جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 02:27:13 GMT
کد خبر : 42417       تاریخ : 1397/08/22 10:39:57
لزوم حمایت از نویسندگان بومی/ «صبحانه با کتاب» اقدام خلاقانه است
امام جمعه خورموج:

لزوم حمایت از نویسندگان بومی/ «صبحانه با کتاب» اقدام خلاقانه است

امام جمعه خورموج اظهار داشت: باید برای انتشار کتاب توسط نویسندگان از سوی مسئولان تدبیری اندیشیده شود و از نویسندگان بومی حمایت صورت گیرد تا آن‌ها بتوانند با مشکلات کمتری آثار خود را چاپ کند.

به گزارش مبشرین به نقل از فارس، نشست صبحانه با کتاب با حضور امام‌جمعه خورموج، فرماندار دشتی و جمعی از مسئولین نویسندگان دشتی با بررسی کتاب بنیادهای دستور گویش دشتی نوشته سید کوچک هاشمی زاده در کتاب‌خانه حقایق نگار خورموج برگزار شد.
امام‌جمعه خورموج با قدردانی از این اقدام نیکو و تشکر از ادارات ارشاد اسلامی و کتابخانه‌های عمومی دشتی گفت: در سال‌های اخیر اتفاقات خوبی توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دشتی در حوزه کتاب‌خوانی در سطح شهرستان صورت گرفته و این برنامه خلاقانه نیز جالب و ارزشمند است.
حجت‌الاسلام عبدالحسین مصلح افزود: دلیل عظمت قلم و نگاشته‌های قلم همان سوگندی است که خداوند بدان خورده است و قلم آلتی است که نیات و منویات ارزشمند و یا بی‌ارزش آدمی را بر جریده روزگار ثبت می‌کند و برای آیندگان به یادگار می‌گذارد.
وی اضافه کرد: باید برای انتشار کتاب توسط نویسندگان از سوی مسئولان تدبیری اندیشیده شود و از نویسندگان بومی حمایت صورت گیرد تا آن‌ها بتوانند با مشکلات کمتری آثار خود را چاپ کند.
سید کوچک هاشمی زاده نیز بیان داشت: در گویش دشتی نوا و آهنگ همانند فارسی رسمی است و در این گویش که فراگیر و وسیع است نمی‌توان یک الگوی خاصی را از نظر دستوری وضع کرد.
نویسنده و محقق خورموجی ادامه داد: مقایسه تلفظ بسیاری از واژه‌ها در گویش دشتی با تلفظ همان واژه‌ها در زبان فارسی رسمی نشان میدهد که میان برخی از آن‌ها تفاوت‌های چشمگیری وجود دارد.
وی تصریح کرد: بر روی‌هم این ویژگی‌های آوایی و واجی این گویش را تشکیل می‌دهد و از این دید آن را در پاره‌ای از موارد از زبان فارسی رسمی متمایز می‌سازد.

 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=42417

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402