جمعه 7 اردیبهشت سال 1403 Fri, 26 Apr 2024 03:09:08 GMT
کد خبر : 54196       تاریخ : 1399/05/15 12:12
معرفی مساجد جهان

معرفی مساجد جهان

به گزارش مبشرین به نقل از شبستان، در این خبر با 5 مسجد جهان آشنا می شوید.


مسجد «النور» ،میان مذهبی ترین مکان عبادی در «هامبورگ» آلمان
با توجه به تاریخ ساختمان مسجد «النور» ، می توان این مسجد را میان مذهبی ترین مکان نشست در آلمان توصیف کرد.

 مسجد «النور» که در «هامبورگ» آلمان واقع شده است در ابتدا کلیسای «کاپرناوم» بود که حدود دو سال پیش تغییر کاربری داد و به مسجد تبدیل شد.

 

متولیان این مسجد آن را مکانی برای ادغام قشرهای مختلف با هم و یادگیری می دانند که همبستگی میان افراد در آن آموزش داده می شود.

 

ساختمان مسجد «النور» تا سال 2002 میلادی کلیسای انجیلی کاپرناوم بود و در این سال به دلیل مسائل و مشکلات مالی تعطیل شد.

 

پس از تعطیلی این کلیسا بحث هایی در مورد تغییر کاربری و تبدیل آن به مسجد مطرح شد و در نهایت در سال 2012 میلادی این کلیسا و زمین های اطراف آن به مرکز اسلامی «النور» فروخته شد.

 

پروژه تبدیل کلیسای انجیلی هامبورگ به مسجد در همین سال کلید خورد و در نهایت در سال 2018 میلادی مسجد النور افتتاح شد.

 

 

با توجه به تاریخ این بنا،مسجد «النور» را می توان میان مذهبی ترین مکان نشست در آلمان توصیف کرد.

 

مسجد «النور» از زمان افتتاح تا کنون نشست های متعدد میان مذهبی برای ایجاد پیوند میان گروه های مذهبی مختلف در هامبورگ آلمان برگزار کرده است.

 

دست اندرکاران تغییر کاربری این ساختمان پروژه تبدیل کلیسا به مسجد را نیز یک پروژه میان مذهبی می دانند که پل ارتباطی میان مذاهب ایجاد کرده و اعتماد میان آنها را بیشتر کرده است.

 

کلیسای کاپرناوم با هزینه پنج میلیون یورو که بخشی از آن را دولت کویت متقبل شد به مسجد تبدیل شد و کلمه الله جایگزین صلیبی شد که در نمای این ساختمان به چشم می خورد .

 

 

غیر از جایگزینی کلمه الله به جای صلیب هیچ تغییر دیگری در ساختمان کلیسا پس از تبدیل آن به مسجد به وجود نیامده است.

 

جامعه اسلامی النور دارای یکی از متنوع ترین جوامع مسلمان در هامبورگ است که اعضای آن را افراد از 30 کشور مختلف از جمله کشورهای عربی،آفریقایی و آسیای جنوب شرقی تشکیل می دهند.

 

اعضای این جامعه همه تلاش خود را به کار گرفته اند تا مسجد النور را تبدیل به پایگاهی برای حل مشکلات مسلمانان و همچنین غیر مسلمانان در جامعه هامبورگ کنند.

 

 

مسجد جامع «دارغوت پاشا»، مجلس شورای لیبی
مسجد جامع «دارغوت پاشا» یکی از زیباترین و مهم ترین مساجد شهر طرابلس به شمار می آید و عملکرد این مسجد مشابه عملکرد مجلس شورا بوده است.

 مسجد جامع «طارغوت» یا «دارغوت پاشا» در سال 969 هجری در دوره عثمانی به دست «دارغوت پاشا» والی شهر طرابلس ساخته شد. این مسجد داخل شهر قدیمی طرابلس در نزدیکی ورودی دارغوت و حمام دارغوت و مدرسه عثمان پاشا قرار دارد. این مسجد همچنین مشرف به دریای مدیترانه است.

 

سالن میانی این مسجد هنگام حکومت شوالیه‌های هوسپیتالر بر این شهر کلیسا بوده است. دارغوت با تغییر در سقف و دیوار های کلیسا، آن را به مسجد تبدیل کرد، همچنین دو بخش دیگر نیز به این مسجد اضافه کرد.

مسجد جامع دارغوت پاشا از یک مساحت مستطیلی شکل تشکیل شده است که وسط آن نمازخانه قرار دارد که طراحی آن به شکل A است و تا شمال غربی مسجد امتداد دارد.

 

نمازخانه مسجد به سه بخش تقسیم می شود. بخش اول شامل پنج رواق است که این رواق ها با 20 گنبد مدور پوشانده شده است، این گنبد ها بر 12 ستون استوار شده اند. این بخش مزین به آیه های قرآنی و نقش و نگارهای زیباست. منبر مسجد نیز در بالای این بخش قرار دارد. دو بخش دیگر متشکل از سه رواق است که با 12 گنبد مدور پوشانده شده است، این گنبد ها بر ستون های رومی قرار گرفته اند. مساحت کلی نمازخانه 438 متر مربع است.

این مسجد به خصوص نمازخانه آن در جنگ جهانی دوم خسارت بسیار دید و در سال 1946 «ابوزیان الشریف» پیمانکار اهل لیبی آن را با نظارت سازمان اوقاف لیبی  بازسازی کرد. کار بازسازی و مرمت این مسجد یک سال به طول انجامید. این اطلاعات در یک لوح مرمرین که در بالای ورودی نمازخانه به زبان عربی نوشته شده است، وجود دارد.

 

گلدسته این مسجد به شکل استوانه ای است و یک بالکن دارد. این گلدسته نیز به مرور زمان دچار آسیب شد و دوباره بازسازی شد.

این مسجد از نظر هنری نسبت به مسجد جامع احمد پاشا و مسجد جامع گرجی از ویژگی های کمتری برخوردار است. در این مسجد آرامگاه «دارغوت پاشا» که در نبرد با شوالیه های هوسپیتالر کشته شد، وجود دارد.

 

استاد«علی مصطفی المصراتی» درباره این مسجد می گوید: مسجد دارغوت پاشا یکی از زیباترین مساجد این کشور و شاهکار هنری به شمار می آید. این مسجد روی آواره های قلعه قدیمی ساخته شده است که شوالیه های هوسپیتالر آن را هنگام تسلط بر لیبی ساختند. مسجد دارغوت در دوره ترک ها مکانی برای تجمع مردم به منظور مشورت و بررسی امور داخلی کشور بود. به طوری که می توان گفت که عملکرد این مسجد مشابه عملکرد مجلس شورا بوده است.

 

المصراتی درباره مهمترین اموال این مسجد می گوید: سلطان عثمانی به دارغوت پاشا یکی از موهای رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را هدیه داد که در حال حاضر در یک گاو صندوق در یکی از اتاق های مشرف به نمازخانه نگهداری می شود.

 

گزارشی از مسجد مدرن اندونزی
مردم اندونزی تصمیم گرفتند مسجدی کاملا متفاوت و با معماری مدرن احداث کنند.

  کشور اندونزی بیشترین جمعیت مسلمان را در جهان دارد و برخی از منحصر به فردترین و باشکوه ترین مساجد جهان در این کشور ساخته شده اند. زیباترین مساجد کشور اندونزی علاوه بر معماری شگفت انگیز دارای پیشینه ای تاریخی و فرهنگی نیز می باشند و این گذشته در معماری برخی از آن ها پدیدار گشته است. سبک ساخت آن ها بسیار متفاوت است و از سبک شرقی تا معماری به شکل آینده تغییر می کند. اندونزی یکی از کشورهای توریستی جهان می باشد که هر ساله تعداد زیادی از مسلمانان گردشگر را جهت دیدن مساجد جامع و فوق العاده زیبا به خود جذب می کند.

 

مسجد ال ایرسیاد باندونگ در گذشته گنبد یک نشانه شهری به حساب می آمد که با ورود هر غریبه ای به شهر تمام توجه او را می گرفت و جلوه گر معماری اسلامی بود، ولی در قرن معاصر و در شهر های امروزی با برج های سر به فلک کشیده دیگر مجالی برای تماشای گنبدهای فیروزه ای نیست. بنابر این مردم اندونزی تصمیم گرفتند  مسجدی کاملا متفاوت و با معماری مدرن احداث کنند. مساحت زمین مسجد ال ایر سیاد ۹۷۰ متر مربع است. قالب ‌های برجسته نام خداوند در نمای خارجی ساختمان این مسجد به ‌کار گرفته شده است و از این ‌رو بنای مسجد را نسبت به سایر ساختمان ‌های اطراف خود متمایز کرده است. محوطه اطراف این ساختمان کاملا به صورت قالب مدور و چرخشی طراحی شده و ساختمان این مسجد نیز در قالب مکعبی در مرکز این دایره قرار گرفته است.

 

 

 


 

 

مسجد شهر اندونزی با معماری سبک تایلندی
مسجد بیور، بر خلاف اکثر مساجد دیگر در اندونزی معماری به سبک تایلند را با تلفیقی از خانه های سنتی غرب سوماترا دارد.

 کشور اندونزی بیشترین جمعیت مسلمان را در جهان دارد و برخی از منحصر به فردترین و باشکوه ترین مساجد جهان در این کشور ساخته شده اند. زیباترین مساجد کشور اندونزی علاوه بر معماری شگفت انگیز دارای پیشینه ای تاریخی و فرهنگی نیز می باشند و این گذشته در معماری برخی از آن ها پدیدار گشته است. سبک ساخت آن ها بسیار متفاوت است و از سبک شرقی تا معماری به شکل آینده تغییر می کند. اندونزی یکی از کشورهای توریستی جهان می باشد که هر ساله تعداد زیادی از مسلمانان گردشگر را جهت دیدن مساجد جامع و فوق العاده زیبا به خود جذب می کند.

 

مسجد جامع تیلوک بیور (Bayur Grand Mosque)‌، بر خلاف اکثر مساجد دیگر در اندونزی  معماری به سبک تایلند را با تلفیقی از خانه های سنتی غرب سوماترا دارد که شامل سقف سه لایه می شود. معماری منحصر به فرد آن نیز با تزئینات زیبا که همخوانی زیبایی با یکدیگر دارند و همچنین چشم انداز فوق العاده آن به چشمه و حوضچه های ماهی کامل شده است و مسلمانانی که برای عبادت به این مورد از مساجد کشور اندونزی می آیند می توانند علاوه بر عبادت از آرامش فوق العاده فضای اطراف بهره مند شوند.

 

 

 


 

 

مسجد«آبی» مالزی در رکوردهای جهانی کتاب گینس+تصاویر
مسجد «آبی» در مالزی با ترکیبی از معماری اسلامی و مالایی در آگوست سال ۱۹۹۳ میلادی مناره آن به عنوان بلندترین مناره جهان در کتاب گینس به ثبت رسید.

  مسجد «سلطان صلاح الدین عبدالعزیز شاه» که به مسجد «شاه علم» و «مسجد آبی» نیز معروف است یکی از بزرگ ترین مساجد مالزی محسوب می ‌شود و دومین مسجد بزرگ در جنوب شرق آسیا بعد از مسجد «استقلال» به شمار می رود.

 

 

«عبدالله شتا»، محقق اسلامی درباره مسجد آبی می گوید: این مسجد مشرف به بوستان اسلامی است که مناظر طبیعی بسیار زیبا دارد و این بوستان 14 هکتار است.

 

 

 

وی افزود: این مسجد در سال 1988 میلادی توسط «صلاح الدین» افتتاح شده و دارای نقوش های زیبایی است که چشم گردشگران را به خود جلب می کند.

 

عبدالله شتا تاکید کرد: این مسجد با چهار مناره به طول 142 متر یکی از بلندترین مناره های جهان محسوب می شود.

 

 

وی در ادامه اظهار کرد: در معماری این مسجد از معماری اسلامی و معماری سنتی مالایی استفاده شده است و دیوارهای آن منقوش به آیات قرآن است که توسط خطاط مصری شیخ «عبدل مونیه محمد علی» زیبا سازی شده است.

 

عبدالله شتا گفت: حفاظ های آلومینومی در ورودی های اصلی مسجد، پنجره ها و قسمت هایی از دیوار بیرونی مسجد نمایی خاص به این مسجد داده است.

 

 

این محقق اسلامی تاکید کرد: در آگوست سال 1993 میلادی مناره این مسجد به عنوان بلندترین مناره جهان در کتاب گینس به ثبت رسید.

 

گفتنی است، پیش از این، مسجد «حسن دوم» با 24 هزار نفر ظرفیت در کتاب گینس ثبت شده بود.

 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=54196

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402