جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 11:28:20 GMT
کد خبر : 56499       تاریخ : 1399/06/29 08:22
مؤسساتی که به جای انحلال به نوآوری می‌اندیشند
در وضعیت عدم استقبال از کلاس‌های حضوری آموزش قرآن؛

مؤسساتی که به جای انحلال به نوآوری می‌اندیشند

حال مؤسسات قرآنی در وضعیت کرونا نه تنها به دلیل فقدان برگزاری دوره‌های حضوری، بلکه وجود سایر هزینه‌های تحمیلی چون افزایش ودیعه‌ مسکن و اجاره‌بها، پرداخت حق‌الزحمه ماه‌های گذشته مربیان و کادر اجرایی‌ و ... خوب نیست و در آستانه انحلال هستند، اما برخی از آنها با وجود تمامی این سختی‌ها، به تغییر رویکرد می‌‌اندیشند.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، مشکلاتی همچون مکان استیجاری مؤسسات قرآنی، واقعیتی است که در وضعیت کرونا خود را بیشتر نشان داد. البته در ضوابط تشکیل مؤسسه قرآنی شرط داشتن مکان مناسب از همان ابتدا تأکید شده است، اما تورم‌های هر ساله و شوک‌های اقتصادی یک‌باره هرگونه برنامه‌ریزی را مختل کرد و غیرقابل پیش‌بینی بودن اقتصاد کشور به مشاغل فرهنگی نیز ضربه زد. در شرایط کرونا به دلیل تعطیلی دوره‌های آموزش حضوری و فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم برای برگزاری دوره‌های مجازی، فعالیت مؤسسات با افول زیادی همراه شد.

اکنون با گذشت حدود هفت‌ ماه از زمان شیوع این بیماری در کشور، هنوز حال فعالیت‌های بخش مردمی قرآنی کشور خوب نیست؛ حالی که نیازمند حمایت‌های لازم، آن هم با تدبیر مناسب در این بزنگاه است. در این میان شنیدن اخبار تعطیلی برخی مؤسسات موجب انگیزه‌ برای ادامه این راه است. برخی از مؤسسات قرآنی معتقدند که با وجود تمامی این سختی‌ها در ادامه راه خود مصرّ هستند.

زهرا کاظمی، مدیر مؤسسه قرآنی ندای نصر تهران، یکی از فعالان در عرصه مردمی است. با وجود اینکه مدت‌ها پیش خبر «انحلال به دلیل عدم تأمین مبلغ کامل ودیعه پیش‌پرداخت»، بر روی خروجی ایکنا قرار گرفت، طی روزهای گذشته مدیر آن اعلام کرد: با وجود اینکه هنوز وعده و قول مثبت از مسئولان دریافت نکرده‌ایم، همچنان ادامه خواهیم داد.

وی با تأکید بر اینکه با تغییر رویکرد فعالیت از حضوری به مجازی می‌توان زمینه رشد مؤسسه را فراهم کرد، ادامه داد: در حال حاضر دوره‌های روخوانی، تجوید، حفظ ترتیبی و موضوعی و مفاهیم قرآن ویژه تمامی گروه سنی بانوان و آقایان به صورت مجازی و حضوری با وجود استقبال‌ کم در حال برگزاری است.

ادامه خواهیم داد

انسیه سالم، مدیر مؤسسه رضوا‌ن‌القرآن و العترة، نیز با بیان اینکه طی این سال‌ها فعالیت قابل قبولی داشته‌ایم، گفت: با وجود تمام سختی‌ها حتی در ایام سخت کرونا و داشتن مکان استیجاری، خود را سر پا نگه داشته‌ایم و در نظر داریم با تمام قوا مجموعه را فعال نگه داریم. 

سالم با اشاره به اینکه در حال حاضر دوره‌هایی را برای نوآموزان سه تا شش سال برگزار کرده‌ایم، بیان کرد: تعداد این نوآموزان نسبت به سال مشابه که ۱۰۰ قرآن‌آموز بود به ۱۰ قرآن‌آموز کاهش یافته است و این حکایت از رغبت کمتر خانواده‌ها به شرکت فرزندانشان در کلاس‌های حضوری دارد.

مدیر مؤسسه رضوا‌ن‌القرآن و العترة ادامه داد: با وجود اینکه مؤسسه در مرکز شهر تهران، میدان بهارستان، خیابان صفی علیشاه قرار دارد، در این ایام استقبال چندانی از دوره‌ها نمی‌شود. البته مهد شکوفه‌های قرآن از سال ۸۷ تحت نظارت مؤسسه فعالیت می‌کند و از جمله مؤسساتی است که طی آن سال‌ها منحل شد، اما چون از مهدهای قرآنی باسابقه در پایتخت بود، تحت نظارت مؤسسه قرار گرفت.

تسهیلات یک میلیون تومانی دریافت نشده است

وی در پاسخ به این سؤال که آیا حمایت یک میلیون تومان بلاعوض اتحادیه را دریافت کرده‌اند؟ گفت: با وجود اینکه از اسفندماه برای دریافت تسهیلات گوناگون کرونایی چون ثبت‌نام در سامانه کارا، ارشاد و بیمه فعالان قرآنی اقدام و گزارش فعالیت مؤسسه را به اتحادیه ارسال کرده‌ام، هنوز هیچ مبلغ حمایتی را دریافت نکرده‌ام.

مؤسسات قرآنی زمینه رشد در بستر مجازی را پیدا کنند/ به قوت و با وجود عدم حمایت‌ها منحل نخواهیم کردگزارش ایکنا حاکی است، مکتب نرگس رباط کریم از جمله مؤسساتی است که درگیر خسارت‌های ناشی از عدم پرداخت شهریه‌ها شده است. این مؤسسه در زمستان سال ۹۸ تا بهار امسال که مهدها و پیش‌دبستانی‌ها به صورت حضوری تشکیل نشد، به دلیل عدم پرداخت شهریه‌ها از سوی والدین و مجازی شدن این دوره در میانه سال تحصیلی حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان متضرر شد.

زهرا درخشانی، مدیر مکتب نرگس رباط کریم، بیان کرد: مؤسسه دو شعبه دارد. دفتر اصلی آن (که مکانی متعلق به مؤسسه است) در رباط کریم واقع است، اما پیش از این در مسجدی در شهرک آبشناسان (با ودیعه ۱۰ میلیون تومان و اجاره ماهیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان) یک شعبه دایر کرده بودیم که حدود ۷۰ قرآن‌آموز داشت، اما متأسفانه تعطیل شد.

وی با اشاره به اینکه دوره آنلاین آموزش زبان و مکالمه عربی برای بزرگسالان همراه با آموزش مفاهیم قرآن به صورت مناسبتی برگزار می‌شود، اظهار کرد: در کنار آن نیز امسال ثبت‌ نام دوره پیش‌دبستانی مؤسسه انجام می‌شود و مقرر شد دوره با هدف نذر فرهنگی به صورت رایگان در بستر فضای مجازی برگزار شود، اما هزینه کتاب‌ها از اولیاء دریافت و در کنار آن نیز حقوق مربی از سوی مؤسسه پرداخت می‌شود.

مؤسسات قرآنی به نوآوری بیندیشند

درخشانی با تأکید بر اینکه مؤسسات قرآنی به جای فکر کردن به تعطیلی و انحلال به نوآوری فکر کنند، گفت: مدت‌ها بود در نظر داشتم تا آموزش قرآن را در فضای مجازی راه‌اندازی کنیم. به هر حال همیشه عده‌ای امکان شرکت در دوره‌های حضوری را ندارند، اما امکانش فراهم نبود و شیوع کرونا فرصتی شد تا به این امر توجه کنیم.

مدیر مکتب نرگس رباط کریم اظهار کرد: البته تعداد بسیاری از مؤسسات با مشکل پرداخت اجاره‌بها روبه‌رو هستند و حق دارند که در این شرایط فعالیت خود را تعطیل کنند. فعالیت در عرصه فضای مجازی نیز نیازمند ایده و خلاقیت است و جتی اگر مکان مؤسسه را تحویل دهند، می‌توانند در خانه خود نیز در بستر فضای مجازی فعالیت مؤسسه را ادامه دهند. بنابراین اگر سایر مؤسسات قرآنی و آموزشگاه‌ها بر آموزش آنلاین تمرکز کنند، نتایج خوبی خواهد داشت.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا مبلغ حمایتی یک میلیون تومانی کمک بلاعوض را دریافت کرده است؟ گفت: با وجود ارائه گزارش عملکرد مؤسسه، هنوز این مبلغ اندک را، که دردی از هزاران درد مؤسسه درمان نمی‌کند، دریافت نکرده‌ایم.

تشکل‌های قرآنی ـ مردمی تلاش می‌کنند تا خود را با تمام این بی‌مهری‌ها سر پا نگه‌دارند، هر چند طی روزهای اخیر حسین بهبودی، مدیر اداره توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم، با تأکید بر اینکه بیش از ۹۰ درصد مؤسسات قرآنی در وضعیت کرونا هیچ‌گونه حمایتی دریافت نکرده‌اند، در مورد موج تعطیلی مؤسسات قرآنی کشور هشدار داد، اما چه بهتر است در کنار انتشار این اخبار از فعالیت مؤسساتی قدردانی شود که در میان این هیاهو، برای سر پا نگه داشتن مؤسسه یا دادن انگیزه به سایر مؤسسات قرآنی با ایده‌ها و خلاقیت‌های متفاوت سعی می‌کنند.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=56499

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402