پنج شنبه 9 فروردین سال 1403 Thu, 28 Mar 2024 16:16:33 GMT
کد خبر : 10132       تاریخ : 1396/05/27 01:52
خانه قرآن و نهج‌البلاغه بلخ از ارتش تا دانشگاه

خانه قرآن و نهج‌البلاغه بلخ از ارتش تا دانشگاه

خانه قرآن و نهج‌البلاغه بلخ افغانستان به دنبال تربیت کارشناسان نهج‌البلاغه است تا از این طریق بتواند مفاهیم عالی بیان شده از زبان امیرالمؤمنین علیه السلام را در تمامی سطوح جامعه ترویج کند.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، حجت‌الاسلام سیدحسن احمدی‌نژاد بلخی، مسئول خانه قرآن و نهج‌البلاغه ولایت بلخ افغانستان، با اشاره به فعالیت‌های خانه قرآن و نهج‌البلاغه بلخ اظهار کرد: در خانه قرآن و نهج‌البلاغه بلخ، یک نقشه راه و چشم‌انداز تعریف شده تا ما براساس آن پس از پنج سال بتوانیم حدود ۲۰۰ نفر کارشناس در حوزه نهج‌البلاغه تربیت کنیم.
وی اضافه کرد: نیمه شعبان سال گذشته، خانه قرآن و نهج‌البلاغه در ولایت بلخ افغانستان کار خود را آغاز کرد و ما با هدف ترویج فرهنگ قرآن و نهج‌البلاغه به اجرای طرح‌ها و مسابقات در این زمینه می‌پردازیم.
فعالیت حلقه‌های علمی با محوریت قرآن و نهج‌البلاغه
حجت‌الاسلام احمدی‌نژاد بلخی با تشریح طرح جامع ترویج نهج‌البلاغه در کشور افغانستان ادامه داد: ما فعالیت‌های خود را در حوزه‌های علمی و پژوهشی متمرکز کرده‌ایم و بر این اساس حلقه‌های علمی در شهرهای مختلف افغانستان از جمله کابل و هرات با محوریت خانه قرآن و نهج‌البلاغه ولایت بلخ، فعال شده‌اند.
وی که به ایران آمده تا دوره‌های دانش‌افزایی قرآن و نهج‌البلاغه را ادامه دهد، افزود: گام اول ما در فعالیت‌های خانه قرآن و نهج‌البلاغه، شناسایی نیروهای نخبه و استعدادهای قرآنی است تا بر اساس آن در آینده مدرسه قرآن و نهج‌البلاغه را راه‌اندازی کنیم و پس از آن آموزش‌های قرآنی توسط این افراد در مدرسه قرآن و نهج‌البلاغه را داشته باشیم.
برگزاری مسابقه نهج‌البلاغه با شرکت‌کنندگانی از مذاهب اهل سنت
حجت‌الاسلام احمدی‌نژاد بلخی با بیان اینکه طی یک سال گذشته، مسابقات نهج‌البلاغه را در شهرهای مختلف افغانستان اجرا کرده‌ایم، افزود: در این مسابقات بیش از هزار نفر از سنین مختلف و با سطح تحصیلات متنوع حضور داشتند که بیشتر شرکت‌کنندگان از مذاهب اهل‌سنت بودند.
مسئول خانه قرآن و نهج‌البلاغه ولایت بلخ افغانستان با بیان اینکه ما در خانه قرآن از امکانات حداقلی برخورداریم اما با توجه به کتابخانه‌ و منابع علمی که در مجموعه داریم، فعالیت پژوهشی خود را ادامه می‌دهیم، بیان کرد: کار قرآنی در افغانستان، وضعیت مناسبی دارد، دوره‌ها و آموزش‌های قرآنی در تمام شاخه‌ها و رشته‌ها از جمله قرائت تحقیق، ترتیل و حفظ برگزار می‌شود و از حدود ۱۰ سال پیش و با آزادی بیشتر مذاهب اسلامی در افغانستان، رشد خوبی از فعالیت‌های قرآنی در این کشور را شاهد هستیم.
کار قرآنی در افغانستان متولی ندارد
وی با بیان اینکه کار قرآنی در افغانستان متولی خاصی ندارد، گفت: نداشتن متولی باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاری مناسبی در زمینه فعالیت‌های قرآنی انجام نشود و در نتیجه ما نخواهیم توانست ترویج فرهنگ قرآن و اهل‌بیت(ع) را به درستی انجام دهیم، البته عدم ترویج درست فرهنگ قرآن مشکلی است که در سایر ملل اسلامی نیز وجود دارد، ما بودجه‌ای از سوی نهادهای دولتی دریافت نمی‌کنیم و تنها حمایت‌های مردمی، پشتیبان فعالیت‌های قرآنی است.
افزایش خانه‌های قرآن و نهج‌البلاغه در دستور کار است
حجت‌الاسلام احمدی‌نژاد بلخی ابراز کرد: ما برای ترویج فرهنگ قرآن و نهج‌البلاغه کل جامعه افغانستان از بازاریان تا نظامیان و دانشگاهیان را مدنظر داریم و چیزی که برای تحقق این موضوع در چشم‌انداز خود تعریف کرده‌ایم آن است که چهار خانه قرآن و نهج‌البلاغه را در شهرهای کابل، هرات، غزنی و بامیان این کشور راه‌اندازی کنیم.
وی با انتقاد از این موضوع که تبلیغات و اطلاع‌رسانی مباحث قرآنی در کشورهای اسلامی وضعیت مناسبی ندارد، بیان کرد: جنبش و نهضت قرآنی یک حرکت الهی است، باید نهضتی که مبنای آن کتاب زندگی ما است در کشورهای اسلامی بیشتر دیده شود تا در گام بعدی بتوانیم این نهضت را در کشورهای غیر اسلامی گسترش دهیم.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=10132

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402