جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 01:20:23 GMT
کد خبر : 64640       تاریخ : 1399/11/01 05:47
محور توجه در انتخاب حافظ قرآن سال جمهوری اسلامی حُسن حفظ است
علی رجبی عنوان کرد؛

محور توجه در انتخاب حافظ قرآن سال جمهوری اسلامی حُسن حفظ است

علی رجبی دبیراجرایی جشنواره انتخاب حافظ سال جمهوری اسلامی بااشاره به اولین سال برگزاری انتخاب حافظ سال از استقبال بی نظیر حافظان خبر داد و گفت: حضور بانوان در کنار آقایان رقابت جذابی رقم زد.

به گزارش مبشرین، علی رجبی مدیر مؤسسه قرآنی علیین و دبیر اجرایی جشنواره انتخاب حافظ سال جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص انتخاب حافظ سال گفت: جشنواره انتخاب حافظ سال جمهوری اسلامی برای اولین بار به عنوان یکی از رشته‌های جشنواره تلاوت‌های مجلسی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در این رشته که نخستین بار است به جشنواره تلاوت‌های مجلسی اضافه شده، بدون در نظر گرفتن مواردی همچون ترتیل، صوت، لحن، تجوید؛ حافظان کل قرآن امکان رقابت پیدا خواهند کرد.

رجبی با اشاره به اینکه مبنای انتخاب در حافظ‌ترین حافظ سال جمهوری اسلامی، حسن حفظ قلمداد می‌شود، افزود: با طی مراحل سخت و مشکل، قوی‌ترین حافظ ایران انتخاب شده و به عنوان شاخص‌ترین حافظ سال قدرت ذهنی‌اش مورد سنجش قرار می‌گیرد.

محور توجه در انتخاب حافظ سال، حُسن حفظ است

دبیر اجرایی جشنواره انتخاب حافظ سال ادامه داد: در مسابقات حفظ از آنجایی که حافظ، الزامی به خواندن قرآن با ترتیل، صوت و لحن ندارد، افرادی که تسلط و استعداد خاصی در این زمینه داشتند، ثبت نام کرده اند. ۴۷۴ حافظ از این طرح استقبال کردند و ۱۲۰ نفر آن‌ها شایستگی حضور در این دوره از مسابقات را داشتند. این افراد در شش گروه ۲۰ نفری تقسیم و در نهایت ۱۲ نفر وارد رقابت در مرحله بعد شدند.

وی در توضیح مراحل ویژه برای شرکت کنندگان در بخش حفظ قرآن، افزود: ۵ مرحله برای حافظ‌ترین حافظ سال در نظر گرفتیم و این رقابت‌ها را شش حافظ بین‌المللی قرآن کریم داوری خواهند کرد.

دبیر جشنواره با اشاره به اهداف این جشنواره بیان کرد: توسعه فرهنگ حفظ قرآن کریم همراه با توسعه حفظ حرفه‌ای و ایجاد زمانی یکسان و یکدست برای سنجش تمامی حافظان قرآن از اهداف این جشنواره قرآنی بوده است. در این جشنواره افراد بدون هیچ شرایط محدود کننده‌ای در این رقابت شرکت کردند.

مدیر مؤسسه قرآنی علیین در ادامه گفت: به صورت حرفه‌ای در مسابقات دیگر معمولاً سه الی چهار سوال پرسیده می‌شود که با این تعداد نمی‌توان قوی‌ترین حافظ را تشخیص داد. به همین منظور به موضوعات جانبی از جمله صوت، وقف و ابتدا که سبک رسمی و ترتیلی است توجه بیشتری می‌شود، اما این در جشنواره انتخاب حافظ قرآن مورد نظر نیست.

وی افزود: در مرحله سوم انتخاب حافظ بیست صفحه قرآن در قالب نامتقارن و بهم ریخته از جزءها آزمون‌های سختگیرانه با الهام گرفتن از مسابقات کشورهای مصر و عربستان برگزار می‌شود.

سیاست‌گذار حفظ قرآن در کشور باید به توسعه روش‌های مختلف حفظ قرآن بپردازد

رجبی با تاکید بر اینکه مسابقات اوقاف به ۵ درصد از حافظان محدود شده و افراد دیگری که حافظ خوبی بوده‌اند اما ترتیل درستی نداشتند مجالی برای ظهور و بروز خود نمی‌یافتند، افزود: چه کسی گفته است که حفظ قرآن را حتماً باید با صوت خوش خواند؟ ما خود را محدود کردیم در حالی که در زمان پیامبر (ص) این چنین نبوده است، اینکه انتخاب حافظ حتماً باید با ترتیل همراه باشد، اشتباه است. باید به توسعه روش‌های مختلف حفظ قرآن به صورت یکسان بها داده شود. کسانی که استعداد حافظ قرآن شدن همراه با مفاهیم قرآنی و اثرگذاری متناسب دارند اما اصول ترتیلی را بلد نیستند، هم باید دیده شوند.

دبیر اجرایی انتخاب حافظ سال اضافه کرد: انتخاب حافظ سال امری فراتر از تقسیم‌های الزام‌آور سنی و جنسی است. در این جشنواره یک نوجوان ۱۳ ساله و یک جوان ۴۰ ساله با هم به رقابت پرداختند و ما استعدادهای این دو را در نظر گرفتیم. این جشنواره یک آوردگاه به مانند کنکور است که هر فرد توانمندی‌هایش را عرضه کرده و در نهایت یک نفر به عنوان مقتدرترین حافظ سال شناخته می‌شود.

وی با اشاره به رقابت بانوان در این مسابقات برای اولین بار همراه با رقابت با آقایان گفت: در این مسابقات مجالی است برای بانوان تا در عرصه حفظ قرآن ظاهر می‌شوند. جداسازی مسابقات را اجحاف در حق بانوان می‌دانیم. جذابیت این مسابقات به این است که به همه این امکان داده شده که خودشان را نشان داده و ارزیابی کنند.

۹۰ درصد مشتاقان حفظ مجالی برای دیده شدن پیدا نمی‌کنند

رجبی با تاکید بر اینکه روش‌های سنتی مسابقات کارکرد خودشان را دارند ولی در عمل ۹۰ درصد مشتاقان حفظ مجالی برای دیده شدن پیدا نمی‌کنند، تصریح کرد: اینکه در نخستین سال و در شرایط کرونایی و بدون تبلیغ ۱۲۰ نفر به عنوان برترین‌ها به مرحله بعد راه یافتند برای ما عجیب و غیر قابل پیش بینی بود. تعداد افراد مسلط خیلی زیاد بوده و بانوان در رقابت با آقایان به ارائه محفوظات خود پرداختند. امیدواریم در بانوان حافظان مقتدری ظهور پیدا کنند.

وی ادامه داد: امسال یک نفر به عنوان حافظ سال معرفی می‌شود و جایزه حافظ‌ترین حافظ سال مجموعاً ۳۰ میلیون تومان خواهد بود.

رجبی با اشاره به تحقق ده میلیون حافظ و منویات رهبر معظم انقلاب ادامه داد: ازنظر ما حافظ کسی است که مصحف را از حفظ بخواند و به معانی آن اشراف داشته باشد در این زمان باید به کسی بها داده شود که درست بخواند و آنچه که تلاوت می‌کند را بفهمد. با این جشنواره و انتخاب حافظ‌ترین حافظ سال یک قدم جدید، متفاوت، جذاب و کارآمد در اجرای منویات مقام معظم رهبری برداشتیم.

وی با بیان اینکه مشکلی در ثبت نام نبوده و در آزمون‌های آنلاین اختلالی مشاهده نشده است، افزود: باید مسیر را اصلاح کنیم تا کسانی که انس با قرآن را دوست دارند، همراه ما باشند. هدفمان این است، حافظان کل را تشویق و بهترین را، از نظر حُسن حفظ پیدا کنیم. ما در تقابل با هیچ مسابقه‌ای نیستیم و از آنجایی که فضایی برای جشنواره‌های مردمی را خالی می‌دیدیم وارد این عرصه شدیم.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=64640

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402