جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 17:25:10 GMT
کد خبر : 58534       تاریخ : 1399/07/23 01:11
 روزهای کرونایی و اراده مربیان قرآنی

روزهای کرونایی و اراده مربیان قرآنی

بسیاری از مؤسسات قرآنی از زمان شیوع ویروس کرونا، فعالیتشان کم شده و رنگ و رمق گذشته را ندارند، اما آیا قرار است فعالیت‌ها همچنان در تنگنا بمانند؟

به گزارش مبشرین به نقل از تسنیم، قرار نیست به این زودی‌ها شرایط مثل قبل شود؛ مثل آن روزگار که معاشرت‌ها، ارتباطات و اجتماعات بی‌محابا انجام می‌شد. حتی در نگاهی بدبینانه شاید این ویروس منحوس برای همیشه زندگی بشر را دستخوش تغییر کرده باشد. در ناخودآگاه همه ما صدای غم‌زده‌ای وجود دارد که مدام می‌پرسد، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

بسیاری از صنوف فرهنگی و مؤسسات قرآنی از زمان شیوع این ویروس، فعالیتشان کم شده است و رنگ و رمق گذشته را ندارند و منابع درآمدی‌شان را تاحد ممکن از دست داده‌اند اما آیا قرار است فعالان حوزه قرآن همچنان در تنگنا بمانند و احتمالاً در آینده معاش آنها با مسائل جدی روبه رو شود؟ آیا قرار نیست  شکل برنامه‌های فرهنگی خانواده‌ها برای همیشه تغییر کند؟

در این میان برخی از مؤسسات قرآنی وجود دارند که با اتکا به نوآوری‌ها  و تکنولوژی توانسته‌اند تا حدودی این بحران را پشت سر بگذارند. مؤسسه کشوری مهد قرآن نمونه‌ای از آن مؤسسات است.

 

سید محمود چاووشی مدیرعامل مؤسسه مهد قرآن‌کریم در رابطه با نحوه اجرای برنامه‌های این مؤسسه گفته بود: برنامه‌های این مؤسسه با وجود بحران کرونا به‌صورت مجازی برگزار می‌شود و حتی آزمون سراسری این مؤسسه نیز در سراسر کشور به‌صورت آنلاین برگزار شده است.

این روند آموزش آنلاین فقط مختص به دفاتر مرکزی مؤسسه قرآن نیست و در سراسر کشور اجرایی می‌شود. "زهرا فوارق" مدیر مهد قرآن شهرستان آبادان در گفت‌وگویی با اشاره به موفقیت جمعی از قرآن‌آموزان خواهر در حفظ اجزاء مختلف قرآن‌کریم از نیمه دوم سال 1398 تا پایان تابستان سال جاری گفت: کلاس‌های آموزش جامع قرآن با محوریت حفظ و فهم قرآن برای تمامی مقاطع سنی خانم‌ها در مهد قرآن در طول سال دایر است اما از زمان شیوع بیماری کرونا در کشور و منع تشکیل کلاس‌های حضوری موجب شد که با تلاش و همت اساتید و مربیان فعالیت‌های آموزشی متوقف نشود و مربیان برای حفظ سلامتی قرآن‌آموزان و جلوگیری از انتقال ویروس کرونا، کلاس‌های آموزشی قرآن را در فضای مجازی دنبال کردند که حاصل آن شکوفایی قرآن‌آموزان 10 تا 15 ساله در این مرکز قرآنی مردم نهاد است.

با توجه به سخنان خانم فوارق مدیر مؤسسه مهد قرآن آبادان اگر فرض را بر این بگذاریم که قرار است ادامه حیاتمان را با همزیستی مسالمت‌آمیز با کرونا ادامه بدهیم، چاره‌ای نمی‌ماند جز یافتن راهکارهایی که به ادامه فعالیت‌های آموزشی بینجامد. در عرصه فعالیت‌های قرآنی راه‌ حل‌هایی زیادی پیدا شده بود، از جمله برگزاری جلسات آنلاین؛ راهکاری که آموزش و پرورش نیز آن را دنبال می‌کند، البته درست است که هیچ‌گاه نمی‌تواند جای فضای حضوری را بگیرد، اما به هر حال کورسوی امیدی است برای مؤسسات و فعالان قرآنی که آنها را از این بحران نجات دهد.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=58534

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402