرآنی باید الگوها را توسعه و تعمیق ببخشیم و به دنبال آن، برنامه‌های قرآن و عترت را تقويت کنیم. ما اهالی جامعه قرآنی در گام اول به‌عنوان کفیل اجرایی کردن برنامه‌های بنیادین فرهنگی برای رشد و تربیت سایر اقشار ایمانی هستیم.

وی با بیان اینکه جهاد تبیین انفاق یکی از ماندگارترین و مؤثرترین درس‌های تربیتی پروردگار متعال در قرآن کریم است، افزود: افراد قرآنی باید تجسم و تجلی عملی آیات کلام‌الله و منشأ تربیتی و خروجی کلاس‌های تفسیر و تدبر در قرآن کریم باشند.

سیدمحمود احمد‌پور، فرماندار شهرستان جَم نیز در این جلسه با بیان اینکه روستاهای بابامبارکی و تَشّان و سرچشمه به‌عنوان سه روستای قرآنی این شهرستان هستند، اظهار کرد: مدتی است که نقش و حضور نسل جوان و نوجوان ما در عرصه‌های مختلف فعالیت‌های قرآنی کم‌رنگ شده است. وظیفه ما این است که نسل جوان و نوجوان را با قرآن آشنا کنیم و انس با مساجد بیشتر از پیش ایجاد شود، تا گره‌های فرهنگی باز شود.

فرماندار شهرستان جَم تصریح کرد: دنیاگرایی و ترویج ابتذال و بی‌حیایی یکی از ریشه‌ها و حیله‌های اغتشاشگران و دشمنان است.

آرمان شادمان، نماینده مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت شمس الضحی بوشهر با اشاره به مباحث تربیتی و علوم انسانی اظهار کرد: نگارش‌هایی باید با یک مدل در شاخصه‌های تربیتی و روانشناسی داشته باشیم. نظام کادرسازی طلبه‌ها باید بر مبنای اجتماعی، استعدادیابی و با استانداردهای علمی و مسجدمحور باشد.

زهرا کشاورزنیا، مدیرعامل مؤسسه مردم‌نهاد قرآنی طاهای بوشهر در این نشست نیز با تأکید بر اینکه اجرا و پیگیری سیاست‌های کلی نظام ابلاغی رهبر معظم انقلاب آثار مؤثر تربیتی را در جامعه به‌جا می‌گذارد، بیان کرد: باید با مجموعه فعالیت‌های قرآنی سعادت را به خانه‌های مردم بیاوریم.

اکبر پورآزاد، مدیرعامل مؤسسه قرآنی مصباح‌الزهرا(س) روستای تَشّان شهرستان جم، به ارائه تجربه‌نگاری ۱۰ ساله این مجموعه اشاره کرد و گفت: هزینه خودکفایی هر مجموعه و هزینه‌های پشتیبانی عمومی مجموعه، جهت توان‌افزایی همان مجموعه است. تجربه همگامی با مردم یکی از رموز موفقیت ما و ‌تعالی‌بخشی در فعالیت‌های قرآن و عترت و رویکردهای سازمانی مجموعه ما بوده است.

یادآور می‌شود، تشکیل شورای مدیران قرآنی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در بوشهر، تشکیل جلسات دوره‌ای هر دو ماه یک‌بار، حمایت ویژه سالانه از مؤسسات قرآنی، مطالبه بودجه‌های قرآنی از مسئولان و متولیان فرهنگی، برگزاری تفسیر استانی سوره یاسین توسط مؤسسه پیامبر اعظم(ص) برازجان، برپایی کارگاه استانی آموزشی دین فطری با رویکرد پژوهش‌محور، راه‌اندازی تقویم آموزشی در برنامه‌ها و روش تحقیق، تشکیل کارگروه توانمندسازی مدیران قرآنی، بارگذاری مشخصات مؤسسات قرآنی در سامانه حمد، یکسان‌سازی منابع آموزشی در کلاس‌ها، راه‌اندازی صندوق تعاونی خیرین و واقفان قرآنی از مصوبات دومین نشست مدیران مؤسسات قرآنی در استان بوشهر بود.

 

منبع: