چهارشنبه 5 اردیبهشت سال 1403 Wed, 24 Apr 2024 01:03:23 GMT
کد خبر : 51939       تاریخ : 1399/03/26 01:00
بنیاد اربعین؛ محمل تصمیم‌سازی مردمی برای رسانه‌ای جهانی

بنیاد اربعین؛ محمل تصمیم‌سازی مردمی برای رسانه‌ای جهانی

مسئول هیئت مؤسس بنیاد بین‌المللی اربعین ضمن تشریح وظایف و اهدافی که برای بنیاد تازه‌تأسیس اربعین در نظر گرفته شده است، گفت: این بنیاد کاملاً مردمی بوده و هیچ‌گونه وابستگی دولتی ندارد و به نقد عملکرد دولت‌ها نیز خواهد پرداخت.

به گزارش مبشرین، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید احمدی، مسئول کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین حسینی و مسئول هیئت مؤسس و کمیته برگزاری مجمع عمومی بنیاد بین‌المللی اربعین، در گفت‌و‌گو با ایکنا، به تشریح اهداف و برنامه‌های بنیاد بین‌المللی اربعین، که هفته گذشته با مشارکت علما و فعالان فرهنگی ۱۵ کشور اولین نشست مجمع عمومی آن برگزار شد و با تصویب اساسنامه کار خود را آغاز کرد، پرداخت و گفت: مسئله قابل توجه این است که به هیچ وجه این بنیاد دولتی نبوده و وابستگی دولتی نداشته باشد. لذا به سراغ هیچ ارگان و نهاد دولتی نرفته‌ایم؛ تأکید ما بر این است که اربعین دولتی نیست و باید مردمی بماند و دولت‌ها فقط باید در این خصوص به وظایف ذاتی خود که تسهیلگری و ارائه خدمات به مردم است بپردازند، چراکه ورود نهادهای دولتی عملکرد نهادهای مردمی را تخریب می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه عملکرد بنیادهای مشابه را بررسی و تلاش می‌کنیم این بنیاد عملکرد موفقی داشته و به سرنوشت بنیادهای مشابه دچار نشود، اظهار کرد: نگاهی که مقام معظم رهبری به مسئله اربعین دارند و نگاه بزرگان ما این است که اربعین نباید به برگزاری مراسم پیاده‌روی ختم شود، بلکه ظرفیت بزرگی برای ایجاد پیوندهای اجتماعی و فرهنگی بین پیروان اهل بیت(ع) است که باید نهایت استفاده از آن صورت گیرد. اربعین یک اجتماع جهانی فارغ از بحث ملیت و قومیت است و باید از بستر اربعین برای تقویت نگاه تمدنی، امت‌سازی و تقویت بحث هویتی بهره ببریم و این مسئله باید از بستر مردمی و مباحث کارشناسی فرهیختگان، اصحاب هنر، رسانه و فکر صورت گیرد.

ایجاد رسانه جهانی اربعین

مسئول هیئت مؤسس بنیاد بین‌المللی اربعین با اشاره به اینکه ظرفیت بسیار بالایی از نخبگان مسلمان هر ساله در اربعین حضور دارند و حتی افرادی که حضور ندارند نیز مشتاق مشارکت در این مراسم هستند، گفت: نگاه بنیاد این است که این ظرفیت جهانی را بسیج کنیم؛ البته نمی‌خواهیم با عجله و شتاب حرکت کنیم و دست به اقدامات صوری بزنیم، بلکه خواست ما تشکیل بنیادی تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز است که به جهانی شدن رسانه بزرگ اربعین کمک کند.

وی افزود: نگران آسیب‌ها هستیم و با دقت آسیب‌های احتمالی را رصد می‌کنیم و افرادی را که در اربعین حضور داشتند و فعال فرهنگی کشورهای خود بودند شناسایی و با آنها ارتباط برقرار کرده‌ایم. در حال حاضر نیز نمایندگانی از کشورهای آمریکای جنوبی، شمالی، اروپا، بخش‌هایی از آفریقا، شبه‌قاره هند و غرب آسیا عضو بنیاد شده‌اند اما قطعاً ظرفیت این بنیاد بیش از این است و امیدواریم از سراسر جهان در این بنیاد عضو شوند.

حجت‌الاسلام احمدی تصریح کرد: در حال حاضر نمایندگانی از ۱۵ کشور جهان عضو بنیاد هستند و درخواست‌های بسیار زیادی از سوی شخصیت‌های مختلف از سراسر دنیا به ما ارائه شده که در حال بررسی آنها هستیم و با برگزاری جلسات متعدد شناسایی و برقراری ارتباط گسترده با فعالان اربعین کشورهای مختلف تلاش می‌کنیم همکاری گسترده‌ای با فعالان این عرصه در سطح جهان برقرار کنیم. برخی از اعضای بنیاد اربعین نماینده تشکل‌های کشور خود و برخی دیگر شخصیت‌های حقیقی فعال در حوزه اربعین هستند. در برخی از کشورها تعداد شیعیان و محبان اهل بیت(ع) کم است، اما فعالیت گسترده‌ای در حوزه اربعین دارند؛ این افراد شناسایی و با آنها ارتباط برقرار می‌شود. در برخی دیگر از کشورها شیعیان بیشتری حضور دارند اما فعالیت آنها نسبت به جمعیتشان محدود است که برای فعال‌تر کردن این کشورها نیز تلاش خواهیم کرد.

وی در پاسخ به اینکه بودجه بنیاد بین‌المللی اربعین از کجا تأمین خواهد شد؟ بیان کرد: با همکاری اعضا، سازما‌ن‌های خصوصی و کمک‌های مردمی. البته هیچ‌گونه بودجه دولتی برای آن پیش‌بینی نشده و همچنین، این بنیاد به ستاد مرکزی اربعین وابستگی ندارد و این کار جدا از این ستاد و کاملاً مردمی است.

نقد عملکرد دولت‌ها در بنیاد بین‌المللی اربعین

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا بنیاد حاضر است به نقد عملکرد دولت‌ها در مواجهه با مسئله اربعین بپردازد؟ گفت: قطعاً این کار را خواهد کرد و به عنوان بخشی که به دنبال حاکم کردن نگاهی کلان بر اربعین است اگر اشکالی در عملکرد دولت‌ها ببیند، به نقد خواهد پرداخت. در بیانیه این بنیاد نیز در خصوص وظایف دولت‌ها تأکیداتی صورت گرفته و همچنین قرار است برای هر قاره و کشورهایی که جمعیت قابل توجهی در اربعین دارند، نمایندگانی انتخاب و مشکلات زائران اربعین و نحوه ترویج اربعین در آن کشورها نقد و بررسی شود. این بنیاد تسهیل‌گر حضور مردم کشورهای مختلف جهان در مراسم اربعین بوده و تلاش خواهد کرد موانع فرهنگی موجود را نیز رفع کند. بر همین اساس اولین برنامه بنیاد، شناسایی ظرفیت‌ها و فعال کردن آنها در کنار رصد مشکلات، آسیب‌ها و موانع است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های رسانه‌ها، هنرمندان، دانشگاهیان و ... به صورت ویژه مورد توجه قرار دارد، تصریح کرد: در حال تشکیل کارگروه‌ها برای صنوف مختلف از جمله دانشگاهیان، بانوان، جوانان، اصحاب رسانه و هنرمندان هستیم.

مسئول هیئت مؤسس بنیاد بین‌المللی اربعین از راه‌اندازی دفاتر بنیاد بین‌المللی اربعین در قم، نجف و تهران خبر داد و گفت: دفتر این بنیاد در ایران در شهرهای قم و تهران خواهد بود، در شهر نجف نیز ساختمان این بنیاد در شارع‌الرسول پیش‌بینی شده که دوستان عراقی آن را راه‌اندازی می‌کنند و تلاش می‌شود دفاتر این بنیاد در سایر کشورها نیز راه‌اندازی شود. در حال حاضر نیز از شبه‌‌قاره هند تقاضاهایی برای راه‌اندازی دفاتر بنیاد دریافت کرده‌ایم که در حال بررسی آنها هستیم. اکنون در حال تنظیم اسناد بخش‌های مختلف بنیاد هستیم و به زودی شورای سیاست‌گذاری بنیاد متشکل‌ از اندیشمندان کشورهای مختلف در حوزه اربعین تشکیل خواهد شد.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=51939

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402