شنبه 1 اردیبهشت سال 1403 Sat, 20 Apr 2024 07:39:44 GMT
کد خبر : 44524       تاریخ : 1397/09/24 11:03:04
آشنا نبودن با رفتار عملی اهل‌بیت(ع)؛ ضعف فرهنگی در ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی

آشنا نبودن با رفتار عملی اهل‌بیت(ع)؛ ضعف فرهنگی در ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی

عامل اصلی انحراف در جهان اسلام، فراموشی تکاليفی است که نسبت به وصایای پيامبر(ص) وجود دارد؛ به باور من بزرگ‌ترین ضعف فرهنگی جامعه ایران، پس از ۴۰ سال از عمر انقلاب اسلامی آشنا نبودن با سیره و رفتار عملی اهل بیت(ع) است.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا؛

ایام مبارک ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) که برابر با ۱۸ تا ۲۴ آذرماه است؛  از سوی شورای فرهنگ عمومی شهرستان ری به عنوان هفته فرهنگی ری نامگذاری و مقرر شد تا از فرصت این هفته برای معرفی ظرفیت‌های مذهبی و تاریخی ری بهره‌برداری شود.

به همین مناسبت، با آیت‌الله محمد محمدى رى‌شهرى که در تاريخ ۲۰ فروردین سال ۱۳۶۹ به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامى به توليت آستان مقدّس عبدالعظيم حسنى(ع) منصوب شده است گفتگویی انجام داده ایم. انتصاب ايشان آغاز تحول اساسى در عمران و توسعه اين مجموعه مهم مذهبى بوده است، مطالعه اوليه و طراحى پروژه‌هاى مورد نظر با هدف ايجاد امكانات مذهبى، فرهنگى و رفاهى براى زائران، ارتقای سطح فرهنگى شهرستان ری و ارج نهادن به مقام شامخ اهل بيت(ع) از سال ۱۳۶۹ آغاز شد و از سال ۱۳۷۱ به صورت اجرايى درآمد. 

 در این ایام مبارک و به‌ویژه در آستانه چهل‌ سالگی جمهوری اسلامی ایران، مهم‌ترین دغدغه مسئولان به‌ویژه در دستگاه‌های فرهنگی را چه می‌دانید؟

 خدمتگزاران نظام در هر دستگاه و نهادی که مشغول هستند، باید دستاوردهای ۴۰ ساله نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به‌ویژه برای جوانان بازگو کنند؛ در این هفته شایسته است، با توجه به گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی مسئولان با ارزیابی از خود و خدماتی که برای مردم داشته‌اند، نقاط قوت و ضعف را شناسایی کرده و موارد کاستی و نقصان را برطرف کنند. مسئولان و خدمتگزاران باید نسبت به رسالت خویش آگاه باشند؛ طوری نباشد که با عملکرد خود میان مردم و خصوصاً نسل جوان شکاف ایجاد کنند.

 دستاوردهای تولیت آستان حضرت عبدالعظیم(ع) در این چهار دهه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در آستان حضرت عبدالعظیم(ع) شاهد رویدادها و تحولات عظیم دینی، فرهنگی بوده‌ایم که حتی یک دهم آن قبل از انقلاب اسلامی در هیچ نقطه‌ای از کشور وجود نداشته است، شاخص‌ترین اقدام توسعه‌ای در این مدت حداقل از سال ۶۹ تا به امروز که حقیر تولیت آستان را برعهده داشته‌ام، تأسیس مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث به عنوان اولين و بزرگ‏‌ترين مجموعه فرهنگى در زمينه حديث و علوم مربوط به آن است. همچنین دانشگاه قرآن و حدیت و پژوهشگاه قرآن و حدیث هریک مهم‌ترین کانون‌هایی هستند که در حال حاضر معارف اهل بیت(ع) را به اقصی نقاط جهان منتقل می‌کنند. این دستاوردهایی است که مردم باید از آن مطلع شوند و بدانند که به هر حال در عمر چهل ساله انقلاب، تدابیر و ارشادات مقام معظم رهبری بوده که توانسته این کشتی را هدایت کند و به سر منزل مقصود برساند. گرچه مشکلات همیشه هست اما کمبود و نقصان به معنای نادیده گرفتن خدمات نیست؛ باید با معرفی دستاوردهای نظام، دوستان انقلاب را خوشحال و دشمنان را مأیوس کنیم.

به نظر شما در ایام ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و نکوداشت هفته فرهنگی شهرری چه ارزش‌هایی برای تبلیغ و ترویج توصیه می‌شود؟

حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) شخصیت علمی، عملی و جهادی است و جایگاه ایشان در میان همه امامزادگان، ویژه و خاص است، حضرت عبدالعظیم(ع) تنها امامزاده‌ای است که زیارت این بزرگوار، ثواب زیارت سید‌الشهدا(ع) را دارد، شما در هیچ یک از فرزندگان و یا نوادگان ائمه هدی(ع) امامزاده‌ای را نمی‌یابید که چنین امتیازی را داشته باشد، به همین جهت تمام ارگان‌های فرهنگی کشور باید برای این ایام مبارک سرمایه‌گذاری کرده و آغاز هفته فرهنگی ری را بهترین فرصت برای ترویج فرهنگ غنی اسلامی و قرآنی بدانند و از ظرفیت‌های آستان حضرت عبدالعظیم(ع) برای توسعه فرهنگ دینی بهره بگیرند، چراکه نسل جوان با این فرصت می‌تواند هرچه بیشتر با معارف و جایگاه اهل بیت(ع) در نظام اسلامی آشنا شود.

 به فعالیت‌های قرآنی جمهوری اسلامی ایران چه نمره‌ای می‌دهید؟

فعالیت‌های قرآنی اصلاً قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست؛ چنانچه از کلاس‌های قرآن و دوره‌های قرآن‌آموزی این آستان مقدس آماری تهیه کنید، خواهید دید که هرساله به برنامه‌های قرآنی، قاریان، حافظان و فعالان قرآنی افزوده می‌شود. حتی در سایر استان‌ها و کل کشور نیز اگر آماری تهیه شود، خواهید دید که چه میزان انس و الفت با قرآن از کودک گرفته تا بزرگسال در میان عموم مردم ایران مشاهده می‌شود، مخصوصاً در زمینه حفظ قرآن از کودک خردسال گرفته تا افراد بزرگسال پیش از انقلاب چنین الفتی با مفاهیم قرآن وجود نداشت.

 و بزرگ‌ترین ضعف فرهنگی جامعه ایران را در چهل‌ سالگی انقلاب اسلامی چه می‌بینید؟

 بديهی است که عامل اصلی انحراف در جهان اسلام بی‌توجهی به حقوق اهل بیت(ع) و فراموشی تکاليفی است که نسبت به وصایای پيامبر اعظم(ص) وجود دارد. فکر می‌کنم بزرگ‌ترین ضعف فرهنگی جامعه ایران، آشنا نبودن با سیره و رفتار عملی اهل بیت(ع) است. شيعه امامان بايد همه ابعاد محبت و مؤدت اهل بيت(ع) را داشته باشد. افزون بر اين، تلاش كند مردم را دوستدار امامان کند و با رفتار و گفتار خويش محبت و مؤدت اهل بيت(ع) را در دل عموم مردم جای دهد؛ امام رضا(ع) در تبيين وظايف شيعيان فرموده‌اند: «حببونا الي الناس؛ مردم را دوستدار ما سازيد» (مجلسي، ۱۴۰۳ق، ج۷۸: ۳۴۸). در همين دستورالعمل فرموده‌اند: «جروا الينا كل موده؛ همۀ مؤدت را به سوی ما جذب کنيد» مطابق اين دو جمله از دستورالعمل امام رضا(ع) به شيعيان، ‌بايد همه در جلب محبت و جذب مؤدت برای اهل بيت(ع) تلاش كنند. ایشان می‌فرماید اگر جامعه با منطق ما آشنا شوند همه مردم نه تنها یک عده مسلمان‌ بلکه همه پیرو ما می‌شوند لذا آشنا کردن مردم با معارف نورانی اهل بیت(ع) از اولویت‌های فرهنگی ما بوده و هست. 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=44524

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402