پنج شنبه 9 فروردین سال 1403 Thu, 28 Mar 2024 14:46:46 GMT
کد خبر : 44622       تاریخ : 1397/09/26 11:43:11
هیچ عذری برای کوتاهی در پژوهش‌های دینی و قرآنی پذیرفته نیست
آیت‌الله مصباح:

هیچ عذری برای کوتاهی در پژوهش‌های دینی و قرآنی پذیرفته نیست

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی هیچ عذری برای کوتاهی در پژوهش‌های دینی و بهره‌مندی از قرآن مقبول نیست، گفت: باید اندیشید که چرا از میراث قرآنی و وحیانی کمتر بهره برده‌ایم؛ زیرا ضعف پژوهشی و روشی باعث می‌شود که بهره‌مندی ما از کلام وحی کمتر شود، در حالی که مأمور به اندیشیدن و تدبر در قرآن هستیم.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، آیت‎الله محمدتقی مصباح یزدی در همایش «حوزه علمیه، پژوهش، دستاورد‌ها و ظرفیت‎ها» که ۲۵ آذرماه، در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: اگر بخواهیم انسان را دارای ویژگی‎های مختلف تعریف کنیم، قطعاً کسب علم از مهم‌ترین ویژگی‎های او محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه وحی و قرآن کریم متقن‌ترین علمی است که به بشر ارزانی شده، ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام (ص) این علم را از خدا گرفت و به بشر ارزانی کرد که در کنار عترت و معصومین (ع) که شارحان قرآن هستند مشکلات بشر را تا ابد حل می‌کند.

آیت‎الله مصباح یزدی بیان کرد: اگر به تاریخ علم بنگریم در می‎یابیم که تحقق علوم به شکل تدریجی انجام می‎شود و در طول تاریخ خود نیز تحولات و نواسانات بسیاری را تجربه کرده است؛ دوران توسعه علوم همیشه به این سرعت نبوده و روزگار قوت و ضعف بسیاری را تجربه کرده است.رئیس مؤسسه امام خمینی (ره) با بیان اینکه علم از لحاظ عمق مسائل نیز دارای مراتب است، افزود: رشد علمی در جامعه‎ای رخ می‎دهد که افرادی درصدد پیداکردن جواب‌های صحیح برای مسایل علمی باشند و اگر کمیت و کیفیت در یک حالت ثابت قرار گرفت نشان افول آن مجموعه ظاهر شده است.

وی با تأکید بر اینکه یکی از نشانه‎های رشد علمی انجام تحقیقات جدید و دادن جواب‌های متقن و عمیق فکری است، تصریح کرد: نواسانات علمی در تاریخ غیرقابل انکار است و این نوسانات بود که باعث شد در دورانی که ایرانیان در اوج قله علم بودند، به تدریج جایگاه خود را از دست دادند.

آیت‎الله مصباح یزدی ادامه داد: شرایط علمی به سمتی پیش رفت که همین ایرانیان و مسلمانان که آقایی در علم را یدک می‎کشیدند، دست نیاز به سمت کسانی بردند که روزگاری جزء وحشی‌ها بودند و امروز میدان‌دار علم شده‌اند؛ متأسفانه آن هم نه تنها در علوم تجربی بلکه در بسیاری از مسائلی فلسفی و عقلی هم این گونه شده است.

وی گفت: به خاطر دارم که یکی از بزرگان فرموده بود اگر همین صورت پیش رویم چنان طول نمی‌کشد که برای تحقیقات قرآنی هم احتیاج به پژوهش‌های اروپا پیدا کنیم؛ بنابراین باید در دانشگاه و حوزه پرداختن به موضوعات جدید، دنبال شود تا به این روز گرفتار نشویم.
وی با بیان اینکه در پژوهش مشکلات و قصور‌هایی داریم، اظهار کرد: امروز اگر بخواهیم آسیب‌شناسی پژوهشی داشته باشیم باید ببینیم که چرا از میراث قرآنی و وحیانی کمتر بهره برده‌ایم؛ زیرا ضعف پژوهشی و روشی باعث می‌شود که بهره‌مندی ما از کلام وحی کمتر شود، این در حالی است که مأمور به اندیشیدن و تفکر و تدبر در قرآن هستیم.

آیت‌الله مصباح با بیان اینکه امروز امکانات زیادی برای پژوهش در دست ماست که قبل از انقلاب وجود نداشت تأکید کرد: اگر در آن دوره می‌توانستیم عذری برای قصور در پژوهش بیاوریم، امروز با این امکانات هیچ عذری وجود ندارد.

رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی وضعیت تحقیق و پژوهش در دین در حوزه رشد زیادی داشته و محققان زیادی هم تربیت شده‌اند که حتی آثار آنان در دنیا مورد تحسین قرار می‌گیرد، اظهار کرد: باید قدردان نعمت‌هایی که داریم باشیم و به ویژه در مسائل جدید وارد تحقیقات جدی‌تر شویم.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=44622

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402