پنج شنبه 6 اردیبهشت سال 1403 Thu, 25 Apr 2024 04:06:53 GMT
کد خبر : 5445       تاریخ : 1396/03/21 18:36
لزوم پرهیز از «اسراف» در سفرهای افطار و سحر
«رمضان» ماه انفاق و صدقات؛

لزوم پرهیز از «اسراف» در سفرهای افطار و سحر

مبشرین: اسراف به عنوان یکی از بزرگترین گناه ها در دین ها الهی شناخته می شود به طوری که قرآن نیز به آن اشاره های بسیار زیادی کرده است و همچنین برای آن عواقب بسیار خطرناکی نیز بیان شده است.

به گزارش مبشرین به نقل از گام نیوز؛ یکی از مهمترین نتایج و ثمره های روزه داری، ایجاد حس همدلی و همدردی با مستمندان و افراد نیازمند است که در کلام پیامبر اکرم (ص) ماه رمضان، بهار نیازمندان است.
یکى از علل تشریع روزه در روایات اهل بیت(علیهم السلام) احساس رنج گرسنگى و محرومیت مستمندان ذکر شده است در واقع فلسفه وجودي اين ماه درك افراد نیازمند و مستمندان می باشد.
امام رضا (ع) در خصوص کمک کردن به افراد نیازمند می فرماید: کسی که هنگام افطار، قرص نانی را به مستمندی صدقه دهد، خداوند گناه او را خواهد آمرزید. با توجه به به فرمایشات و تأکیدات ائمه اطهار در این باره متأسفانه شاهد این هستیم که در این ماه مبارک خانواده های هستند که از نعمت اطعام ساده خود نیز محروم هستند. سید پرویز فتاح رئیس کمیته امداد در ماه گذشته گفت: درصورتی که حداقل حقوق وزارت کار را ٩٢٠ هزار تومان در نظر بگیرم، ١١ میلیون نَفَر در کشور، زیر خط فقر زندگی می کنند.
خط فقر، که شاید در کشوری با این همه منابع زیبنده نباشد اما یکی از معضلاتی که گریبان گیر کشور ما شده است اسراف و اشرافی گری بعضی هاست.


 طبق آمارسال گذشته فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) سالی 35 میلیون تن دور ریز غذا در ایران صورت می گیرد که بر اساس آمارها 30 درصد ضایعات مربوط به نان، 30 تا 50 درصد مربوط به میوه‌ها و سبزیجات و 10 درصد مربوط به برنج است، 25 درصد هم به خرما اختصاص دارد.
شاید باور کردنی نباشد اما با توجه به اینکه فائو یک سازمان معتبر بین‌المللی است، نمی‌توان آمارهای ارائه شده از سوی آن را دور از واقعیت دانست.
از فرمایشات امام صادق(ع)است که باید در ماه مبارک رمضان همچون ماه‌های گذشته از اسراف و تبذیر که هر دو از گناهان کبیره است پرهیز کرد. اسراف به عنوان یکی از بزرگترین گناه ها در دین ها الهی شناخته می شود به طوری که قرآن نیز به آن اشاره های بسیار زیادی کرده است و همچنین برای آن عواقب بسیار خطرناکی نیز بیان شده است که می توان به مواردی چون دوري از محبت خدا (اعراف آيه 31 و انعام آيه 141) و نيز سستي و ضعف در رسيدن به موفقيت در حوزه هاي مختلف زندگي اشاره كرد.
ریخت و پاش‌ها و اسراف ها در ایام ماه رمضان و خودنمایی نمودن با پهن کردن سفره های رنگارنگ و تجملاتی، آئینی متناقص از آموزه های دیدنی ما است زیرا چه بسا در همسایگی خانواده ای باشد که در تأمین کمترین مایحتاج هم سفره ای هایش در مضیقه باشد. 


بی شک انفاق در راه خدا، در دیگر ماه های سال، پاداش بسیاری نزد خداوند دارد ولى همانگونه که این ماه نسبت بر دیگر ماه ها، دارى فضیلت و برترى بیشترى است ثواب و اجر کمک به نیازمندان در این ماه چندین برابر محسوب می شود.
 
چه نیکو می شود در این بهبوهه ویرانگر فقر و گرسنگی درجهان به جای  سفره های رنگین در این ماه مبارک، ماه غفران و بندگی به فکر احیای فرهنگ رمضان که سنت حسنه افطاری دادن می باشد از اسراف بپرهیزیم و به یاد ۸۰۰ میلیون مرد، زن و كودك در۱۵۰ كشور در سراسر دنیا که هر شب گرسنه سر بر بالین دارند باشیم.

 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=5445

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402