جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 00:23:27 GMT
کد خبر : 58552       تاریخ : 1399/07/24 11:23
ضرورت آشناسازی جامعه با اثرات وقف قرآنی / سهم قرآن از وقف کمتر از ۲ درصد است
فقهی‌زاده بیان کرد:

ضرورت آشناسازی جامعه با اثرات وقف قرآنی / سهم قرآن از وقف کمتر از ۲ درصد است

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وقف قرآنی در کل کشور کمتر از ۲ درصد است، گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه بخشی از اهتمام خود را مصروف اطلاع‌رسانی در حوزه وقف قرآنی کند تا مردم باید با اقدامات بزرگ در این حوزه آشنا شوند.

 به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، وقف یکی از برترین و بزرگترین مصادیق احسان و نیکوکاری است که در ساماندهی زندگی فردی و اجتماعی نقش فراوانی دارد؛ این سنت حسنه که از پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) برای ما به یادگار مانده است، از عوامل اثرگذار شکوفایی تمدن و پیشرفت در عرصه‌های گوناگون جوامع اسلامی به شمار می‌رود. از این رو، وقف می‌تواند در جنبه‌های گوناگون حیات اجتماعی و فردی انسان مانند فرهنگ، سبک زندگی، اقتصاد و دیگر عرصه‌ها نقش سازنده‌ای داشته باشد.
 
امروز همزمان با بیست‌وهفتم ماه صفر در تقویم رسمی‌کشور به نام روز وقف نامیده شده است و در حقیقت اشاره به سابقه این نامگذاری دارد و علاوه بر کمک به اطلاعات تاریخی، گامی‌ برای آشنایی مردم با این سنت حسنه است. همان سنتی که به رغم ظرفیت وسیع و قابلیت ذاتی آن برای رفع مشکلات رفاهی و اقتصادی جامعه و کمک به گسترش دانش و توسعه فرهنگ دین و قرآن متأسفانه کارایی لازم را چنانکه باید نداشته است. البته تلاش‌های بی‌شائبه کارگزاران وقف و متولیان قابل تقدیر است، ولی به هر دلیل، وضعیت موجود فاصله زیادی با اهداف متعالی وقف و امور خیریه دارد.
 
عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره جایگاه وقف قرآنی و بایسته‌های گسترش این حوزه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا گفت: قرآن و پیامبراکرم(ص) انسان‌ها را به کار‌های خیر دعوت کرده و وقف نیز یکی از این امور است. البته سخن گفتن درباره وقف و امور خیر در واقع یادآوری اقدامات بزرگ گذشتگان است، چراکه وقف صدقه جاریه است و کسی که واقف می‌شود، صداقت ایمان خود را در طول زمان ثابت می‌کند.

 

برترین وقف، وقف قرآنی است

 
وی با بیان اینکه وقف می‌تواند انسان را در طول زمان جاودانه کند، افزود: وقف به نوعی معیار جاودانگی واقف و کسی است که کار خیر بزرگی کرده است، چراکه اگر جسم با فرا رسیدن مرگ از بین می‌رود، اما آنچه جاودانه می‌ماند و به درستی از آن یاد می‌شود، روح بشر و صدقه جاریه‌ای است که همچنان زنده است و اثرات آن ادامه دارد؛ لذا یکی از سازوکار‌هایی که می‌تواند ابدیت انسان را به نیکی رقم بزند وقف است.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دو بخش سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: یک بخش این سازمان، وقف و بخش دیگر آن امور خیریه است؛ که هر دو بخش در طول تاریخ نقش مؤثری در گسترش فعالیت‌های مردمی ـ قرآنی داشته‌اند. معمولا صاحبان وقف افرادی باانگیزه و مؤمن هستند که با نگرش فرهنگی، کم و بیش در طول تاریخ در حوزه اصلی‌ترین سند حقانیت اسلام که همان قرآن است و همچنین معارف ناب اسلامی اهتمام ویژه‌ای داشته‌اند.
 
وی با تأکید بر اینکه یکی از برترین وقف‌ها، وقف قرآنی است و بر اساس آیات قرآن، برترین انسان‌ها کسانی هستند که قرآن را یاد گرفته و به دیگران آموزش می‌دهند، گفت: کسانی که در راستای تعالیم قرآنی قدم برمی‌دارند در بلند‌ترین مسیر انسانیت قرار دارند و قطعاً هر فردی که می‌خواهد تا ابد مالک اموالش باشد، باید وقف کند و لذا واقف شدن به معنی باقی ماندن و جاودانه شدن است.

ضرورت تبلیغ و اطلاع‌رسانی در حوزه وقف قرآنی

فقهی‌زاده با اشاره به اینکه اگر در حوزه وقف قرآنی، سازمان اوقاف و امور خیریه بخشی از اهتمام خودش را مصروف به تبلیغ و اطلاع‌رسانی کند می‌توان شاهد گسترش فرهنگ وقف قرآنی و دینی بود، گفت: مردم و کسانی که در حوزه دینی و قرآنی فعالیت می‌کنند باید با سویه‌ها و اقدامات بزرگ در حوزه وقف دینی و قرآنی آشنا شوند و باید جایگاه و نقش وقف و گسترش امور خیر در حوزه قرآنی در جامعه تبیین شود.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: قطعاً در سایه تبلیغ و اعلام مؤثر، جمع بسیاری از متدینین وجود دارند که می‌توانند بخشی از اموال خودشان را هم به اصطلاح شرعی و مصطلح فقهی وقف حوزه قرآن و عترت کنند؛ لذا امیدواریم با تلاش‌های اخیر سازمان اوقاف و امور خیریه که اثرات بلند و مثبتی در حوزه دینی و قرآنی داشته است، این جنبه از امور خیریه و وقف مورد توجه بیشتر قرار گیرد و گسترش یابد.
 
وی در پایان گفت: زمانی که از مسئولان امر در حوزه وقف قرآنی سؤال کردم، اعلام کردند که وقف قرآنی در کل کشور کمتر از ۲ درصد است که نشان از مهجوریت قرآن دارد. امیدواریم اندک اندک زمینه‌های ارتقای آن در سازمان اوقاف و امور خیریه فراهم شود. وقف قرآنی موجب ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه می‌شود و یکی از بزرگترین و بهترین اقداماتی که در حوزه وقف می‌توان انجام داد، وقف قرآنی است.

  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=58552

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402