پنج شنبه 6 اردیبهشت سال 1403 Thu, 25 Apr 2024 16:08:39 GMT
کد خبر : 50793       تاریخ : 1399/03/14 11:50:15
امام(ره) هم روحاً یک انسان تحول‎خواه بودند و هم تحول‌آفرین
رهبر معظم انقلاب:

امام(ره) هم روحاً یک انسان تحول‎خواه بودند و هم تحول‌آفرین

حضرت آیت‎الله خامنه‎ای در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت سالروز ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب تصریح کردند: امام(ره) هم روحاً یک انسان تحول‎خواه بودند و هم تحول‌آفرین.

به گزارش مبشرین، بیانات رهبر معظم انقلاب از سایت، اینستاگرام و توئیتر KHAMENEI.IR و شبکه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بصورت زنده در حال پخش است.

بخش‎هایی از بیانات رهبر معظم انقلاب به شرح ذیل است:

امروز مراسم سالگرد امام بزرگوارمان به شکلی متفاوت از شکل معمول این مراسم اجرا می‎شود.

چگونگی برگزاری مراسم مهم نیست، اصل قضیه و مهم گفت‌وگو از امام بزرگوار است که ما در امروز کشورمان و فردای کشورمان به این احتیاج داریم.

امام بزرگوار سالها پس از درگذشت ظاهری او و فقدان ظاهری او، در بین ما زنده است و باید زنده بماند و ما از حضور او، معنویت او، فکر او و انگشت اشاره او بهره‎مند شویم و استفاده کنیم.

امروز بنده می‎خواهم درباره یک خصویت مهم از خصوصیات امام بزرگوار بحث کنم؛ البته ایشان یک انسان ذو ابعاد و دارای خصوصیات برجسته متعددی بود و این خصوصیت که امروز بحث می‎کنیم جزو مهم‎ترین و برجسته‎ترین خصوصیات امام بزرگوار است و آن عبارت است از روحیه تحول‎خواهی و تحول‎انگیزی امام بزرگورا؛ امام هم روحاً یک انسان تحول‎خواه بودند و هم تحول‌آفرین.

در ایجاد تحول نقش او صرفاً نقش یک معلم و استاد و مدرس نبود؛ نقش یک فرمانده داخل در عملیات و نقش یک رهبر به معنای واقعی بود.

ایشان بزرگ‎ترین تحولات را در دوران خودشان ایجاد کردند؛ در حوزه‎های متعدد و در عرصه‎های متنوع زیادی.

اولاً روحیه‌ تحوّل‌خواهی از دیرزمان در این بزرگوار وجود داشته است. این چیزی نبود که در آغاز نهضت اسلامی در سال ۱۳۴۱ در ایشان به وجود بیاید. ایشان یک انسان تحوّل‌خواه بودند. نشانه‌ آن عبارت است از همان یادداشتی و نوشته‌ای که ایشان تقریباً در دوران جوانی، در دهه‌ سی از عمرشان، در دفتر مرحوم وزیریِ یزدی نوشتند که عین آن نوشته و دستخط را مرحوم وزیری به من نشان دادند، من دیدم بعد هم چاپ شده در اختیار خیلی‌ها قرار گرفته. در آن نوشته، ایشان با آیه‌ شریفه‌ «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ ۖ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَىٰ وَفُرَادَىٰ» دعوت می‎کنند عموم را به قیام للّه. یک چنین روحیه‌ای در ایشان وجود داشت.

این روحیه را ایشان اعمال کردند و تحول‎آفرینی کردند. میدانی وارد مسئله تحول شدند و نه فقط گفتاری و دستوری؛ از تحول‌آفرینی روحی در یک مجموعه از طلاب جوان در قم تا تحول‎آفرینی وسیع عموم ملت.

مسئله قم عبارت است از درس اخلاق ایشان که ده‎ها سال پیش از شروع نهضت به جز درس فقه و اصول و معقول، درس و جلسه اخلاق داشتند.

نقل می‌کردند که ایشان وقتی هفته‌ای یک بار جلسه‌ای در مدرسه فیضیه داشتند، صحبت‌های ایشان جلسه و دل‌ها را منقلب می‌کردند. این را البته ما هم در درس فقه و اصول هم دیده بودیم. در درس فقه و اصول ایشان طلبه‌ها زار زار گریه می‌کردند. این همان روش پیغمبران است.

البته نمی‌توانم قاطعانه ادعا کنم که آن جلساتی را تشکیل می‌دادند بعدها به نهضت عظیم سیاسی منتهی شود.

ایشان به معنای واقعی کلمه در ملت ایران تحول ایجاد کردند، مخاطب ایشان در این تحول عبارت بود از ملت ایران. قبل از نهضت امام مبارزات وجود داشت اما به تعدادی دانشجو منتهی می‌شد.

بحث امام یک گروه یا جمع محدود نبود، بحث ملت ایران بود، ملت مثل اقیانوس است، به طوفان درآوردن یک اقیانوس کار هر کسی نیست.

تحول در روحیه خمودگی و تسلیم ملت دیگر اقدام امام بود. ملت ایران قبل از نهضت با مسائل اساسی خود سر و کاری نداشت و سرگرم مسائل شخصی خود بودند، اما ورود به میدان مطالبه آن هم مطالبه چیزهای بزرگ و مهم را امام ایجاد کردند و همین ملت خمود و تسلیم را تبدیل به یک ملت مطالبه گر کردند.

تحول دیگر، تحول در نگاه مردم به خود و جامعه بود. ملت ایران به خود نگاه خودحقیرپندارانه داشت و این نگاه که ملت ایران بتواند به ابرقدرت‎ها فائق بیاید، مطلقا کسی تصور نمی‌کرد.

نه تنها قدرت‎های خارجی، بلکه قدرت‎های داخلی را هم کسی تصور نمی‎کرد. امام این احساس حقارت را به احساس اعتماد به نفس و عزت تبدیل کردند.

حوزه دیگری که ایشان تحول آفریدند، تحول در نگاه به جوانان بود، مثلا سپاه پاسداران که به وجود آمد ایشان جوانان بیست و پنج ساله را در رأس آن قرار دادند.

در مسائل قضایی ایشان اعتماد عجیبی به فکر و عمل جوانان کردند، البته ایشان ظرفیت‎های غیر جوان را نفی نمی‌کردند. ایشان به جوانان به عنوان ثروت نظام اعتماد می‌کردند.

در نیروهای مسلح، در سپاه جوانان را گذاشتند و در ارتش شهید فلاحی یا ظهیرنژاد را گذاشتند.

امروز هم همین عقیده را داریم که باید در پیشبرد کشور از نیروی جوان استفاده کنیم، اما به این معنا نیست که نیروهای غیر جوان برای کشور سرمایه نیستند.

کسی تصور نمی‎کرد که روی حرف آمریکا بشود حرف زد، اما امام کاری کردند که خود رؤسای جمهور آمریکا گفتند آیت‎الله خمینی ما را تحقیر کرده است.

امام به معنای واقعی، امام تحول بود و اینها را از خدا می‌دانست. واقعا هم همین است. ایشان به حرکت جوانان خیلی اهتمام می‌ورزید.

ادامه دارد...

یادآور می‎شود مراسم سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی که هرسال با سخنرانی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار می‎شد، با توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر عدم برگزاری تجمعات، امسال در حرم مطهر برگزار نمی‌شود.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=50793

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402