جمعه 31 فروردین سال 1403 Fri, 19 Apr 2024 08:33:16 GMT
کد خبر : 44290       تاریخ : 1397/09/18 11:03:15
توجه به بسته معنایی کلمات در قرائت/ شرط نوآوری در تلاوت

توجه به بسته معنایی کلمات در قرائت/ شرط نوآوری در تلاوت

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و مطالعات راهبردی شورای عالی قرآن با تأکید بر اینکه توجه به شناخت بسته معنایی کلمات از قواعد قرائت است، گفت: قاریان در مسابقات و محافل، شیوه‌ای از بسته معنایی را انتخاب کنند که کمترین بازگشت را در قرائت داشته باشند.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، دومین جلسه از اولین دوره تخصصی آموزشی علوم و فنون قرائت حرفه‌ای قرآن کریم با گرایش «تحقیق» ساعت ۷ صبح پنجشنبه، ۱۵ آذرماه با تدریس سعید رحمانی، استاد وقف و ابتدا و با حضور ۳۰ نفر قاری ممتاز خانم و آقا از سوی اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت و با مشارکت اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان بوشهر در سالن کنفرانس شهدای روحانیت این اداره کل به مدت ۱۰ ساعت آغاز شد.

سعید رحمانی، استاد وقف و ابتدا و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و مطالعات راهبردی شورای عالی قرآن در این دوره تخصصی به تدریس حوزه‌های متافیزیک صوت، عاطفه صوت و شناخت بسته معنایی آیات قرآن کریم پرداخت و اظهار کرد: اهمیت دسته‌بندی آیات در قواعد قرائت(کلمات مرکب در قرآن) بسیار مهم است و حافظان و قاریان باید قائده را بلد باشند و در محافل تلاوت و قرائت به نکات وقف و ابتدا توجه ویژه داشته باشند و نیاز به تمرین مستمر با حضور اساتید اهل فن و متخصص قرآنی است.

اهمیت شناخت بسته معنایی کلمات

این استاد وقف و ابتدا با تأکید بر اینکه توجه به شناخت بسته معنایی کلمات یکی از قواعد قرائت است، افزود: قاریان باید در مسابقات و محافل تلاوت،  شیوه‌‌‌‌ای از بسته معنایی را انتخاب کنند که کمترین بازگشت را در قرائت آیات داشته باشند.

وی با اشاره به یکی از پیام‌های قرآنی که «ایام و احوالات را در بین مردم مختلف می‌چرخانیم تا به جایگاه والای خداوند رحمان پی ببرند»، گفت: عذاب‌های الهی در نتیجه علاقه‌مندی به زینت‌های دنیوی و دوری از اطاعت‌پذیری از رسول خدا(ص) و دوری از جهاد در راه خدا است و لذا حذف توحید و خداپرستی در زندگی کفار محصولش گمراهی و جهنم است.

کمک‌ ترجمه‌ به ظرافت قرائت

رحمانی با اشاره به اینکه متافیزیک صوت و عاطفه صوت در کنار شناخت بسته‌های معنایی به هنگام قرائت نیازمند توجه قاریان است، بیان کرد: وقف و ابتدا بسیار مهم است و ترجمه‌ها به ظرافت قرائت در محافل و مسابقات قرآنی بسیار کمک می‌کند.

سومین جلسه از اولین دوره تخصصی آموزشی علوم و فنون قرائت حرفه‌ای قرآن کریم با گرایش «تحقیق» صبح جمعه، ۱۶ آذرماه با تدریس محسن یاراحمدی، استاد صوت و لحن در دو کلاس جداگانه قاریان آقا و خانم به آسیب‌شناسی تلاوت قاریان، پردازش صدا، ساختار لحن، تلاوت، تکنیک تشدید صوت، تکنیک اندازه‌گیری مساحت صدا و تئوری اوج‌گیری بر اساس الگوگیری تلاوت‌های مصری پرداخت و گفت: قاریان بوشهری شرکت‌کننده در این دوره آموزشی از مرحله تقلید محض گذشته‌اند و به درجه خوب قرائت رسیده‌اند و البته جای کار بیشتر در تمامی زمینه‌های قواعد تلاوت دارند.

استاد صوت و لحن بیان کرد: توصیه‌ام به قاریان این است که بحث الگوی تقلید از اساتید بین‌المللی تلاوت را جدی بگیرند و برای رشد در تلاوت‌ها همواره نزد اساتید متخصص دوره بگذرانند و تکنیک‌های تلاوت خود را تقویت کنند.

شرط نوآوری در تلاوت

یاراحمدی اظهار کرد: اگر قاریان قرآن، مرحله تقلید و سپس مرحله تطبیق را به‌خوبی سپری کنند، به یک قاری قوی در تلاوت تبدیل می‌شوند که به مرحله نوآوری و اجتهاد در تلاوت می‌رسند و پایه تلاوتشان قوی می‌شود؛ این امر نیازمند تکمیل تمامی دوره‌های تخصصی است.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=44290

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402