پنج شنبه 9 فروردین سال 1403 Thu, 28 Mar 2024 20:05:45 GMT
کد خبر : 66797       تاریخ : 1399/12/06 13:37
ثبت‌‌نام ۱۲ هزار نفر در مسابقات مدهامتان
سعادتی خبر داد:

ثبت‌‌نام ۱۲ هزار نفر در مسابقات مدهامتان

معاون فرهنگی ستاد کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد به آمار شرکت‌کنندگان در چهاردهمین جشنواره مدهامتان اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود ۱۲ هزار نفر در این دوره ثبت‌نام کرده‌اند که آمار موجود برای آغاز روشی نو در اجرای مسابقات می‌تواند قابل توجه باشد.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، کرونا، سبک زندگی جدیدی را رقم زده است که تغییرات بسیاری را در اجرای فعالیت‌های فرهنگی منجر شده و به تبع آن فعالیت‌های قرآنی نیز دستخوش تغییر شده‌اند. مسابقات قرآنی مدهامتان، یکی از این فعالیت‌هاست که ویژه اعضای کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور است و تاکنون سیزده دوره متوالی آن در رشته‌های مختلف برگزار شده است، اما چهاردهمین آن به سبک و سیاق جدیدی در بستر فضای مجازی در حال برگزاری است. برای اطلاع از نحوه برگزاری و آخرین وضعیت مدهامتان در شرایط کرونایی، گفت‌وگویی را با سعید سعادتی، معاون فرهنگی ستاد کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور داشتیم که در ادامه از نظر می‌گذرد.

سعادتی با اشاره به جزئیات جشنواره چهاردهم گفت: مدهامتان این دوره و با توجه به شیوع کرونا به صورت غیر حضوری و از طریق بارگذاری اثر در سامانه بچه‌های مسجد bachehayemasjed.ir ویژه اعضای کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد در دو مرحله استانی و کشوری برگزار می‌شود و نفر برتر هر استان در هر رشته به مرحله کشوری راه می‌یابد.

وی افزود: جشنواره چهاردهم در دو رده سنی ۷ تا ۱۶ در رشته‌های قرائت ترتیل، حفظ جزء ۳۰، نماز، نقاشی آیات برای بانوان و آقایان و در رشته‌های قرائت تقلیدی، اذان و مکبری برای آقایان برگزار می‌شود. رشته قرائت تقلیدی ویژه آقایان ۷ تا ۱۶ سال است که شرکت‌کنندگان باید قرائت خود را از فراز‌های تلاوت استاد مصطفی اسماعیل، عبدالباسط محمد عبدالصمد و محمد صدیق منشاوی اجرا کنند، اما انتخاب فراز به اختیار شرکت‌کننده است.

معاون فرهنگی ـ هنری ستاد کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور ادامه داد: رشته حفظ جزء ۳۰ قرآن هم برای رده سنی ۷ تا ۱۶ سال خواهد بود که این رشته به صورت تستی برگزار می‌شود. شرکت‌کننده بعد از ثبت نام در سامانه، وارد آموزش‌ها و آزمون‌ها شده و مسابقه را به صورت تستی انجام می‌دهد. رشته اذان نیز ویژه آقایان ۷ تا ۱۶ سال است که به صورت اذکار اذان از الله‌اکبر تا حی الصلوة، ضبط و ارسال می‌شود. برای رشته مکبری هم که ویژه آقایان تا ۱۶ سال است، مربوط به اجرای زنده مکبری نماز دو رکعتی است. همچنین در رشته قرائت نماز هم که ویژه آقایان و بانوان ۷ تا ۱۶ سال است باید نماز سه رکعتی همراه با همه اذکار (تسبیحات اربعه) قرائت شود. رشته نقاشی آیات هم ویژه آقایان و بانوان ۷ تا ۱۶ است که آثار نقاشی باید به صورت فردی خلق شده باشد. نقاشی نیز باید با محوریت آیات قرآنی در موضوعات مسجد، همیاری، تلاوت قرآن و نماز باشد.

سعادتی با بیان اینکه رشته‌های قرائت تحقیق، ترتیل و حفظ کل برای رده سنی ۱۶ تا ۳۰ سال ویژه آقایان و بانوان پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: برای این رده سنی از قرآن به خط عثمان طه و از صفحه ۲۸۸ سوره اسرا از آیه ۵۹ الی ۶۶ یا صفحه ۵۱۳ سوره فتح آیه ۱۸ الی ۲۵ برگزار می‌شود. همچنین برای رده سنی ۷ تا ۱۶ سال بانوان و آقایان هم سوره یاسین فراز یک آیه، ۱ تا ۱۲ و فراز دو، آیه ۳۳ تا ۴۰ و سوره الرحمن فراز یک آیه ۱ تا ۱۸ و فراز دو، آیه ۶۰ تا ۷۸ و همچنین سوره واقعه فراز یک آیه ۱ تا ۲۴ و فراز دو، آیه ۵۷ تا ۷۴ است که هر فرد مجاز به انتخاب یک فراز هستند.

وی درخصوص اهداف این دوره گفت: چهاردهمین جشنواره قرآنی مدهامتان با هدف شناسایی و ارتقای سطح اطلاعات عمومی و تخصصی نوجوانان و جوانان علاقه‌مند به قرآن و فرهنگ غنی اسلام، حضور پرنشاط‌تر اعضای کانون‌ها در فعالیت‌های قرآنی، کشف و شناسایی استعداد‌های برتر قرآنی در حوزه محلی و منطقه‌ای، آشنایی بیشتر مردم و مسئولان با استعداد‌ها و ظرفیت‌های قرآنی موجود در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، ایجاد بستر مناسب و برگزاری دوره‌های آموزشی برای حضور نوجوانان و جوانان قرآن در مسابقات فنی و تخصصی قرآنی برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی ستاد کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر تعداد ثبت‌نام‌کنندگان این دوره و اثر کرونا در کیفیت و حضور شرکت‌کنندگان گفت: تاکنون حدود ۱۲ هزار نفر در این مسابقات ثبت نام کرده‌اند؛ اما با توجه به اینکه اولین دوره است که مسابقات در فضای مجازی و از طریق بارگذاری آثار انجام می‌شود، قطعاً به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم مانند عدم دسترسی یا ضعف اینترنت و کم اطلاعی علاقه‌مندان از شیوه جدید شاهد کاهش آمار بوده‌ایم، ولی این آمار موجود برای شروع روشی نو در اجرای مسابقات می‌تواند قابل توجه باشد.

سعادتی درباره نقش این جشنواره در ترویج مبانی قرآنی در میان نوجوانان و جوانان و برنامه آینده ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در عرصه فعالیت‌های قرآنی اظهار کرد: این جشنواره به‌دلیل ارتباط رشته‌ها با فضای فعالیت مسجد و مخاطبانی که برای آن در نظر گرفته شده، باعث پیوند بیشتر بین نوجوانان و جوانان با فعالیت‌های قرآنی در مساجد می‌شود. باتوجه به سیاست و رویکرد کانون‌های مساجد اجرای برنامه تبلیغی ترویجی که جنبه ترغیبی و انس با قرآن برای اهالی مسجد داشته باشد مدنظر است که از‌جمله می‌توان به بسته قرآنی ویژه ماه مبارک رمضان اشاره کرد که طی چند روز آینده جزئیات آن اعلام خواهد شد. همچنین برگزاری محافل انس باقرآن، برگزاری دوره‌های آموزشی در فضای مجازی، اجرای برنامه‌ها در حوزه عترت(نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه) ازجمله این برنامه‌هاست.

وی در پایان گفت: امیدوارم مساجد به عنوان جایگاه اصلی فعالیت‌های قرآنی بتوانند نقش خود را ایفا کنند و مسئولان و سایر نهاد‌ها حمایت لازم را در این زمینه داشته باشند و با توجه به شرایط موجود بیماری کرونا بتوانیم فعالیت‌های خود را در فضای مجازی توسعه دهیم.

  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=66797

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402