جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 19:25:04 GMT
کد خبر : 16534       تاریخ : 1396/12/06 13:10:1
نقش محوری ایران در مسابقات قرآن فیلیپین

نقش محوری ایران در مسابقات قرآن فیلیپین

رایزن فرهنگی کشورمان در فیلیپین با تبیین نقش محوری ایران در مسابقات قرآن این کشور گفت: رایزنی فرهنگی در این رقابت‌ها نقشی بسیار مهم دارد و طرف فیلیپینی از این همکاری استقبال می‌کند.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا؛ چهل‌ووسومین دوره مسابقات قرائت قرآن ناحیه‌ای فیلیپین هفته گذشته به همت رایزنی فرهنگی و با همکاری وزارت امور مسلمین و دارالقرآن حضرت محمد(ص) مسجد آبی فیلیپین در سالن اجتماعات آموزش‌های فنی و حرفه‌ای واقع در منطقه مسلمان‌نشین«مهارلیکا» برگزار شد.

در این رقابت‌ها مسلمانانی از طوایف مختلف از جمله هشت نفر از قرآن‌آموزان دارالقرآن حضرت محمد(ص) مسجد آبی که به عنوان پروژه مشترک رایزنی فرهنگی و کمیسیون ملی مسلمانان فیلیپین به آموزش قرآن به علاقمندان اختصاص دارد، شرکت کردند.

با توجه نقش مهم ایران در این رقابت‌ها ایکنا گفت‌و‌گویی در این باره با محمد جعفری ملک، رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین انجام داده است که از نظر می‌گذرد:

ابتدا درباره روند برگزاری مسابقات توضیحاتی بفرمایید، چند نفر در مسابقات شرکت کردند؟

در مسابقات امسال ۳۰ نفر از قاریان برتر مانیل شامل ۱۵ نفر از آقایان و ۱۵ نفر از بانوان حضور یافتند قاریان این دوره از طوایف مختلف مسلمانان این کشور بودند و ۸ نفر از قرآن‌آموزان دارالقرآن حضرت محمد رسول الله(ص) که با امضای یادداشت تفاهم همکاری بین رایزنی فرهنگی ایران و کمیسیون امور مسلمین به عنوان تنها دارالقرآن رسمی در این کشور در حال فعالیت است، نیز در بین شرکت‌کنندگان حضور داشتند.

نقش محوری ایران در مسابقات قرآن فیلیپین/ ترجمه صفارزاده؛ هدیه برترین‌ها

این مسابقات با شعار «قرآن در مقابل افراط‌گرایی و خشونت» برگزار شد و نمایندگان کمیسیون امور مسلمین در آن سخنرانی کردند و همچنین بنده به عنوان رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین نیز طی سخنانی فرمایشات رهبری در جمع قاریان قرآن را قرائت کردم و تروریسم وافراطی‌گری و وضعیت جنوب فیلیپین از دیگر موضوعاتی بود که در سخنرانی به آن پرداختم.

کیم ادریس، از نمایندگان وزارت امور مسلمین فیلیپین نیز طی سخنانی با اشاره به شعار مسابقات یادآور شد: ما مسلمانان از افراطی‌گرایی که ریشه آن در وهابیت است، رنج می‌بریم.

آیا شخصیت‌ها و مقامات فیلیپینی از نزدیک شاهد مسابقات بودند؟

بله، میهمانان و شخصیت‌های برجسته مسلمان از جمله «عبدالرحیم اینجا»، کمیسیونر یکی از مناطق کشور فیلیپین در امور مسلمین، «جاجوری آراسا»، رئیس امور اداری مسجد آبی، عالم سید، امام بزرگ مسلمانان منطقه مسلمان‌نشین مهارلیکا، «عالم سعید احمد باسهر»، رئیس شورای امامان فیلیپین، «ابوبکر سالسالونا»(salsaluna)، قائم‌مقام مدیر کل اجرایی وزارت امور مسلمین، لامان پیان( laman pian)، مدیر کل امور فرهنگی کمیسیون امور مسلمین و جمع دیگری از برادران و خواهران مسلمان حضور داشتند.

از کمیته داوری رقابت‌ها بگویید، چند نفر بودند؟

پنج استاد برجسته فیلیپینی در کمیته داوری حضور داشتند که شامل استاد سلیمان قاری بین‌المللی فیلیپین، استاد کماروالدین، علی ابوبکر مطیع، خالد مطلبن و نقیب طاهر بودند و مسابقات امسال را داوری کردند.

نقش محوری ایران در مسابقات قرآن فیلیپین/ ترجمه صفارزاده؛ هدیه برترین‌ها

نحوه انتخاب قاریان برای شرکت در رقابت‌ها به چه شکل است؟

نحوه شرکت در این مسابقات بدین شکل است که قاریان شرکت‌کننده از مناطق مختلف از طریق کمیسیون امور مسلمین انتخاب و برای شرکت در این مسابقات دعوت می‌شوند.

رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین در رقابت‌ها چه نقشی دارد؟

رایزنی فرهنگی به نمایندگی از ایران فعالیت‌های قرآنی مشترکی با کمیسیون امور مسلمین اجرا می‌کند و نقشی محوری در این مسابقات دارد و اگر ایران از نظر مادی و معنوی پشتیبان رقابت‌ها نبود، این مسابقات برگزار نمی‌شد، طرف فیلیپینی‌ هم از این همکاری استقبال می‌کند.

برترین‌های مسابقات چگونه تجلیل می‌شوند؟

معمولا جوایز نقدی به سه نفر برتر این مسابقات اهدا می‌شود و امسال علاوه بر جایزه نقدی ترجمه قرآن «طاهره صفارزاده» به زبان انگلیسی نیز به عنوان هدیه‌ای نفیس و ارزشمند به نفرات برتر تعلق گرفت.

بانوان نیز در این مسابقات شرکت می‌کنند که جوایزی دریافت می‌کنند و کمیسیون امور مسلمین لوح تقدیری به عنوان یادبود به برترین‌ها اهدا می‌کند.

رایزنی فرهنگی با کمیسیون امور مسلمین چگونه همکاری دارد؟

همکاری رایزنی فرهنگی با کمیسیون امور مسلمین به واسطه دارالقرآن مسجد آبی صورت می‌گیرد و در حال حاضر رئیس کمیسیون تغییر کرده و شخص دیگری به جای رئیس پیشین آمده است و ما امیدواریم در آینده همکاری‌ها با این نهاد به ویژه در حوزه قرآنی توسعه یابد.

در مسابقات قرآن فیلیپین از رایزنی فرهنگی ایران تقدیر شد، در این باره توضیح می‌فرمایید.

بله در این برنامه توسط کمیسیون امور مسلمین از رایزنی فرهنگی با اهدای لوح تقدیر شد. همچنین «لامان پیان»، مدیرکل فعالیت‌های فرهنگی کمیسیون امور مسلمین طی سخنانی در بحث پیرامون برگزاری مسابقات قرآن کریم گفت: جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است در جهان که مسابقات قرآن را به بهترین صورت و بدون هیچ‌گونه تبعیضی برگزار می‌کند و ما در اینجا به عنوان وزارت امور مسلمین فیلیپین از این برادران عزیز و گرامی بسیار متشکریم. البته مالزی نیز در این زمینه اهتمام دارد و اگر چه ما معمولاً نفرات اول خود را به مالزی و نفرات بعدی را به ایران اعزام می‌کنیم اما احترامی که جمهوری اسلامی ایران برای قرآن و قاریان قرآن قائل است جای سپاسگزاری ویژه دارد.

نقش محوری ایران در مسابقات قرآن فیلیپین/ ترجمه صفارزاده؛ هدیه برترین‌هااهدای لوح تقدیر به رایزنی فرهنگی به پاسداشت فعالیت‌های قرآنی در فیلیپین

ابوبکر سالسالونا، قائم‌مقام مدیر کل اجرایی وزارت امور مسلمین فیلیپین و کیم ادریس، دیگر نماینده این وزراتخانه نیز از رایزنی فرهنگی به خاطر برگزاری مسابقات تشکر کردند.

همان‌طور که اشاره کردید شما در مسابقات بخشی از بیانات مقام معظم رهبری را قرائت کردید، محور این بیانات چه بود؟

این بیانات شامل سخنرانی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در جمع قاریان و اساتید ایرانی در محفل انس با قرآن بود که متن آن بدین شرح است:

زیبایی الفاظ قرآن یک معجزه و دریچه‌ای برای جذب‌شدن به سوی مفاهیم عالی و پرمغز آن است و اگر معانی بلند قرآن با زبان روز، برای انسان‌ها بیان شود قطعاً تاثیرگذاری بالایی خواهد داشت و زمینه‌ساز پیشرفت واقعی بشریت خواهد شد، زیرا عزت، قدرت، رفاه مادی، تعالی معنوی، گسترش فکر و عقیده و شادی و آرامش روحی در گرو عمل به قرآن است؛ اگرچه زیبایی و جذابیت الفاظ قرآنی یک معجزه است اما هدف از این الفاظ زیبا، گشودن دریچه‌ای برای رسیدن به فضای پربرکت و پرشکوه مفاهیم قرآنی است.

آماده/یکشنبه/نقش محوری ایران در مسابقات قرآن فیلیپین/ ترجمه صفارزاده؛ هدیه برترین‌ها

اگر به مفاهیم قرآن گوشِ دل سپرده شود، قطعاً در دنیای پیچیده، طوفانی و پر از معضلات امروز، عمق و ژرفای مفاهیم قرآنی و تأثیرگذاری آن بیشتر درک خواهد شد.                    
مسئله خلأ هویتی، فکری و ایمانی در دنیای امروز و نیازمندی بشریت به مفاهیم قرآنی، بسیار زیاد است و باید با مستحکم‌تر کردن پایه‌های ایمانی خود و آشنایی با زبان نحوه‌ انتقال مفاهیم قرآن به انسان‌ها، این مفاهیم را به دنیا منتقل کنیم.

اگر این مفاهیم منتقل شوند، قرآن، تأثیرگذار اصلی در جهان خواهد شد و قدرت‌ها و سلاح‌های آنها نمی توانند کاری بکنند. آرامش روحی و دینی یکی از برکات آشنایی با مفاهیم قرآنی است و این آرامش زمینه‌ساز افزایش ایمان انسان به خداوند متعال و قدرت الهی خواهد شد.

 

گفت‌و‌گو: زهرا نوکانی

منبع: ایکنا

نقش محوری ایران در مسابقات قرآن فیلیپین/ ترجمه صفارزاده؛ هدیه برترین‌ها

 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=16534

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402