پنج شنبه 9 فروردین سال 1403 Thu, 28 Mar 2024 20:51:40 GMT
کد خبر : 67041       تاریخ : 1399/12/13 13
نماد مراکش با مناره‌ای به بلندای آسمان و سجده‌گاهی روی اقیانوس

نماد مراکش با مناره‌ای به بلندای آسمان و سجده‌گاهی روی اقیانوس

مسجد حسن دوم در مراکش با بلندترین مناره جهان،‌ سقف کشویی و بخش شیشه‌ای که سجده‌گاهی خاص روی اقیانوس اطلس دارد، معروف‌ترین جاذبه‌ گردشگری و به نوعی نماد این کشور به شمار می‌رود که آرزوی پادشاه را در پیوند بین آسمان خدا با دریا محقق کرده است.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، مسجد حسن دوم یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری مراکش و به نوعی نماد این کشور به شمار می‌رود که در شهر کازابلانکا واقع شده است. این مکان بزرگترین مسجد آفریقا و سومین مسجد بزرگ جهان پس از مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) است.

ایده ساخت این مسجد در سال ۱۹۶۱ توسط ملک حسن دوم، پادشاه این کشور ارائه و ساخت آن در سال ۱۹۸۶ آغاز و ۱۹۳۳ افتتاح شد. طراحی این مسجد توسط میشل پینسو(Michel Pinseau)، معمار فرانسوی انجام و هزینه ساخت این مسجد تا ۸۰۰ میلیون دلار برآورد شده بود که میزان قابل توجهی از این مبلغ توسط مردم تأمین شد.

مسجد حسن ثانی در هنگام نمازهای یومیه و مراسم نماز جمعه به روی تمام مسلمانان باز می‌شود. بازدیدکنندگان غیرمسلمان هم می‌توانند با شرکت در تورهای ویژه که چند بار در روز انجام می‌شوند از معماری باشکوه و بی‌نظیر مسجد بازدید کنند.

تقریباً تمام مواد و مصالح مصرفی این مسجد از خود مراکش تأمین و تنها ستون‌های گرانیتی سفید و لوسترهای شیشه‌ای از ونیز وارد شدند.

هنر و ‏معماری مراکشی را می‌توان در گوشه و کنار این مسجد به خوبی مشاهده کرد. دیوارهای مسجد حسن دوم از بتون و مرمر ساخته شده و محوطه داخل آن دارای ستون‌های مرمری و گنبد آن با چوب حکاکی شده و دیوارهای داخلی آن مملو از گچ‌بری‌های چشم‌نواز و فاخر است.

یکی از ویژگی‌های منحصر به‌فرد این مسجد، موقعیت قرارگیری آن است. مسجد حسن دوم بر سکویی مشرف به اقیانوس اطلس بنا شده و بخشی از این سکو از جنس شیشه ساخته شده تا نمازگزاران بتوانند دریا را زیر پایشان ببینند. البته این قسمت فوق‌العاده منحصربفرد تنها برای استفاده سلطنتی است و بازدیدکنندگان اجازه ورود به این قسمت را ندارند.

سقف مسجد طوری طراحی‌ شده که در صورت دلخواه بتواند به حالت کشویی جمع شود. درواقع طبق آرزوی حسن دوم، آسمان خدا با اقیانوس پیوند داده می‌شود.

مناره ۲۱۰ متری مسجد این بزرگ، بلندترین سازه مراکش و بلندترین مناره جهان به‌حساب می‌آید. در شب پرتوهای لیزر از بالای مناره به سمت مکه تابانده می‌شوند تا جهت قبله را نشان دهد. این سازه طوری طراحی‌ شده است که در برابر زلزله مقاوم بوده، زمین‌ها سیستم گرمایشی داشته و درها الکترونیکی هستند. محل اقامه نماز در فضای پشت مسجد، با فرش قرمز مشخص شده است. زیر زمین مسجد نیز مجهز به حمام‌های ترکی و فواره‌هایی برای وضو، استخرهای آب سرد، سونا و جکوزی است. مسجد گنجایش ۲۵,۰۰۰ نمازگزار و محوطه حیاط آن گنجایش ۸۰,۰۰۰ نفر را دارد.

کتابخانه، مدرسه آموزش قرآن کریم، سالن همایش و چند دفتر کاری از دیگر بخش‌های این مسجد هستند.

در ویدئوی زیر گذری داریم بر قسمت‌های مختلف این مسجد.

مسجدی که نماد یک کشور شد + فیلم

مسجدی که نماد یک کشور شد + فیلم

مسجدی که نماد یک کشور شد + فیلم

 


 

 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=67041

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402