پنج شنبه 6 اردیبهشت سال 1403 Thu, 25 Apr 2024 10:11:13 GMT
کد خبر : 60901       تاریخ : 1399/09/10 14:16
گزارش اولین روز طرح ملی «دوشنبه‌های قرآنی» دانشگاه فرهنگیان

گزارش اولین روز طرح ملی «دوشنبه‌های قرآنی» دانشگاه فرهنگیان

حذف ناکارآمدی‌های اجتماعی به‌واسطه داشتن زندگی قرآنی، سخنان بزرگان در رابطه با قرآن و رونق فعالیت‌های فرهنگی حتی در شرایط شیوع بیماری بخشی از مهم‌ترین مواردی بود که سخنرانان طرح دوشنبه‌های قرآنی به آن اشاره کردند.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، در اولین روز برگزاری طرح ملی دوشنبه‌های قرآنی دانشگاهیان فرهنگیان، امروز، ۱۰ آذرماه، استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی با همکاری یکدیگر میزبان این طرح هستند.

این مراسم به‌صورت زنده از استودیو دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید بهشتی مشهد با تلاوت قرآن از سوی امید علی قربانی، دانشجوی پردیس شهید بهشتی آغاز شد.

در ادامه ایرج مهدی‌زاده، مدیر امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان در استان خراسان جنوبی طی سخنانی گفت: وقتی به قرآن مراجعه می‌کنیم، می‌بینیم که ابعاد مختلف زندگی ما را تحت پوشش قرار می‌دهد. امام سجاد(ع) می‌فرمایند: قرآن در چهار سطح می‌تواند کمک کند، عبارات برای عوام، اشارات برای خواص، لطایف برای اولیا و حقایق برای انبیا. بنابر این می‌توان سطوح مختلف مردم را نیز تحت پوشش خود قرار دهد. قرآن، شفیعی است که شفاعتش پذیرفته می‌شود و هرکس آن‌ را پیش روی خود قرار دهد به بهشت رهنمون می‌شود. راهنمایی است که بهترین راه‌ها را جلوی پای انسان می‌گذارد. ظاهرش دستور و باطنش دانش است.

مهدی‌زاده اظهار کرد: در فلسفه تعلیم و تربیت داریم که انسان نیازمند به برقراری ارتباط است و اگر قرار باشد به قرب الی الله برسیم، باید بتوانیم ارتباطات خود را تنظیم کنیم. ارتباطات شامل ارتباط انسان با خدا، ارتباط انسان با خودش، ارتباط انسان با خلق و ارتباطی که با خلقت برقرار می‌کند، همه این ارتباط‌ها اگر در سایه قرآن اتفاق بیفتد، نتیجه‌اش، بسیار خوب خواهد بود و ما نیازمند ارتباط با آفریننده و هستی‌بخش خودمان هستیم.

وی ادامه داد: درست است که راه‌ها و روش‌های مختلفی برای ارتباط با خدا وجود دارد، ولی بهترین آن، قرآن است که کلام خداوند است و به ما امید و شور و نشاط می‌دهد. قرآن، می‌تواند در بیداری انسان‌ها، وحدت و اتفاق نظر و در سلامت اعتقادی و باورهایی که داریم به ما کمک کند و در نهایت می‌تواند به سازندگی روح ما کمک کند. وقتی در قرآن کنکاش می‌کنید، می‌بینید که خبرهای درستی مطابق با واقع را نقل می‌کند، قرآن خودش را محدود نکرده است، وقتی شاخص‌هایی مثل عدالت، ظلم‌ستیزی، امانت‌داری و حق‌دوستی را نگاه می‌کنیم می‌بینیم که در همه آن‌ها می‌توانیم ظرفیت‌های جهان‌شمولی قرآن کریم را داشته باشیم.

مدیر امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان در استان خراسان جنوبی بیان کرد: قرآن می‌تواند بزرگترین کتاب برای تربیت انسان باشد و خیلی جالب است که مخاطب قرآن، انسان است. چه چیزی از این بالاتر که خداوند، انسان را مخاطب خود قرار داده است. ما به اتکای قرآن می‌توانیم زندگی سعادتمندی داشته باشیم. قرآن می‌تواند به ما کمک کند که باب معرفت را باز کنیم.

وی گفت: اگر قرآن نبود به تعبیر حضرت امام(ره)، باب معرفت بر انسان بسته می‌شد و این خیلی مهم است که آن را به‌عنوان بخشی از زندگی خودمان یا تمام زندگی خود قرار دهیم. قرآن باید تمام زندگی یک انسان باشد، نه بخشی از زندگی انسان، مهم این است که خود را محدود به تلاوت نکنیم، گرچه تلاوت قرآن بسیار مهم است، اما تأمل بر تلاوت شاید کاربردی‌تر باشد به‌ویژه برای قشر دانشجو که بسیار برای آن‌ها راهگشاست و می‌توانند در تعاملات و ارتباطات خودشان از نتایج این تأمل‌ها استفاده کنند. اگر زندگی انسان، یک زندگی قرآنی باشد، می‌تواند در همه جهات راهگشا باشد و قطعاً زمانی که رفتارهای همه قرآنی شود ناکارآمدی‌های اجتماعی، کژتابی‌ها و بداخلاقی‌ها را می‌توانیم از جامعه خود حذف کنیم.

بنابر این گزارش، پخش کلیپ از شهید فخری‌زاده، کلیپ ساعت دلگرمی از بیانات مقام معظم رهبری و کلیپ ساعت دوم با موضوع مدافعان سلامت در ادامه برنامه‌های این روز پخش شد.

در ادامه محفل انس با قرآن با حضور سیدجواد حسینی، قاری بین‌المللی و دانشجویان سیدمحمدجواد علمی و محمدامین مجیب، برگزار و به‌طور مستقیم از سایت آپارات پخش شد.

قرآن دریای عمیقی است که جز به لطف الهی امکان ورود در آن نیست

بنابر گزارش ایکنا، مهناز مهدی‌زاده، مدرس مرکز بنت‌الهدی صدر فردوس نیز در سخنانی، اظهار کرد: ارنست رنان، فیلسوف معروف فرانسوی در رابطه با قرآن چند جمله معروف دارد، می‌گوید: در کتابخانه من هزاران جلد کتاب سیاسی، ادبی، اجتماعی و ... وجود دارد که هر کدام را بیش از یک بار نخوانده‌ام؛ اما یک جلد کتاب است که همیشه مونس من است و هر وقت خسته می‌شوم و می‌خواهم درهایی از معانی و کمال به رویم باز شود آن را مطالعه می‌کنم، این کتاب قرآن است.

وی افزود: در اهمیت قرآن بیان قاصر است، اما سخن ملاصدرا را نیز در ادامه بشنوید که چه زیبا گفت: بسیار به مطالعه کتاب‌های حکما پرداختم تا آنجا که گمان کردم کسی هستم ولی همین که چشم بصیرتم باز شد خود را از علوم واقعی خالی دیدم، در آخر عمرم به فکر رفتم که به سراغ تدبر در آیات و روایات محمد و آل محمد(ص) بروم، یقین کردم که کارم بی‌اساس بوده است زیرا در طول عمرم به جای نور در سایه ایستاده بودم، از غصه جانم آتش گرفت، شروع به تفسیر و تدبر در قرآن کردم، در خانه وحی را کوبیدم، درها باز شد و پرده‌ها کنار رفت، اکنون که دست به نوشتن اسرار قرآن زده‌ام، اقرار می‌کنم که قرآن دریای عمیقی است که جز به لطف الهی امکان ورود در آن نیست، ولی چه کنم که عمرم رفت، بدنم ناتوان، قلبم شکسته، سرمایه‌ام کم، ابزار کارم ناقص و روحم کوچک است.

رونق فعالیت‌های فرهنگی حتی در شرایط کرونا

همچنین در ادامه پیام رمضان نیری، مدیر امور پردیس‌های خراسان رضوی پخش شد، وی با گرامیداشت هفته بسیج و یاد و گرامیداشت شهید فخری‌زاده گفت: مفتخریم که یکی از این برنامه‌های فرهنگی با عنوان «دوشنبه‌های قرآنی» که کشوری است و در تمام دانشگاه‌ها اجرا خواهد شد، در دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی نیز با همکاری استان خراسان جنوبی اجرا می‌شود.

وی بیان کرد: پیش‌بینی شده که قرائت‌های خوب دوستان در کانال‌های مجازی بارگذاری شود، در حوزه هوشمندسازی نیز از همکارانمان تشکر می‌کنم که بار اصلی برنامه را برعهده دارند.

بنابر این گزارش، کلیپ‌های معرفی فعالان قرآنی دانشجویان دو استان، راهکارهای زندگی موفق در قرآن، روایتی از مسلمان شدن بانوی آمریکایی، برگزاری نمایشگاه مجازی از آثار دانشجویان و اساتید دو استان و پخش کلیپ و پوستر شهید فخری‌زاده، برنامه ختم قرآن، پخش نکات قرآنی و مسابقه پیامکی، مناجات دسته‌جمعی دعای هفتم صحیفه سجادیه، مسابقه کتاب‌خوانی تفسیر سوره حجرات و زیارت امین‌الله نیز برنامه‌های دیگر این روز هستند و تا ساعت ۲۰ برنامه‌ها ادامه خواهند داشت.

گزارش از لیلا شرف

 
 
تلاوت امید علی قربانی، دانشجوی پردیس شهید بهشتی

  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=60901

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402