جمعه 31 فروردین سال 1403 Fri, 19 Apr 2024 17:07:37 GMT
کد خبر : 60839       تاریخ : 1399/09/08 10:10
نقش مؤسسات قرآنی در معافیت مالیاتی / قوانین شفاف باشد
قره‌شیخلو با ایکنا بیان کرد؛

نقش مؤسسات قرآنی در معافیت مالیاتی / قوانین شفاف باشد

رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن انتقاد از شفاف نبودن قوانین مالیاتی در كشور، اظهار کرد: برخی از مؤسسات قرآنی در تهیه دفاتر مالی و اظهارنامه مالیاتی کوتاهی می‌کنند و دچار مشكل می‌شوند، بنابراین پرداخت مالیات مسئله‌ای دو طرفه است که اداره مالیات و مؤسسات قرآنی هردو در آن نقش دارند.

به گزارش مبشرین، مهدی قره‌شیخلو، رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، در گفت‌وگو با ایكنا، با اشاره به جریان اخذ مالیات از مؤسسات قرآنی در برخی از شهرها برخلاف معافیت مالیاتی این مراكز، بیان کرد: متأسفانه در كشورمان قوانین و اجرای مالیات شفاف نیست.

وی با یادآوری اینكه سال‌ها با موضوع مالیات سر و كار داشته است، افزود: تقریباً در كشورمان در این زمینه سلیقه‌ای عمل می‌شود؛ اگر به یک اداره مالیاتی اظهارنامه ارائه دهیم، آن را معاف كرده و در منطقه دیگر آن را ملزوم به پرداخت مالیات می‌كند. مشكلی كه از سوی سازمان مالیاتی وجود دارد این است كه قوانین و مقررات آن شفاف نیست و اجرای آن متفاوت است و ممیزها بسیار متفاوت عمل می‌كنند و همین مسئله برای مؤسسات قرآنی مشكلات فراوانی ایجاد كرده است.

رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینكه اگر كسی در این كشور كاری انجام می‌دهد كه از آن درآمدی برایش حاصل می‌شود باید از آن درآمد مالیات پرداخت كند و این یک حرف كلی درباره مالیات است و گمان نمی‌كنم كسی آن را قبول نداشته باشد، تصریح کرد: اكثر قریب به اتفاق مؤسسات قرآنی درآمد ندارند و هزینه‌كرد و درآمد آن‌ها شاید مساوی باشد و گاهی اوقات منفی است و از هزینه شخصی برای مؤسسه خرج می‌كنند؛ بنابراین چه معاف باشند چه نباشند، نباید مالیات به آن‌ها تعلق گیرد چون درآمدی ندارند كه بخواهند مالیات بپردازند.

وی ادامه داد: اگر مؤسسه قرآنی درآمد داشت یعنی هزینه‌كردش را انجام داد و پایان سال چیزی به نام سود و درآمد برایش مانده است، مشكلی ندارد از آن مالیات بگیرند، اما عموماً مؤسسات قرآنی این‌گونه نیستند و برای هزینه‌های جاری خود هم مشكل دارند، اینكه مأموران مالیاتی چگونه پرونده‌ها را بررسی می‌كند كه مؤسسه‌ای كه به لحاظ مالی ضرر می‌دهد، برای آن مالیات تعیین می‌كنند، باید پاسخ‌گو باشند.

قره‌شیخلو اظهار كرد: قانون برای حمایت و توسعه فعالیت‌های قرآنی، این امتیاز را به فعالان این حوزه داده است كه حتی اگر سود هم دارند، از پرداخت مالیات معاف باشند، اما برای بسیاری از مؤسسات با وجود اینكه از پرداخت مالیات معاف هستند، به بهانه‌های مختلف مالیات تعیین می‌كنند.

وی یادآور شد:‌ برخی از اشكالات به مسئولان مؤسسات قرآنی باز می‌گردد و باید به این مسئله توجه داشته باشند، كسی كه شخصیت حقوقی دارد باید قوانین و مقررات مالی را رعایت كند. برای مثال برخی از مؤسسات تهیه دفتر مالی و اظهارنامه مالیاتی را رعایت نمی‌كنند و دچار مشكل می‌شوند، پس این یک مسئله دو طرفه است و اداره مالیات و مؤسسات قرآنی هردو در آن نقش دارند.

قره‌شیخلو در پایان با بیان اینكه اداره مالیات و مؤسسات قرآنی در بخش‌هایی وظیفه خود را به درستی انجام نمی‌دهند، اظهار کرد: در حوزه مالیات باید قانون شفاف و اجرای یكسان داشته باشیم و سلیقه‌ای عمل نشود، مؤسسات نیز باید به تكالیف قانونی خود عمل كنند تا باعث ایجاد بهانه‌ نشوند.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=60839

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402