جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 00:37:22 GMT
کد خبر : 67010       تاریخ : 1399/12/12 29:28
وقف علمی در دنیا باید پررنگ شود/ از کار خیر در محیط زیست نباید غافل بود
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی:

وقف علمی در دنیا باید پررنگ شود/ از کار خیر در محیط زیست نباید غافل بود

حجت الاسلام عاملی با اشاره به اینکه وقف علمی نه تنها در ایران بلکه باید در دنیا پررنگ شود، گفت: از کار خیر در حوزه محیط زیست نیز نباید غافل بود.

به گزارش مبشرین به نقل از شبستان، سومین همایش خیرماندگار صبح امروز(۱۲ اسفند) در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد. در این همایش حجت الاسلام «سید سعید رضا عاملی»، گفت: اولین هدف کار خیر برای انسان است، در امر خیر مسئله اصلی به حساب آوردن و توجه به همه است و نیکوکاری مردمی با نیکوکاری بنگاههای بزرگ و ثرومند متفاوت است. بنابراین باید نیکوکاری را مردمی کرد.

 

عاملی بیان کرد: شفافیت مالی و قابل دسترس وقف می تواند اعتماد عمومی را برای واقف و کسی که خدمات دریافت می کند، فراهم کند. وقتی شفافیت ایجاد شود، احساس تقویت و عضویت اجتماعی و هویت ملی شکل می گیرد.

 

 دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: نیکوکاری ماهیت جهانی دارد و آنچه که برای ایران انجام می دهیم برای جهان نیز باید انجام شود. البته ما در بسیاری از حوزه های بین المللی تمایلی به جضور نداریم زیرا بسیاری از سازمان های خیریه دنیا نگاه سلطه طلبانه و قدرت طلبانه دارند. اما کار خیر ما محدود به جغرافیای خاص نیست و هرکار خیری که انجام دهیم در نهایت اثرات آن کار خیر به ما برمی گردد. به عنوان مثال سرمایه گذاری ما در سوریه برای از بین بردن تروریست خیرش برای تمام دنیا بوده است.

 

عاملی ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه می تواند نیمی از فعالیت های خود را در اختیار دانشگاهها قرار دهد، زیرا امروز نور در علم است. همچنین نباید از کار خیر در امر محیط زیست غافل بود، چرا که می تواند به سلامت ما کمک کند.

 

وی مشاوره در حوزه نیکوکاری را موضوع دیگری دانست که لازم است مورد توجه قرار گیرد و گفت: بسیاری از مردم دچار اضطراب و بن بست های اجتماعی هستند که با نیکوکاری می توان به  آنها کمک کرد. علاوه بر آن انجام کارهای خیر بر عهده یک نهاد نیست، بلکه باید در زندگی روزمره به دیگران کمک کرد، متاسفانه در عصر حاضر برخی حتی از حال همسایه خود نیز خبر  ندارند و جنس کار خیر  تنها کمک مالی نیست بلکه در تمام ابعاد می توان به مردم کمک کرد.

 

عاملی ادامه داد: شرکت های چند ملیتی فقط در امر خیر پول نمی دهند، بلکه تجهیزات و منابع انسانی خود رادر اختیار می گذارند تا بتوانند قدمی در عرصه خیر بردارند، بنابراین در حوزه سیاستگذاری باید تسهیلگر در کار خیر و نیکوکاری باشیم،ضمن اینکه ضوابط حقوقی لازم برای کمک به دیگران را در حوزه امور خیریه مورد توجه قرار دهیم.

 

وی بر لزوم وقف علمی نه تنها در ایران بلکه بر کل دنیا تاکید کرد و گفت:۴۰ میلیارد دلار وقف دانشگاه هاروارد آمریکا است که در تولید علم مهم است و ما هم به این موضوع اهمیت دهیم.

 

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به تاریخچه وقف در ایران اشاره کرد و گفت: در حوزه امور خیریه و نیکوکاری ایران تاریخ غنی دارد و با نگاه به تاریخ صدر اسلام نیز می بینیم که در دوران نبی مکرم اسلام(س) نیز به موضوع وقف اهمیت داده می شد و در آتشکدههای ایران نیز در گذشته کار آموزشی صورت می گرفت که بعد از ورود اسلام به ایران این برنامه های آموزشی در مساجد دنبال شد.

 

 

در ابتدای این همایش، طیب نیا، رئیس سومین همایش ملی خیر ماندگار گفت: در چند قرن اخیر شاهد افول کار خیر و نیکوکاری هستیم. قرن ۲۱ را باید قرن حکمرانی سازمان‌های مردم نهاد نامید.

 

وی با اشاره به اینکه بنیاد‌های عظیم خیریه، به بنیاد‌هایی گفته می‌شود که دارایی‌هایشان از یک میلیارد تومان بالاتر باشد، بیان کرد: نمونه‌هایی از کار خیریه‌ها با اثربخشی بالا را می توان در حوزه سیاست گذاری، حوزه پروژهش، نوآوری و تکنولوژی‌های جدید دید. برای ورود به عصر جدید امور خیر، باید دانش تخصصی امر خیر، تربیت نیروی متخصص، اصلاح الگوی حکمرانی در سطح کلان و خرد و فرهنگ سازی امر خیر را پیش بگیریم.

 

 

در ادامه این همایش «محمدرضا دریانی»، رئیس مجمع کارآفرینان ایران گفت: ما توجه همان همیشه به مسئله توزیع فقر در جامعه بوده است. از نهاد‌های اجتماعی خواستیم ثروت‌های ملی را دست بگیرند و با وجود ناکارآمدی آن‌ها را در جامعه توزیع کنند. در حالی که ثروت زیادی در اختیار کشور ما است، اما باید اساس کار را تغییر دهیم و برای نیکوکاری تولید ثروت کرد.

 

وی گفت: توجه به کارآفرینی و تولید ثروت سبک امیرالمومنین (ع) است. ایشان باغ‌های زیادی را آباد و از محل ثروت خود به فقرا کمک می‌کردند و می‌بخشیدند.

 

دریانی با اشاره به اینکه اموال دولت را توزیع کردن یک امر عادی است، بیان کرد: تولید ثروت و پخش آن میان فقرا اهمیت دارد، زیرا که تولید ثروت در ادامه توزیع ثروت و عدم استفاده این ثروت برای خود شخص، کاری است که امیرالمومنین علی(ع) مورد توجه قرار می دادند.

 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=67010

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402