سه شنبه 4 اردیبهشت سال 1403 Tue, 23 Apr 2024 23:58:18 GMT
کد خبر : 43439       تاریخ : 1397/08/24 11:14:24
کتابی درباره فقه شیعه به انگلیسی منتشر شد

کتابی درباره فقه شیعه به انگلیسی منتشر شد

کتاب «قدسی‌سازی یا قدسیت‌زدایی»، درباره فقه شیعه به زبان انگلیسی، منتشر شد.

به گزارش مبشرین به نقل از ایرنا، یحیی جهانگیری، نویسنده کتاب قدسی‌سازی یا قدسیت‌زدایی روز چهارشنبه در جلسه رونمایی کتابش با اشاره به نظریات امام خمینی (ره) گفت: امام خمینی می‌گوید، فقه می‌تواند برای حکومت به کار بیاید اما مصلحت را هم باید در نظر گرفت، برخی این نگاه امام را دلیلی دانستند که کم کم مصلحت از فقه پررنگ‌تر شود. سوال من در این کتاب همین است، آیا فقه می‌خواهد جامعه را مقدس کند، یا مصلحت جامعه را سکولار می‌کند؟!
جهانگیری ادامه داد: نکته مهمی که به عقیده من دستاورد کتاب است، توجه به منفعت و شناخت تفاوت‌های آن با مصلحت است. من این تفاوت‌ها را بیان کرده‌ام. جامعه با مصلحت به ثبات می‌رسد و با منفعت آشوب می‌شود.
وی افزود: برای این کتاب، از یک ایرانی که غرب را دیده است یعنی دکتر محمدحسین مختاری، و از یک غربی که فقه شیعه را می‌شناسد، «لیالکتالی تکیم» خواهش کردم که مقدمه بنویسند، چرا که به درک بهتر مساله کمک می‌کردند.
جهانگیری دلیل نوشتن کتاب به زبان انگلیسی را اهمیت موضوع دانست و به سختی‌های کار اشاره کرد و گفت: انگلیسی نوشتن برای ذهن طلبه من، کار سختی بود، این که عربی بخوانم، فارسی فکر کنم و انگلیسی بنویسم، بسیار پیچیده‌تر چیزی بود که فکر می‌کردم.
حامد رستمی نجف‌آبادی، دیگر سخنران جلسه رونمایی کتاب «قدسی سازی یا قدسیت زدایی»، با یادآور شدن اندیشه فقهی امام خمینی (ره) گفت: امام، مصلحت را متاثر از مقتضیات زمان، مکان و موقعیت فقیه می‌داند، اما آیا فقه پویا با پویایی فقه که امام می‌گوید یکی است؟ به نظرم باید در این کتاب به جواب این سوال هم می‌رسیدیم.
رستمی افزود: مصلحت نباید با ادله شرعی در تعارض باشد، باید ضوابط خاص خود را داشته باشد. اگر ما همه مسائل فقهی را با مصلحت پاسخ بدهیم، به سکولاریسم دچار می‌شویم.
وی در پایان سخنانش، این کتاب را منبع علمی کارآمد توصیف کرد و گفت: به نظرم این اثر می‌تواند به عنوان درس‌نامه در رشته‌های حقوق یا فقه مقارن تدریس شود و امیدوارم با رفع برخی نکات، به زودی این کتاب منبع درسی شود.
ابوالفضل قاضی زاده، نیز در این نشست، با اشاره به مشکلات بحث مصلحت در قانون‌گذاری ایران گفت: در بخش‌های مختلف قانون‌گذاری، در عمل دچار مشکل جدی هستیم و به رویکرد دقیق و آکادمیک برای درک مساله مصلحت نیاز داریم. امروز در جلوه‌های جدی اجتماعی مصلحت را شاهد هستیم و این نیاز روز به روز بیشتر می‌شود.
وی افزود: بهتر بود در این کتاب، جلوه‌های تبیینی مصلحت نیز مطرح می‌شد، جامعه به جای این که تنها تحول را ببیند، باید ببیند چرا این اتفاق افتاده است، این کتاب باید به اندازه‌ای قوی باشد که مشکلات کاربردی ما را حل کند و با روشن شدن دلایل قانون‌گذاری‌ها تفاوت بین آنچه مصلحت‌گرایی است و آنچه سکولارسازی است را دریابد.
قاضی‌زاده به جهان‌شمول بودن بحث مصلحت اشاره کرد و گفت: در نص مدنی قانون نیز، عبارت خلاف مصالح جمعی را بسیار می‌بینیم که فقهی نیست و تنها در ایران با آن مواجه نیستیم، شاید این کتاب بعد از تقویت استدلا‌لهای اش بتواند پاسخ‌هایی جهانی‌ به ما بدهد.
کتاب قدسی‌سازی یا قدسیت‌زدایی، تالیف یحیی جهانگیری، با نام sacralisation or secularization در ۲۱۶ صفحه به زبان انگلیسی توسط موسسه عروه الوثقی و با همکاری دانشگاه مذاهب اسلامی منتشر شده است.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=43439

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402