جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 12:08:35 GMT
کد خبر : 61087       تاریخ : 1399/09/15 17
خدمات وقف در دوران کرونا / واقفان برای مشارکت در حل بحران‌ها نیات کلی‌تری انتخاب کنند
حجت‌الاسلام عادل تشریح کرد؛

خدمات وقف در دوران کرونا / واقفان برای مشارکت در حل بحران‌ها نیات کلی‌تری انتخاب کنند

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اگر واقفان در تنظیم وقف‌نامه نیات خود را به صورت کلی بیان کنند که با تصمیم‌گیری و اختیار متولی، درآمد موقوفه براساس نیاز زمان استفاده شود، در هر بحرانی می‌توان از موقوفات استفاده کرد.

به گزارش مبشرین، حجت‌‌الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح نحوه استفاده از موقوفات در بحران کرونا پرداخت و در پاسخ به اینکه موقوفاتی وجود دارد که در شرایط کنونی بتوان از آن برای کمک به مردم استفاده کرد؟ گفت: در هر موضوع خیری نیاتی از سوی واقفان ثبت شده است که قابلیت انطباق با موضوعات جامعه و بحران‌ها را دارد. وقوع سیل، زلزله، شرایط سخت اقتصادی یا شیوع کرونا به عنوان یک موضوع بهداشتی درمانی و البته اقتصادی با برخی از نیات واقفان همخوانی دارد. موقوفاتی در حوزه تهیه دارو و درمان برای نیازمندان وجود دارد و با توجه به اینکه مبتلایان به کرونا اگر سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند و تحت درمان قرار گیرند، امکان بهبودی آنها بیشتر است، با همکاری بیمارستان‌های علوم پزشکی در استان‌ها برنامه‌ریزی‌ شده است تا بیماران نیازمند از محل موقوفات حمایت شوند.

حجت‌الاسلام عادل از وجود هزار و ۱۰۰ مرکز درمانی اعم از بیمارستان، درمانگاه و کلینیک موقوفه در کشور خبر داد و ادامه داد: این مراکز درمانی ظرفیت کامل خود را در اختیار کمک به درمان مبتلایان به کرونا قرار داده‌اند و به خصوص برای حمایت از نیازمندان فعال هستند تا این بیماران در اسرع وقت درمان شوند.

توزیع یک میلیون و ۲۰۵ هزار بسته ارزاق از محل موقوفات

وی بخش زیادی از مشکلات جامعه کنونی را تعطیلی کسب و کارها و مشکلات اقتصادی بیان کرد و گفت: افرادی که می‌توان از محل موقوفات به آنها کمک کرد به گروه‌های مختلف دسته‌بندی شد‌ه‌اند و از آنها حمایت می‌شود. از آغاز سال تا اجرای طرح شهید سلیمانی(اول آذرماه) نیز یک میلیون و ۲۰۵ هزار بسته ارزاق با اعتبار ۳۱۳ میلیارد تومان تهیه و توزیع شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره این طرح گفت: از ابتدای هفته بسیج تا سالروز شهادت سردار سلیمانی ۲۲۰ هزار بسته به نیازمندان ارائه می‌شود و در مرحله دوم از ایام شهادت تا ولادت حضرت فاطمه(س) و در مرحله سوم برای شب عید نیز اقلامی از محل موقوفات توزیع خواهد شد.

پایگاه سلامت ۲۱۷ امامزاده؛ فعال در تولید ماسک 

وی از تهیه و توزیع بسته‌های بهداشتی و ماسک در آستان امامزادگان خبر داد و تصریح کرد: از زمانی که به دلیل شیوع کرونا زیارت امامزادگان تعطیل شده، پایگاه‌های سلامت امامزادگان فعال شده است و در ۲۱۷ امامزاده تولید ماسک انجام می‌شود. البته با پشت سر گذاشتن پیک اولیه کمبود ماسک، تعداد امامزادگان فعال کاهش یافته است.

حجت‌الاسلام عادل از فعال بودن مبلغان سازمان اوقاف در دوران شیوع کرونا سخن گفت و افزود: هم در فضای مجازی و هم به مدل‌های مختلف با همکاری رسانه ملی، برنامه‌هایی بدون حضور مستمع(پخش از رسانه‌) در امامزادگان انجام می‌شود. حضور در بیمارستان‌ها، روحیه دادن به کادر درمان و بیماران و انجام امور شرعی فوت‌شدگان کرونا از دیگر اقدامات روحانیون است.

وی در پاسخ به این سؤال که چطور به واقفان کمک می‌کنید که نیت‌هایی را برای موقوفات خود در نظر گیرند که به‌روز بوده و در زمانی کارایی و بهره‌وری داشته باشد؟ گفت: این موضوع همواره در راستای برنامه‌های تبلیغی و ترویجی ماست. واحدهای مشاوره و دفاتر ترویج وقف در استان‌ها و شهرستان‌ها اقدامات مختلفی را انجام می‌دهند و یکی از آنها احصای نیازهای منطقه برای مشاوره دادن به واقفان است.

حجت‌الاسلام عادل محورهای دانش‌بنیان، آموزش، درمان، بهداشت، جوانان و... را از موضوعاتی دانست که واقفان می‌توانند به عنوان نیت وقف در نظر گیرند و افزود: وقف برای کمک به مردم در زمان وقوع بحران‌های مختلف از نیاتی است که واقفان می‌توانند آن را مد نظر قرار دهند. اگر واقفان در تنظیم وقف‌نامه نیات خود را به صورت کلی بیان کنند که با تصمیم‌گیری و اختیار متولی، درآمد موقوفه براساس نیاز زمان استفاده شود، در هر بحرانی می‌توان از موقوفات استفاده کرد.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=61087

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402