جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 19:08:00 GMT
کد خبر : 68311       تاریخ : 1400/01/27 09
طرح معماران مصری در مسابقه بازسازی مسجد جامع «نوری» موصل برگزیده شد

طرح معماران مصری در مسابقه بازسازی مسجد جامع «نوری» موصل برگزیده شد

سازمان یونسکو اعلام کرد که طرح هشت معماری مصری در مسابقه ای که برای بازسازی مسجد تاریخی جامع نوری برگزار شده بود، برنده شدند.

به گزارش مبشرین به نقل از «اسکای نیوز»، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) اعلام کرد: هشت معمار مصری در یک مسابقه بین ‌المللی برای بازسازی مسجد تاریخی جامع نوری در شمال شهر موصل برنده شدند.

 

این مسجد چهار سال در سال ۲۰۱۷ پیش با حمله تروریست های داعش به شهر موصل به شدت آسیب دید و بازسازی این مسجد بخشی از طرح یونسکو برای بازسازی این شهر باستانی است.

 

مسجد جامع نوری در قرن دوازدهم میلادی ساخته شده است و به مناره کج مشهور است، در حمله داعش معروف به نبرد آزادسازی موصل، خسارت زیادی دید  و داعش پیش از تسلط نیروهای ارتش عراق بر این شهر این مسجد را منفجر کرد که این مسجد به تلی از خاک تبدیل شد.

 

پس از آزاد سازی شهر موصل، یونسکو با عنوان «احیای روح موصل» تصمیم به بازسازی این شهر گرفت.

 

یونسکو این مسابقه را با هماهنگی وزارت فرهنگ و اوقاف اهل سنت عراق و با حمایت امارات متحده عربی در نوامبر سال ۲۰۲۰ آغاز کرد.

 

اودری ازولای، مدیرکل یونسکو گفت:  بازسازی این مسجد نقطه عطفی در روند آشتی و انسجام اجتماعی در این شهر جنگ زده خواهد بود.

وی در بیانیه ای اعلام کرد: سالن نماز این مسجد همچون قبل از تخریب ساخته می شود و دارای تغییراتی از جمله استفاده از نور طبیعی در این مکان خواهیم بود و سالن نماز بانوان نیز توسعه می یابد. بنابراین گزارش،  کار بازسازی این مسجد از اواخر پاییز آغاز می شود.

 

مسجد جامع نوری از مساجد تاریخی شهر موصل و محل اعلام تشکیل خلافت اسلامی داعش به وسیله ابوبکر بغدادی در سال ۲۰۱۴ بود. این مسجد در غرب موصل و در شهر قدیم موصل واقع شده‌ است و یکی از نمادهای اصلی شهر موصل تلقی می شد.

 

مسجد تاریخی موصل به‌دست نورالدین زنگی، از فرمانروایان محلی که علیه صلیبیون اولیه می‌جنگید ساخته شده بود. نورالدین زنگی، حاکم ولایت سوریه در امپراتوری سلجوقی بود. سال ساخت این مسجد ۷۳-۱۱۷۲ میلادی یعنی کمی پس از مرگ نورالدین زنگی به پایان رسید و در آغاز یک مدرسه اسلامی در آن جای گرفت. گلدسته این مسجد بعدها کج شد و زمانی که ابن بطوطه، جهانگرد سده‌های میانه به این محل رسید این مناره کج بود. /شبستان


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=68311

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402