بیانیه نشست شورای عالی شبکه هیئت و تشکل‌های مردمی کشور؛
رویکردهای دوگانه حاکم بر تصمیمات دولتمردان خاتمه یابد
دومین نشست شورای عالی شبکه هیئت و تشکل‌های مردمی کشور پس از دو روز در مشهد مقدس با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد.
كدخبر: 67993
1400/01/17

به گزارش مبشرین، دومین نشست شورای عالی شبکه هیئت و تشکل‌های مردمی کشور برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و حجت‌الاسلام باباخانی مدیرکل تشکل‌های دینی و مراکز فرهنگی سازمان، مسئولین بخش‌هایی همچون کانون مداحان کشور، سازمان بسیج مداحان کشور، هیئت رزمندگان اسلام، شورای هیئت مذهبی کشور، مجمع کانون‌های فرهنگی و تبلیغی کشور، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان، مجمع شعرای آئینی، مؤسسه قدیم الاحسان حضور داشتند.

توسعه اقدامات هماهنگ فرهنگی در حوزه شبکه‌های مردمی، نظام‌مند کردن برنامه‌های اجرایی شبکه هیئت محور، پرهیز از موازی‌کاری، برنامه‌ریزی برای اقدامات مؤثر در ماه مبارک رمضان، برنامه‌ریزی و تشکیل کارگروه‌های تخصصی، تمهیدات لازم در مورد برگزاری محرم ۱۴۰۰ از جمله مباحثی که در این نشست مطرح و مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

بیانیه این نشست درباره برگزاری مراسم‌های ماه مبارک رمضان به شرح ذیل است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم
وَالْعَصْرِ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ


(اگر تواصی به حق بر پایه ایمان و عمل صالح بی‌فروغ شود همه ما دچار خسران خواهیم شد)


در راستای تاکید مقام معظم رهبری در خصوص حفظ زنجیره تواصی و با نزدیک شدن به بهار قرآن و معنویت ماه مبارک رمضان شورای شبکه‌های هیئت و تشکل‌های دینی مطالبات به حق جامعه متدین و انقلابی را از مسئولین محترم خصوصاً ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام می‌دارد.

۱. تجربه بیش از یک سال نجابت و هنجار پذیری تشکل‌های مذهبی نشان داد، مجموعه‌های مردمی که در موج اول و موج‌های بعدی کرونا و سایر تهدیدات کشور با از خودگذشتگی خلق حماسه نموده و به کمک مسئولین آمده و نقش عمده در کاهش آلام مادی و معنوی مردم داشته و اقلام معیشتی را بدون تشکیل صفوف طولانی و با حفظ کرامت انسانی درب منزل نیازمندان رساندند بیشترین دغدغه را در حفظ سلامت جامعه دارند و در برنامه‌های گذشته نیز مورد تحسین مقام معظم رهبری و سایر مسئولین قرار گرفتند، مطالبه آن‌ها برای برگزاری مراسم نه تنها منافاتی با سلامت جامعه نداشته بلکه ضامن سلامت و نشاط روحی و روانی مردم خواهد شد کما اینکه تاکنون نیز چنین بوده و نسبت معکوس آمار بیماری‌های روانی، افسردگی و خودکشی‌ها و میزان معنویت جامعه گواه این مسئله است.

۲. سوال بی پاسخ ما اینست که چرا علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری به پرهیز از سفرهای نوروزی و همچنین پیگیری‌های مجدانه کارشناسان بهداشت و درمان در محدود نمودن سفرهای نوروزی، این سفرها با کمترین درصد رعایت دستورالعمل‌ها بدون کمترین محدودیتی صورت پذیرفت اما مراسم‌های مذهبی که به گواهی مسئولین بهداشتی و نظارتی با بیشترین سطح از رعایت شیوه نامه‌ها و کمترین خطر ابتلاء و شیوع ویروس کرونا بوده، تعطیل می‌شود؟ آِیا وقت آن فرا نرسیده که بعد از یکسال، رویکردهای دوگانه حاکم بر تصمیمات دولتمردان خاتمه یابد؟ چگونه است که حضور در مراکز تفریحی و حتی مراکز ناسالم خارجی را آزاد گذاشته اما هیئت و مراسم‌های مذهبی در ماه مبارک را بدون کارشناسی و استفاده ازنظر مجربان و حتی بدون تشکیل کارگروه تخصصی آن محدود نموده است؟

۳. مردم شریف و متدین ایران اسلامی به نقش بی‌بدیل دعا و توسل و التجاء عمومی به درگاه احدیت در جلب رحمت الهی واقف هستند و به هیچ وجه راضی به کم رنگ شدن مراسم‌های معنوی، ختم جمعی قرآن، نیایش‌های شب‌های با برکت قدر، مراسم اعتکاف و سایر جلسات ذکر و دعا نخواهند شد. همان‌طور که اجازه تعطیلی مراسم عزاداری محرم را ندادند قطعاً اجازه کم فروغ شدن مراسم ماه مبارک رمضان را نخواهند داد. به همین دلیل لازم است توصیه‌های رهبر فرزانه انقلاب در آستانه شب‌های قدر سال گذشته آویزه گوش مسؤولان باشد و با بهره بردن متخصصان این عرصه هر چه سریع‌تر دستورالعمل‌های اجرایی و معقول برگزاری این مراسم‌های با همکاری متولیان برگزاری این مراسم معنوی و مذهبی در سراسر کشور تدوین و ابلاغ شود.

والسلام

۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۰
شورای شبکه‌های هیئات و تشکل‌های دینی کشور

منبع: