جمعه 31 فروردین سال 1403 Fri, 19 Apr 2024 12:56:29 GMT
کد خبر : 67017       تاریخ : 1399/12/12 2
سومین همایش ملی «خیر ماندگار» برگزار شد
به همت سازمان اوقاف و امور خیریه؛

سومین همایش ملی «خیر ماندگار» برگزار شد

سومین همایش ملی «خیر ماندگار» با رونمایی از کتاب «معماران عصر جدید» در محل سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

به گزارش مبشرین به نقل از مهر، سومین همایش ملی «خیر ماندگار» امروز با حضور حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و حجت‌الاسلام دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

در این همایش بعد از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی، محمد صالح طیب نیا رئیس سومین همایش ملی «خیر ماندگار» به تبیین نقش و فعالیت خیریه‌ها در ایران و جهان پرداخت و اظهار داشت: بیش از ۱۰ میلیون مرکز خیریه در جهان فعالیت می‌کند که بیشترین مرکز خیریه در کشور هندوستان است. امروز در ایران بیش از ۱۵ هزار خیریه به صورت رسمی فعالیت دارند که اگر بخواهیم با یک تعریف درست رقم حقیقی را بیان کنیم می‌توان به ۲۰۰ هزار مرکز که به فعالیت‌های خیر اشتغال دارند، اشاره کنیم.

طیب نیا با بیان اینکه هر چه توانایی اقتصادی افزایش یابد قدرت جامعه نیز بیشتر می‌شود، عنوان کرد: امروز با همین مؤسسات می‌توان بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را حل کرد و در جامعه اشتغال‌زایی داشت.

رئیس سومین همایش ملی خیر ماندگار با اشاره به چالش‌های حکمرانی امر خیر در ایران، اظهار داشت: عدم شناخت صحیح نخبگان دانشگاهی و حوزوی و مدیران ارشد از ظرفیت عظیم این بخش برای حل معضلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی کشور یکی از چالش‌های این حوزه به شمار می‌رود، همچنین از دیگر چالش‌ها پایین بودن سطح اعتماد مردم به خیریه‌ها است که بعضاً رسانه نیز بر این طبل بی اعتمادی می کوبد.

وی با اشاره به الزامات ورود به عصر جدید، گفت: الزامات ورود به عصر جدید شامل تربیت نیروی متخصص برای خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد، اصلاح الگوی حکمرانی امر خیر در سطح کلان و خرد، توزیع فرهنگ سازی امر خیر و مشارکت‌های اجتماعی و ‬تولید دانش تخصصی امر خیر و مشارکت اجتماعی می‌شود.

طیب نیا در پایان خاطرنشان کرد: مقالات بسیاری به دبیرخانه ارسال شد که از میان آنان ۶۸ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت و طی دو روز آتی در هفت پنل ارائه می‌شود. لازم به ذکر است که چهارشنبه شب مراسم اختتامیه این همایش به صورت مجازی برگزار می‌شود.

در ادامه حجت‌الاسلام خاموشی به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به اینکه اسلام نیت واقف را اصل می‌داند زیرا منشأ فقهی و شرعی دارد، عنوان کرد: خیران و واقفان با همین نگاه الهی و توحیدی برای عالم آخرت خود برنامه‌ریزی می‌کند. از دوره ایلخانیان وقف علمی گسترش یافت و مردم در آن زمان با دید جهانی اقدام به وقف مال کردند. می‌توان آن دوره را تلفیق بین علوم کلاسیک و سنتی بیان کرد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه در ایران بیش از ۷۰۰ نیت وقف وجود دارد، گفت: امروز ما نیات جدید بسیاری را در امور خیر مشاهده می‌کنیم و جایزه البرز یکی از آن مصادیق است که برای امور علمی قرار گرفته است.

وی افزود: نیاتی که می‌تواند ایران را به استقلال برساند و باعث خوداتکایی شود باید تقویت شود که یکی از آن نیات مربوط به دانش بومی است در تولید بومی با اتکا به ذهن و علم نسل جوان باید کشور را به قدرت برسانیم.

حجت‌الاسلام خاموشی با بیان اینکه بعد از شهادت سردار سلیمانی بیش از ۱۰۰ موقوفه به نام این شهید ثبت شده است، عنوان کرد: ایران اسلامی سابقه درخشانی در امر وقف و موقوفات داشته است.

در ادامه حجت الاسلام دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: فلسفه وقف توجه به انسان است. مساله اصلی امروز که بنیان شهروندی را نیز به وجود می‌آورد همان دیده شدن انسان و نداشتن حس تنهایی آحاد جامعه است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به حکمرانی از طریق نیکوکاری اشاره و عنوان کرد: توزیع داوطلبانه منابع از طریق نیکوکاری مردمی بسیار مهم است اما به حکمرانی مردمی و ورود اشخاص و بنگاه‌های بزرگ در امور خیر باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حس همگرایی با اعتماد ایجاد می‌شود، ابراز کرد: یکی از عوامل در ایجاد اعتماد شفافیت مالی است و این حکمرانی مردمی در نیکوکاری سبب تقویت عضویت اجتماعی و هویت ملی می‌شود. امروز دشمنی‌های بسیاری با جمهوری اسلامی صورت می‌پذیرد و دشمنان در دامنه‌های مختلفی فعالیت می‌کنند تا این عضویت را متزلزل کنند.

در ادامه مهدی طغیانی نماینده مجلس شورای اسلامی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب بر این اعتقاد هستند و تاکید دارند که ایران باید مسیری را طی کند که اقتصاد کشور درون زا، برون گرا، عدالت محور و مردمی شود.

وی افزود: حوزه فعالیت‌های خیر و وقف در رکن پنجم اقتصاد مقاومتی می‌گنجد و اگر ما بخواهیم اقتصادی بسازیم که با نوسانات تصمیم‌گیری در کاخ سفید و اروپا متزلزل نشود و در زندگی مردم تأثیر نگذارد یک رکن مهم آن است که اقتصاد کشور مردمی شود؛ یکی از انگیزه‌های مردمی شدن اقتصاد سود بردن مردم است.

یادآور می‌شود در پایان همایش از کتاب «معماران عصر جدید» رونمایی شد.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=67017

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402