جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 11:24:08 GMT
کد خبر : 59767       تاریخ : 1399/08/03 21:50
اعلام روش متفاوت جشنواره تلاوت مجلسی برای انتخاب برترین حافظ قرآن

اعلام روش متفاوت جشنواره تلاوت مجلسی برای انتخاب برترین حافظ قرآن

دبیر جشنواره تلاوت‌های مجلسی با بیان شیوه برگزاری بخش حفظ قرآن این جشنواره، درباره نحوه انتخاب برترین حافظ قرآن سال توضیح داد.

به گزارش مبشرین، داوود جعفری، دبیر جشنواره تلاوت‌های مجلسی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره جزئیات بخش حفظ کل قرآن جشنواره با بیان اینکه حافظان آماده اتفاقی نو در روش برگزاری انتخاب برترین حافظ قرآن باشند، گفت: روش‌ انتخاب برترین حافظان  قرآن در سیستم‌های فعلی مسابقات از آنچه نشانه اهمیت جایگاه حفظ قرآن در جامعه و عمومیت یافتن آن است، فاصله گرفته و شاید نیازمند روشی نوین است تا به پیش‌برد هدف مقام معظم رهبری در تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن برسیم.

جعفری به دلایل و شرایط روش انتخاب برترین حافظ سال در پانزدهمین جشنواره ملی ـ مردمی تلاوت‌های مجلسی اشاره و اظهار کرد: در این طرح هیئت علمی جشنواره، متشکل از برترین حافظان بین‌المللی و اساتید خبره حفظ قرآن، در پی آن است که با حذف سخت‌گیری‌های مرسوم مانند الزام حافظ به اجرای محفوظات خویش همراه با صوت و لحن فاخر و به صورت ترتیل، تسلط بر تجوید به معنای مسابقه‌ای آن، الزام به رعایت وقف و ابتدا و سایر منضمات رسمی در مسابقات کشوری و بین‌المللی، برترین حافظ سال جمهوری اسلامی ایران را صرفاً بر مبنای تسلط بر حُسن حفظ به همراه اشراف بر ترجمه و معانی آیات انتخاب و معرفی کند.

دبیر جشنواره تلاوت‌های مجلسی بیان کرد: در این عرصه و برای این انتخاب شایسته، تفکیک جنسیتی یا سنی و یا هر نوع از دسته‌بندی‌های مرسوم را کنار گذاشته‌ایم و صرفاً بنا بر توانمندی‌های حافظ در تسلط بر محفوظات و معانی بلند آیات قرآن، اقدام به انتخاب برترین حافظ سال کشور خواهیم کرد، خواه این شخص مرد یا زن، نوجوان یا جوان یا در سنین بالاتر باشد. درست مانند کسب رتبه اول کنکور سراسری که همگان بدون در نظر داشتن سن و جنسیت و سایر الزامات دست و پاگیر می‌توانند در میدانی رقابتی و یکسان، توانمندی‌های علمی خود را در عرصه کنکور مورد سنجش علمی قرار دهند و با هم رقابت کنند و در پایان، شخصی که برترین امتیاز را احراز کند، رتبه اول کنکور را به دست خواهد آورد.

جعفری تصریح کرد: فلسفه این طرح به طور خلاصه این است که حافظان خوب و توانمند که بحمدالله در کشور بسیارند و شاید به دلیل الزامات صوت و لحن، تجوید، فصاحت، وقف و ابتدا، ترتیل و امثال آن در مسابقات رسمی جایگاهی ندارند و اصولاً حتی دیده نمی‌شوند، امکان دیده و شناخته شدن و اثرگذاری اجتماعی و ترویجی پیدا کنند و در نهایت همگان بتوانیم در نیل به فرمان رهبری عزیزمان در مورد تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن، قدمی شایسته برداریم.

دبیر جشنواره تلاوت‌های مجلسی ادامه داد: شناخت و معرفی برترین حافظان کل قرآن، بدون الزامات و اضافات مرسوم و مبتنی بر تسلط بر محفوظات و مفاهیم کلی آیات در حوزه کاربردی فردی و اجتماعی، ایجاد عرصه رقابت برای خیل گسترده حافظان کل قرآن، که در مسابقات دیگر عملاً مجال عرضه توانمندی‌های خویش را ندارند، تشویق و ترغیب جوانان و نوجوانان به حفظ قرآن به صورت روان، ساده و بدون تکلف و شناخت استعدادهای برتر در سطح استانی و ملی و برنامه‌ریزی برای رشد این استعدادها از جمله اهداف جشنواره در بخش حفظ قرآن است.

وی بیان کرد: همچنین، ایجاد شوق‌ اجتماعی و موجی مردمی برای حفظ آسان و متفاوت، شناخت و معرفی مؤسسات و اساتید موفق در عرصه حفظ قرآن، ارتقای سطح علمی و فنی حافظان کل قرآن شرکت‌کننده در جشنواره و هم‌افزایی مردمی و افزایش مشارکت‌های عمومی در عرصه ترویج و توسعه فعالیت‌های بسترساز برای تربیت نسلی از حافظان قرآن در آینده از دیگر اهداف برگزاری جشنواره در این بخش است.

جعفری گفت: حافظ سال جمهوری اسلامی ایران، طی فرایندی هفت مرحله‌ای، که شامل ارزیابی‌های مقدماتی، مصاحبه و آزمون‌های شفاهی تخصصی است، انتخاب خواهد شد. امیدواریم این روش جدید، که حاصل ایده جمعی از متخصصان جوان و پویا در این عرصه است، بتواند همچون بخش قرائت جشنواره، جایگاهی ویژه و پیوسته در تمامی ادوار آینده پیدا و حافظان مشتاق را تشویق به حضور در عرصه‌های نوین و پایدار کند.

وی با بیان اینکه اطلاع‌رسانی تکمیلی همراه با اعلام زمان و نحوه ثبت‌نام علاقه‌مندان متعاقباً و از طریق رسانه‌های عمومی صورت می‌پذیرد، اظهار کرد: طی چند روز آتی سایت ثبت‌نام ویژه رشته حفظ کل قرآن برای علاقه‌مندان گشوده خواهد شد.

یادآور می‌شود، علاقه‌مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بخش‌های مختلف پانزدهمین جشنواره تلاوت‌های مجلسی می‌توانند به صفحه رسمی جشنواره در شبکه اجتماعی اینستاگرام به نشانی ftfquran@ مراجعه کنند.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=59767

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402