شنبه 1 اردیبهشت سال 1403 Sat, 20 Apr 2024 07:59:46 GMT
کد خبر : 10120       تاریخ : 1396/05/27 11:00
پیش از تعلیم معارف اهل بیت(ع) باید نفس خود را تزکیه کنیم
حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی:

پیش از تعلیم معارف اهل بیت(ع) باید نفس خود را تزکیه کنیم

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه روح معرفت در کلام امیرالمومنین(ع) مستتر است، تصریح کرد: پیش از تعلیم معارف اهل بیت(ع) باید نفس خود را تزکیه کنیم، نهج‌البلاغه حقیقتی است که باید در جان و دل ما ریشه داشته باشد تا بتوانیم آن را منتقل کنیم.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزشی تربیت مربی نهج‌البلاغه که در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، با بیان اینکه این دوره‌ها، دوره‌های تکمیلی مدرسین نهج‌البلاغه است، اظهار کرد: ان شاءالله این دوره‌ها مهارت تدریس نهج‌البلاغه را در همه ایجاد کند.
وی ادامه داد: اصرار داریم قرآن در کنار عترت دنبال شود، بیانات امیرالمومنین(ع) ترجمانی از قرآن است، اما در مورد نهج‌البلاغه و نیز صحیفه سجادیه کم کار کردیم و از این بابت از درگاه الهی پوزش می‌خواهیم. در زمینه تلاوت، قرائت و حفظ قرآن زیاد کار می‌شود، اما فهم قرآن که در سایه عترت و بیانات معصومین(ع) است.


معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برگزاری دوره‌های نهج‌البلاغه باید در همه مجتمع‌ها وجود داشته باشد، گفت: در گذشته بحث تاسیس انجمن‌های قرآن و نهج‌البلاغه را پیگیری کردیم و در بعضی استان‌ها موفق به تاسیس دوره‌ها شدیم. در عین حال انجمن خادمان قرآن کریم به صورت ملی در کشور تشکیل شد و شعبات استانی هم به زودی تاسیس می‌شود.

وی افزود: ان شا‌ءالله اسبابی فراهم شود که موانع تدریس برداشته شود و شرکت کنندگان این دوره پس از فراغت بتوانند در مساجد، مدارس و ... تدریس کنند. از اینکه خانه اندیشمندان علوم انسانی میزبان برگزاری نخستین جلسه دوره تربیت مربی نهج‌البلاغه است، تقدیر و تشکر می‌کنم.

خشمتی با اشاره به سخنی از امیرالمومنین(ع)، شرط تعلیم را تزکیه نفس مربی خواند و اظهار کرد: حضرت می‌فرمایند: «مَن نَصَبَ نَفسَهُ للنّاسِ إماما فليَبدأ بتَعليمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعليمِ غَيرِهِ، و ليَكُن تأديبُهُ بسِيرَتِهِ قَبلَ تأديبِهِ بلِسانِهِ»؛ کسی که می‌خواهد در جامعه پیشرو باشد، نخست باید خود را (نفس خود را) تزکیه کند، قبل از آن که به تعلیم آحاد جامعه بپردازد. عبارات نهج‌البلاغه الفاظی نیستند که صرفا آنها را تعلیم داد و منتقل کرد، روح معرفت در کلام امیرالمومنین(ع) مستتر است، از یک حقیقتی صحبت می‌شود که باید در جان و دل ما ریشه داشته باشد تا بتوانیم آن را منتقل کنیم.

وی با ابراز امیدواری از برگزاری این دوره و خروجی آن، افزود: می‌توانیم معارف را تعلیم دهیم، اما نمی‌شود فرهنگ و معارف را پیش از آنکه تادیب با سیرت ما همراه باشد، انتقال داد.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=10120

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402