پنج شنبه 9 فروردین سال 1403 Thu, 28 Mar 2024 21:10:48 GMT
کد خبر : 44559       تاریخ : 1397/09/25 09:29
نحوه برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم

نحوه برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم

مسئول بنیاد مسابقات قرآن کشور از برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در فروردین‌ماه ۱۳۹۸ خبر داد.

به گزارش مبشرین به نقل از شبستان، حجت‌الاسلام علی مقنی، مسئول بنیاد مسابقات قرآن کشور و همچنین معاون تبلیغ و ترویج مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت و گویی به تشریح برنامه‌های سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

 

نحوه ثبت‌نام در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم چگونه است؟

فراخوان به کشورها از طریق وزارت امور خارجه ارسال شده و ثبت نام از طریق سایت انجام می شود.

 

 چه رشته‌هایی برای دوره جدید مسابقات در نظر گرفته شده است؟ آیا دانش آموزان هم‌ هستند؟

سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در رشته‌های حفظ و قرائت

سومین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ کل بانوان

چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی نابینایان در رشته‌های حفظ و قرائت

ششمین دوره مسابقات بین‌المللی دانش‌آموزان دختر و پسر در رشته‌های حفظ و قرائت

سومین دوره مسابقات بین‌المللی طلاب علوم دینی در رشته‌های حفظ، تفسیر و قرائت، تفسیر و ترتیل، تفسیر و خطابه قرآنی و پایان‌نامه‌های قرآنی

همایش پژوهش‌های قرآنی

 

 نماینده ایران در هر رشته و گروه کیست؟ در حفظ و قرائت، نابینایان، خواهران و ...

رشته حفظ کل بزرگسالان محمدجواد مرادی

قرائت بزرگسالان مهدی غلام‌نژاد

حفظ کل بانوان مریم شفیعی

تعداد کامل نمایندگان در آینده‌ای نزدیک مشخص می شود.

 

مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران چه زمانی آغاز و چه زمانی پایان می‌یابد و مکان مسابقات کجاست؟

زمان مسابقات از ۱۹ تا ۲۶ فروردین 1398 است؛ مراسم افتتاحیه روز ۲۱ فروردین در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار می‌شود و روز ۲۵ فروردین نیز مراسم اختتامیه برگزار می شود.

 

نوآوری های دوره سی و ششم چیست؟

مسابقات بین‌المللی سال 98، امسال فراخوانش ارسال شده و براساس طرح جدیدی که در مسابقات بین‌المللی داریم چند نکته قابل ارائه است:

نکته اول: این‌که مسابقات امسال به 3 صورت مقدماتی، نیمه‌نهایی و نهایی برگزار می‌شود که در مرحله مقدماتی ارسال اثر را داریم یعنی قاریان شرکت‌کننده در این مسابقات اثر خود را براساس فراخوانی که(با در نظرگرفتن چند قرعه) ارسال شده، با انتخاب یک قرعه ارسال می‌کنند و این آثار در ستاد عالی مسابقات بررسی می‌شود و اگر آثار نصاب و صلاحیت لازم را داشته باشد، از صاحب اثر برای مرحله نیمه نهایی دعوت می‌شود.

نکته دوم: این که در مورد حفاظ هم ارزیابی به صورت تماس تصویری خواهد بود و اگر نصاب و صلاحیت لازم را در کسب نمره داشته باشند به مرحله نیمه‌نهایی راه پیدا می‌کنند.

نکته سوم: در مورد سهمیه مسابقات است که ما سالهای قبل یک نامه به کشورها می‌زدیم و کشورها 2 نماینده را در حفظ و قرائت و یا یک نماینده در حفظ فقط و یک نماینده در قرائت فقط معرفی و اعزام می کردند، اما امسال محدودیت برداشته شده چون مرحله مقدماتی ما به صورت ارسال اثر هست و نگفته‌ایم یک یا دو نفر معرفی کنند مثلا برای کشورهایی مثل مالزی، افغانستان، سودان و .. که مسابقات خوبی هم برگزار می‌کنند. سهمیه ای مشخص کردیم که فلان کشور در قرائت یا حفظ 10 نفر سهمیه اعزام دارید یا 5 نفر و یا 3 نفر؛ و این امر بستگی به ظرفیت کشورها دارد و این موضوع در مجموع مسابقات همچون بزرگسالان، دانش‌آموزان، بانوان، طلاب و نابینایان صدق می‌کند.

در مرحله مقدماتی، ستاد عالی مسابقات بهترین آثار را انتخاب می‌کند و افراد انتخاب شده به مرحله نیمه‌نهایی مسابقات که در سالن جانبی مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار می شود، راه پیدا می‌کنند و بعد از رقابت تعداد محدودی در هر بخش و رشته موفق به حضور در مرحله نهایی می‌شوند.

مرحله نهایی مسابقات نیز در سالن اصلی مصلی امام خمینی(ره) برگزار می شود و هدف این است که شاهد ارتقای مسابقات در سطح کیفی و کمی باشیم.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=44559

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402