جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 19:27:29 GMT
کد خبر : 60841       تاریخ : 1399/09/08 11:12:5
تجربیات مسابقات مجازی قرآن به کار گرفته شود / هزینه‌هایی که می‌تواند صرف هدایا شود
بررسی آزمون غیرحضوری ترنم وحی؛

تجربیات مسابقات مجازی قرآن به کار گرفته شود / هزینه‌هایی که می‌تواند صرف هدایا شود

شرایط کرونا عاملی شد تا مرحله نهایی دوازدهمین دوره آزمون ترنم وحی ویژه حافظان قرآن مؤسسه کشوری مهد قرآن به صورت غیرحضوری برگزار شود، موضوعی که در کنار مزایایی چون جلوگیری از هدررفت هزینه‌ها ... با پیشنهادهایی مانند صرف هزینه‌ها برای تشویق قرآن‌آموزان در قالب هدیه همراه بود.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، مرحله کشوری دوازدهمین دوره آزمون سراسری حفظ، ترجمه و مفاهیم «ترنم وحی» ویژه حافظان کل مؤسسه کشوری مهد قرآن در حالی برگزار شد که در آن محفوظات ۸۰ حافظ کل قرآن سنجیده شد و طی آن هر حافظ به شش سؤال نیم‌صفحه‌ای هیئت داوران پاسخ داد و سپس در آزمون مفاهیم به صورت آنلاین شرکت کردند.

این آزمون برای نخستین‌بار به صورت مجازی برگزار شد، قالبی که شرایط کرونایی آن را تحمیل کرده و در حال حاضر جایگزین برنامه‌های حضوری شده است. فضای آزمون و مسابقات حضوری در کنار صرف هزینه‌ها، مزایایی چون ارتقای تعامل و ارتباطات شرکت‌کنندگان و متسابقان را مهیا می‌کند، موضوعی که نباید بی‌اهمیت از کنار آن گذشت. در ادامه با تنی چند از مدیران شعب مؤسسه مهد قرآن، که در آزمون ترنم وحی حضور فعالی داشتند، گفت‌وگو داشتیم که در ادامه می‌خوانید؛

زهره حسین‌زاده، معاون آموزش و مربی مهد قرآن کاشمر، با اشاره به اینکه در مرحله کشوری این آزمون هفت نفر (چهار نفر از مشهد و سه نفر از کاشمر) راه پیدا کردند، درباره برگزاری آزمون به صورت مجازی گفت: مسابقات و آزمون‌های غیرحضوری کیفیت فعالیت‌های حضوری را ندارد، به طوری که می‌توان تبادل اطلاعات، گسترش دایره دوستان، جستجوی هم‌مباحثه‌های جدید، مرور محفوظات و آشنایی با سؤالات جدید را از جمله مزایای آن شمرد.

وی با ذکر اینکه میزبانی هر ساله یکی از شعب مؤسسه کشوری مهد قرآن از این آزمون در هر استان و شهر زمینه را برای آشنایی قرآن‌آموزان و حافظان با فرهنگ و آداب و رسوم آنها فراهم می‌کند، افزود: علاوه بر آن، این آزمون در مرحله کشوری نوعی اردو برای حافظان محسوب می‌شد و خاطرات زیبایی را برای آنها به ‌جا می‌گذاشت.

حسین‌زاده با مطرح کردن این پیشنهاد که مناسب بود در برگزاری این آزمون از همکاری سایر ارگان‌ها چون آموزش و پرورش استفاده شود، بیان کرد: در مسابقات قرآن، عترت و نماز فرهنگیان، که امسال در آن شرکت کردم، مسابقات به دو طریق تلفنی و اسکای‌روم به نحو خوبی اجرا شد، اما در آزمون ترنم وحی افراد از انعکاس و بازگشت صدای‌شان که موجب بر هم خوردن تمرکزشان می‌شد و نشنیدن تذکرات داوران ابراز ناراحتی کردند.

مهد قرآن استان قزوین نیز با ۱۳ شرکت‌کننده (۱ نفر آقا و ۱۲ نفر خانم) در مرحله نهایی دوازدهمین دوره آزمون ترنم وحی حضور داشت. پرویز خوش‌پنجه، مدیر مهد قرآن استان قزوین، با اشاره به اینکه برگزاری غیرحضوری آزمون ترنم وحی، تجربه‌ای جدید بود، گفت: اگر بتوانیم این تجربه را در سال‌های بعد نیز استفاده کنیم، خوب است، چون در هزینه‌های جاری آزمون چون اسکان، رفت و آمد و پذیرایی و ... صرفه‌جویی خواهد شد.

وی با بیان این پیشنهاد که بهتر است این هزینه‌ها برای تشویق قرآن‌پژوهان هزینه شود، افزود: نه تنها در امر آزمون بلکه در امر آموزش نیز می‌توان از بستر فضای مجازی استفاده کرد و کرونا موجب شد که شاهد حرکت جدیدی با بهره‌مندی از فضای مجازی باشیم.

خوش‌پنجه درباره هدایای این دوره از آزمون گفت: مطلعم که با چه مشقتی این هزینه‌ها تأمین می‌شود و چه همتی برای تهیه این هزینه‌ها وجود دارد، اما در زمینه جوایز هر چه بیشتر تلاش شود، موجب جذب مشتاقان خواهد شد.

مهد قرآن استان تهران تنها استانی بود که شرکت‌کنندگان آن به صورت حضوری در این آزمون حضور پیدا کردند. از تهران ۱۱ نفر متشکل از هشت بانو و سه آقا در این آزمون راه یافتند. جواد فومنی، مدیر مهد قرآن استان تهران، درباره برگزاری غیرحضوری دوازدهمین دوره آزمون ترنم وحی گفت: شاید تعدادی از خانواده‌ها به دلیل حضور فرزندانشان در دفتر مهد قرآن، نگران شده بودند و اگر برای سال آینده شرایط فراهم شود که حافظان کل مهد قرآن بتوانند از منزل در این آزمون شرکت کنند، خانواده‌ها و شرکت‌کنندگان با خیال آسوده‌تر حضور می‌‌یابند.

فومنی با اشاره به بازخوردی که از حافظان مهد قرآن برای آزمون ترنم وحی دریافت کردند، اظهار کرد: برگزاری آزمون به صورت مجازی راحت‌تر از حضوری بود و از لحاظ هزینه‌‌ها و وقت صرفه‌جویی شد و چه خوب است که پس از برطرف شدن کرونا، این آزمون به صورت مجازی برگزار شود.

اما محمدحسن برفامی، مدیر مؤسسه مهد قرآن بهشهر، با اشاره به حضور هشت نفر در مرحله نهایی آزمون ترنم وحی، درباره برگزاری مجازی این دوره اظهار کرد: هیچ چیز جای آزمون و مسابقه حضوری و چهره به چهره را نمی‌گیرد، چراکه حضور در استان‌ها و سایر شهرستان‌ها موجب می‌شود که با ظرفیت‌ها آشنا شویم و به مرحله تبادل تجربیات و بهره‌مندی از نظرات یکدیگر و آشنایی حافظان با یکدیگر و مرور محفوظات برسیم.

وی ادامه داد: از مضرات بستر مجازی می‌توان به قطع و وصل شدن یا سرعت پایین اینترنت اشاره کرد که این موضوع به ویژه در زمان مسابقات و آزمون‌ها موجب افزایش استرس متسابقان و شرکت‌کنندگان و همچنین بر هم خوردن تمرکز آنها می‌شود.

از مهد قرآن یزد نیز ۱۶ نفر به مرحله کشوری دوازدهمین دوره آزمون ترنم وحی راه پیدا کردند که در روز آزمون ۱۲ نفر حاضر شدند و بنا بر گفته مریم ابراهیمی، مسئول آموزش مهد قرآن یزد، «برخی به دلیل ممنوعیت تردد میان شهرها به دلیل شیوع کرونا و یکی نیز به دلیل دور بودن شهرستان ابرکوه از یزد، از حضور در مسابقات بازماندند.»

وی با اشاره به اینکه با برگزاری آزمون به صورت مجازی موافق نیستم، اظهار کرد: حضور در شهرهای میزبان هر ساله مانند اردویی بود که روحیه حافظان را ارتقا می‌داد و افراد مشتاقانه حفظ خود را دنبال می‌کردند تا به آزمون ترنم وحی راه یابند و بتوانند گواهینامه آن را دریافت کنند.

شرایط اجبار در برپایی آزمون‌هایی همانند ترنم وحی به صورت مجازی، عامل کسب تجربه‌های متفاوتی برای دست‌اندرکاران این قبیل رویدادهای قرآنی شد. عوامل مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه، مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) تا دوره‌های آموزشی دیگر مؤسسات قرآنی می‌توانند تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و حتی در وضعیت عادی که امکان برگزاری آزمون و دوره‌های آموزشی حضوری مهیا هست، این فضا را نیز در راستای هم‌افزایی به خدمت بگیرند. البته مناسب است که با برگزاری نشستی، هرچه سریعتر به این موارد پرداخته و پیشنهادها مطرح شود.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=60841

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402